Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Villain Kıyaslamaları #1

En Etkileyici Olan Hangisi

• Ulquiorra

Oy: 0 0.0%
  • Pain

Oy: 6 75.0%
  • Crocodile

Oy: 2 25.0%
  • Doflamingo

• Hepsini tasarım olarak başarısız buluyorum.

• Kullanılan toplam oy
    8

Uncle Paulie

Şalıom
Gözcü Baykuş
Baz alınacak faktörler;

1- Karakterin seride bıraktığı etki, okuyucuda izleyicide bıraktığı etki,
2- Karakterin genel tasarımı,
3-Karakterin kendi içinde ne denli tutarlı olduğu,

Donquixote Doflamingo

tumblr_o13sv0ev8c1t45pbyo2_500.gif

Donquixote Doflamingo One Piece serisindeki ağır karakterlerden biridir. Eski Dressrosa kralı, Shichibukai ve Kutsal Ejderdir. Şu an ise Impel Down'un 6. katında misafir edilmektedir. Ana karakter Luffy'e mağlup olmuştur. Doflamingo, acımasız, kurnaz, yer yer zalim fakat ailem dediği insanlara önem veren biridir.

Sir Crocodile

tumblr_n5a7e0zkF71s24w6uo3_500.gif

Sir Crocodile, eski bir Shichibukai ve suç örgütü lideridir. Uzun yıllar boyunca Arabasta'ya zulüm etmiş, suyunu çalmış ve amaçları uğruna iç savaş hazırlamıştır. Antik Silah Pluton'u ele geçirmeye çalışmış fakat Mugiwara no Luffy tarafından yenilgiye uğratılıp Impel Down'a kapatılmıştır. Şu an Yeni Dünyada korsan olarak devam etmektedir hayatına.

Ulquiorra

tumblr_static_tumblr_mwwnkr5b9e1rk6zwmo1_400.png

Ulquiorra eski bir takım kaptanı olan Aizen Sousuke'nin kurduğu Espada organizasyonunun #4 numaralı parçasıdır. Dövüşmekten haz alan, güce önem veren karşısındakini gücüne göre yargılayan bir Arrancar'dır.

Pain
large.png

Pain, yani Nagato efsane keşiş Rikidou Sennin'in gözlerine sahip bir shinobidir. Akatsuki örgütünün görünürde lideridir. Efsane keşiş Jiraiya'yı, 6. Hokage Hatake Kakashi'yi(geri dirildi) öldürmüş ve Konoha köyünü yerle bir etmiştir. Serideki en güçlü karakterlerin başında gelir.

3 Kategoride de Pain benim açımdan eziyor. Bir tek 3. kategoride Dof yakın.

Hele 1. kategoride Pain zaten baya baya solluyor hepsini. Enteresan anket olmuş ellerine sağlık.

Ulqi yerine Aizen, Crocodile yerine Karasakal gelse fikrin değişir miydi?
Çok daha zorlayıcı olurlardı. Özellikle Aizen ancak az farkla Pain derdim. Fakat tabi o ikisi beni daha çok düşündürürdü.

Edit: Tabi bu benim bakış açım...

1- Karakterin seride bıraktığı etki, okuyucuda izleyicide bıraktığı etki
Bu kesinlikle Pain oluyor seriye bıraktığı etki diğerleriyle karşılaştırılamaz. Op ikilisi daha seri bitmediği için bir atak yapabilecek tipler ikisininde dünya hükumeti ve kayıp yüzyıl konusunda kilit isimler olabileceğini düşünüyorum. Ancak villainlik kariyerlerinde özellikle Crocodile'ın bir etkisi olmadı Dof'un kendisi değil düşüşü bir etki yarattı ancak ana karakterler de dahil kimse etkilenmedi şuan. Ulquiorra ise zavallım hiç bir etkisi olmadı seriye ana karakterin içindeki bir gücü görmemizi sağladı ama o güç bir daha ortaya bile çıkmadı. Pain>Doflamingo>Crocodile>Ulquiorra

2- Karakterin genel tasarımı,
İşte en zor kısım burası Pain'in mitolojik tasarımı kesinlikle harika ve 1. sınıf bir tasarım. Dof'un latin joker kuklacı kişiliği de harika. Crocodile çok düz bir mafya babası gibi duruyor ancak kum meyvesinin oluşturduğu kontras karakteri 3 gömlek yukarı taşıyor ama buradaki en zayıf tasarım. Ulquiorra harika bir tasarım bazı insanlar kendisini emo filan diye sevmiyor ancak hiçliği temsil eden bir karakter için çok başarılı, yeşil ve siyahın uyumu çok güzel. Bu konuda Pain>Doflamingo=Ulquiorra>Crocodile

3-Karakterin kendi içinde ne denli tutarlı olduğu
Açıkçası buna nasıl bakacağımı bilemedim karakterlerin perspektiflerinden baktığımızda Ulquiorra yaradılışı gereği en tutarlı karakter adam Hollowlar bir nevi şeytan veya kötü ruh sayılırlar. Sadist bir katil değil varlıkla hiçliğin duyguların arayışında bir karakter. Diğerlerine gelirsek eğer Nagato'dan duyduğumuz akatsuki planı Pain'in nihai amacıysa bu durumda Pain sadece elini kana bulayan dünya düzenini değiştirmek isteyen tanrı kompleksindeki bir terörist. Acı ve empati duyguları üzerine de felsefesini oluşturmuş. Crocodile'ı atlıyorum çünkü karakterin iç dünyasını ve geçmişini bilmiyoruz şuanlık sadece basit bir korsan gibi duruyor. Dof'un ise geçmişi yaptıkları karşısında çok tutarsız geliyor bana. Ulquiorra>Pain>Doflamingo?Crocodile

Ve sonuç olarak kazanan Pain.

Crocodile'ın geçmişiyle ilgili flashbackler gördüğümüzde en iyi tasarım olarak onu bulacağımızı düşünüyorum. Crocodile karakteri '' Güven '' denilen olgudan çok uzak ve nefret besleyen bir kişilik. Hatta kendisi demişti '' Güven, bu dünyadaki en gereksiz şeydir '' diye. Eskiden kadındı muhtemelen, kadınken çok kötü şeyler yaşamış belliki. Birilerinden yediği kazıktan dolayı mı artık nedir tam kestiremiyorum ama birilerine güvenmeyen bir karakter, baroque works'ı kurarken bile kendisi söyledi '' Baştan beri kimseye güvenmemiştim '' diye.

Kadın halini çok merak ediyorum, erkek hali seride Shanks ve Mihawk'tan sonra en karizmatik karakter gözümde onuda belirtiyim.

Pain diyorum. Crocodile zaten üçüncü faktör varken gereksiz olmuş. Çok aşırı tutarsız.

Pain >>> Doflamingo >= Ulqiorra >>> Crocodile.

Pain shit diff. 3. kategori de biraz sallantı var. Ancak yakından baktığında kendi içerisinde bir tutarlılığa da sahip. Neden derseniz, duygusal ve sıkıntı çekmiş, özellikle de o sıkıntıdan kurtulduğu can yoldaşını namertçe kaybetmiş birisi olarak. Hemde gözlerinin önünde kaybetmiş birisi olarak, aklını kaybetti ve her şeyini diğer herkesi acıyı kucaklatmaya yöneltti. Baktığında kendi içerisinde belli bir mantığı var bu olayın.