Genel Üç Büyükler Arasında Hangi Seriye En İyi OST'lere Sahip?

Seriler

• Bleach

• Naruto

• One Piece

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
One piece'den sadece bir tanesini arada açıp dinlerim onun dışında pek yok.

Bleach'ın tüm ostleri ortalamanın üstünde bir kaçı da cidden harika.Ama genede Naruto ostleri kadar gaza getirmiyorlar.Bu sebeble Naruto diyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
OP animesini izlemedim.
Ama az çok dersem izlediklerimden
Bleach >= Naruto > OP

Ara ara dinlediklerim
Bleach

Naruto

Bu üsttekinin remixlisi 10/10

Bu da favorilerimden

Aklıma gelirse hoşuma gidenler eklerim ileride

Boruto'nun Naruto kısımlarından

Naruto derim.

Bleach'ed araya serpiştirilmiş cool ve özel bazı ostler olsa da Naruto'daki kadar kemikleşmiş değiller ayrıca Naruto müzikleri ile resmen world building yapıyordu. Kurduğu fantastik ninja alemine uyan çok güzel bir doğu-batı sentezi ost albümü var. Klasik japon tiyatro orkestrası enstrümanlarının elektro gitar, piyano, org (kilise tipi) tarzı batılı seslerle buluştuğu çok ikonik ve de tutarlı bir albüme sahip.

Bleach'e az farkla kaybettiren bir diğer şey de (benim açımdan) çok tekrar ediyor hissi. Çok benzer tonlar dönüp dolaşıyor. Naruto da ise hard rock da var, koto + davul da, western tarzı klasik gitarı da, acaip hüzünlü sesler de ya da şeytani katedral orglarındaki ses ile verilen enteresan güçlü parçalarda.

Köy içinde boş takılırken ki müziğin bir başkaydı, antrenmanın başka, ciddi dövüşün başka, çaresizliğin başka. Pek tekrara düştüğümü hissetmiyordum açıkçası.

OP ise bir kaç tane çok tanınır ve bilinir melodi hariç gerçekten değil sadece üç büyükler içinde, yayın hayatı boyunca rakip edindiği tüm diğer serilere göre her daim bu konuda biraz zayıf kalmış bir seri oldu.

Naruto > Bleach >>> OP derim.

Daha konuşmaya başlamadan önce One Piece'i elemek gerekir. Tüm uzunluğuna rağmen adam akıllı bir kaç OST parçası var ve genel olarak müziği çok vasat ve kolayca unutulabilir.

Naruto'nun ve Bleach'in ostları ise iyi. Naruto özellikle Sadness and Sorrow ve Grief and Sorrow gibi çembersel olan üzgün parçalarda iyi ve savaş için kullandığı epik müzikleri klasik Japon öğeleriyle hoş bir şekilde birleştiriyor. Ancak Bleach'in başında Shiro Sagisu gibi usta bir bestekar var. Shiro Sagisu'nun işindeki hüneri Bleach'in ost'unda kendini gösteriyor. Hem stil hem de duygu açısından çok çeşitli hem de kalite olarak inanılmaz bir ostu var.

Animenin Hueco Mundo'da vermek istediği havayı alıp katlayan Clavar La Espada, La Distancia Para Un Duelo, Fiesta De Guerra gibi flamenco parçaları var. Invasion veTreachery gibi sahnelerin epikliğini ortaya vuran görkemli orkestral ve koral parçalar var. Nothing can be explained veya Never Meant to Belong gibi tellilerin insanın kalbini deştiği parçalar var. Here to Stay ve Compassion gibi melankoliye yolan açan parçalar var. Bu parçaların hepsi de bestekarlığında, aranjmanında ve kaydında kendi başına paragraflarca övülecek incelikler ve ustalıklar içeriyor.

Durum buyken Bleach dışında başka bir cevap veremem.

Geri