Genel Video Oyunları ve Kültürü Adına Genel Sohbet ve Tartışma Başlığı

Batman Arkham serisini oynamayı istiyorum uzun zamandır. İlk oyunu 14 sene önce çıkmış. Seri hâlâ oynanabilir düzeyde mi? Birde Arkham Origins'i farklı stüdyo yapmış canon sayılıyor mu? Eğer öyleyse hikayenin en başını anlatıyor galiba ondan mı başlamak lazım yoksa sonradan oynanılabilir mi?

Batman Arkham serisini oynamayı istiyorum uzun zamandır. İlk oyunu 14 sene önce çıkmış. Seri hâlâ oynanabilir düzeyde mi? Birde Arkham Origins'i farklı stüdyo yapmış canon sayılıyor mu? Eğer öyleyse hikayenin en başını anlatıyor galiba ondan mı başlamak lazım yoksa sonradan oynanılabilir mi?
Bence tüm oyunları hala görsel olarak güzel. Hatta Arkham Knight günümüz pek çok oyunundan daha güzel görünüyor.

Arkham Origins'e gelince canon değil sanırım. Ama oynanılır yani, ben olsam oyunları yayınlanma yıllarına göre oynarım.

Asylum -> City -> Origins -> Knight olarak git derim.

Batman Arkham Serisi Hakkında Görüşleriniz

Birde Arkham Origins'i farklı stüdyo yapmış canon sayılıyor mu?
Sayılıyor. Arkham Knight'ın içinde Origins'e bir sürü göndermeler var ama çok da önemli bişi değil hani. Lakin "hikayenin başı"nı anlatma gibi bir durum yok aslında. Sadece bizim çömez Batman'imizin daha ilk büyük gecesini anlatıyor. Oynamadan da geçebilirsin.

Nabu'nun da dediği gibi Asylum -> City -> Origins -> Knight şeklinde oyna bence.

Bitirebilir miyim bilmiyorum ancak, ürodinami öncesi kafayı dağıtmak için bir oyun arıyordum ve Red Dead Redemption 2 ilaç gibi geldi. Oyunun dili biraz ağır olduğundan her şeyi %100 anlayamıyorum ve PS4’te oynamak hiç konforlu değil. Ancak bunlara rağmen oyundan müthiş verim aldım.

Keşke 60 fps ultrada, müthiş grafiklerin keyfini çıkara çıkara oynayabilseydim. Ama buna da şükür yani.

Karakterler/Dünya/NPC’ler/Grafikler… her şeyiyle şahane oyun.

Bleach'e mobil oyun dışında en son 13 sene önce oyun yapılmış. Bu yeni oyun iyi çıkar umarım.

Baktım onlara ama hala kesin değil. Yeni DB oyunu gibi bir şey olsa süper olur. 😄
Valla DBZ oyunları epey popüler hatta E-Spor sayılıyor. Bleach'e de o kafada bir şey yakışır.

Jump Force gibi fiyasko olmasın da.

Güzel bir iş çıkar bence. Eğer oynayacak cihazım olursa oynayacağım kesin.

Naruto'nun UNS serisi ve Wii oyununa 1500+ saatimi harcamışımdır rahat. Güzel anime dövüş oyunu online modda feci keyifli oluyor.

Dragon Ball'un da mangasına başladım belki bittikten sonra PS4'teki oyunlarına bakarım.

Şu üç video hoşuma gitti. Aşağı yukarı(Tamamına katılmasam da) benzer şeyleri düşünüyorum. Ben de zamanında aşırı grafiklere düşkün biriydim aslında. Sonra bir arkadaşım 10 küsür yıl önce eğitti bu konuda. Şu an öyle aşırı üst düzey grafik/ultra ayarlar vs. takıntım yok. Akıcı olması ve eğlendirmesi ana mevzu.

Bu grafik ve "realistik görüntü" olayının abartı olduğunu yıllardır söylerdim. Sonunda yola geliyor millet :D Zaten kaçış psikolojisi ile gerçekten kaçmak için yaratılmış sanat ve zanaat formlarında gerçekçiliği aşırı diretmeyi bir türlü anlamamışımdır. Elbett eempati ve katarsis için makul bir gerçekçilik olsun ona lafım yok ancak " Aaaa gerçek gibi" olayıını bir türlü sevemedim. O yüzden bazı medyumların live-action uyarlamasını sevmiyor anlamsız buluyorum (Bknz DCU, One Piece vs.) .

Oyunlarda da durumlar benzer. En sevdiğim oyunları düşündüğümde (ya da en çok oynadığım) hiç biri inanılmaz realistik ve detaylı grafikleri ile öne çıkan işler değiller. Elbette görsel olarak güzeller ve dizayn olarak detaylılar ancak " Anaaa gerçek gibi" denecek cinsten değiller.

Zaten grafik bu kadar sarsılmaz bir değişken olsa video oyun denkleminde en çok satan konsol Switch olmazdı. Demek ki değil.

Oyun şirketleri gerçekçi grafiklere abandıkça oynanış unsurlarının sığ kalma ihtimali de artıyor. Yalnızca grafikleri ile öne çıkan oyunlar teknolojisi demosu gibi oluyor genelde. Bir oyun için temelde gameplay çok daha önemli bence.

Ghost of Tsushima bir tık zor mu? (Orta zorluk dahil) Yoksa ben mi çok oyun oynamadığımdan zorlanıyorum? Hiçbir oyunda ölmediğim kadar çok ölüyorum.

Ghost of Tsushima’da bu kadar ölüyorsam Sekiro falan oynasam sanırım 10 yıl sürecek bitmesi. :)

Not: Bu arada Rise of Tomb Raider’ı bıraktım galiba, 2-3 haftadır hiç girmiyorum ve giresim de gelmiyor.

Geri