Üç seride farklı rol tiplerinden gerçekten pek çok başarılı karaktere sahip. Seçmesi zor. Ve pek çok rol tipi var ana karakter, yan karakter, mentor, protagonist,antagonist, anti-villain lar, anti-herolar,destekler,çalıştırıcılar, yol göstericiler vs vs vs
Önce her serinin kendimce en başarılı karakterlerinden bazılarını belirlemek isterim. Ve en baştan belirtmek isterim ki yazacaklarım tamamen benim görüşlerimi yansıtmakta genel anlamda bir iddia barındırmamaktadır.
Bleach -> Urahara, Aizen, Rukia, Hisagi, Kira, Komamura, Mayuri Kurotsuchi, Harribel, Yoruichi
One Piece -> Kara Sakal, Garp, Doflamingo, Trafalgar Law, Aokiji, Akainu, Shanks, Zoro
Naruto -> Naruto, Pain/Nagato, Sanninler, Gaara, Kakashi, Madara, Hokageler, Akatsuki Üyeleri, Danzo , Obito vs
En İyi Baş Karakter -> Naruto - Naruto
En İyi Mentor -> Jiraiya - Naruto
En İyi Antagonist -> Karasakal
En İyi Ana Villain -> Aizen
En İyi Anti-Villain ya da Good Man gone Bad / Bad Man gone Good diyebileceğim karakter -> Nagato/Pain ya da Gaara
En İyi Kadın Karakter -> Tsunade (final arcdaki halleri olmasa Yoruichi abla da buraya aday olurdu)
En İyi Destek Karakter -> Bu konuda üç seride çok zengin Bleach de Rukia, Naruto'da Kakashi ve One Piece de tayfa üyeleri var. Ancak bunu Kakashi'ye veriyorum.
En cool&karizmatik: Urahara, Mihawk, Minato, Tobirama, Shanks, Aizen vs gibi pek çok cool karakter 3 seride de mevcut
daha uzatılabilir
Peki tüüüüüm bu karakterler arasından en çok kim sıyrılıyor ?
İsterseniz fan deyin fakat buna cevabım benim perspektifimden Jiraiya olacaktır.
Bir seriye etki etmek için o seriyi maniple etmek ya da olayların gidişatını bükmek gerekmediğini, derin ve çok yönlü bir karkater olmak için en fazla ekran zamanına sahip olmak gerekmediğini çok iyi gösteren bir karakter.
Ayrıca Jiraiya pek çok dialektiğin vücut bulduğu çok dengeli bir bünye (kişilik olarak demiyorum karakter tasarımı olarak). ve bu ona çok iyi kökler sağlıyor.
Şapşal davranıyor ancak kurnaz.
Sapık fakat hala aynı kadına sadık.
Çocuksu ancak tecrübeli.
Gülüyor eğleniyor ancak tedirgin ve pişman.
Sakar fakat becerikli de
Yaşlı fakat enerjik de.
Geçmişte yaşamıyor ancak geniş ve önemli bir geçmişi de var.
Önemli bir misyonu var ancak hayatı da kaçırmıyor.
Mesajı var ancak kafana bağırarak zorla sokmuyor.
Güçlü ancak zarar verilemez değil.
Egzantirik fakat aynı zamanda felsefi.
Kişilik ve beceriler anlamında çok zengin bir kontrasta sahip. Ve bu dialektik zenginlik bir amacın adamı ya da bir mentor karakteri olmanın çok ötesine taşıyor karakteri.
Ayrıca karakterin başka iyi düşünülmüş yanları var. Misal gizemi ... Annesi, babası, klanı asla bilmediğimiz şeyler. Ailesini ve geldiği yeri bilmememiz bir köken hikayesi olmadığı anlamına gelmiyor. Ayrıca karakterin etrafında dönen ve karakterin ortak paydası olduğu diğer karakterlerin kalitesi de karakterin kendi kalitesini artırıyor.
Myobokuzan Dağı, Yağmur Köyü Yetimleri, Naruto, Minato, Sanninler, 3. Hokage, 4. Hokage, Kakashi gibi geniş bir karakter örgüsünün ortak paydası olduğunu görüyoruz.
Bir battle shounen serisi olarak karakterinin ayrıca kendi evreninde ne kadar varolma çabası verebildiği de önemli bu noktada da Jiraiya'nın pozisyonu iyi. Hemen hemen tüm tekniklerinin ilk kullanıcısı ve bulucusu hiç bir klan ya da özel güç kaynağına muhtaç olmadan alemde nam salıyor ve kendi hikayesini, kendi yükselişini kendi sağlıyor. Tekniklerinin ve yaşam tarzı oldukça karaktere özgü, başka birinde rastlanılamaz şekilde işleniliyor.
Ayrıca karakterin kendinden sonra bile evrene devasa bir etkisi var öğrencileri olan Nagato, Minato ve Naruto'nun bu kurgusal evren için anlamını geçtim. Savaşın ortasında bile 2 esas düşmanımızdan biri ben aslında Jiraiya'ya yenildim diyebiliyordu. Ya da Kakashi, Kaguya savaşı ortasında "Jiraiya-Sama keşke bunları görebilseydin" diyebiliyordu. An be an onun bu eserin mimarı olduğu hissine kapılabiliyorduk.
Nitekim bu karakter mentor tip bir karakterdi. Ve bunu olabilecek en etkili şekilde yaptığı ve de çok yönlü bir karakteri ve beceri seti olmasıyla bence tasarımı en başarılı karakter diyebilirim.