Öncelikle genç olmalı, yeter kardeşim Allah Allah ya. Genç olacak genç, hemen her konuda en azından genel kültür seviyesinden bilgi sahibi olacak. Zeki ve ileri görüşlü olması gerektiğinden bahsetmiyorum bile, o zaten fiks.
Gençlerin dilinden anlayacak, üretim ve eğitimin önemini kavrayacak ve bizim milletin ne kadar uyuşuk olduğunun da farkında olacak. Kusura bakma Türk milleti, uyuşuk, tembel ve üretimden uzaksın ki bunda senin de payın var.
Bu hükümetin en takdir ettiğim tarafı savunma sanayisine verdiği önem, tartışmaya açmıyorum ama daha fazlasıyla devam ettirmeli. Ar-Ge çalışmaları senin geleceğin, bunun da farkında olmalı. Uzay ve bilim çalışmaları için yüksek bütçe ayırmalı, madem cemaat her cuma para veriyor, neden diyanet bütçesi bu kadar fazla? Ver kardeşim yüzde doksanını Meb ve diğer kuruluşlara.
Allah'ın Türk Telekom'u seni, Ronaldo oynatacağın yerde kaç km fiber kablo döşerdin, ben neden kıçımın dibindeki ufacık Bulgaristan'dan çok daha yavaş internet kullanıyorum, Teknoloji Bakanlığı ne işe yarıyor? Neden üretim açığını vergiyle kapatıp sonra da aldığınız fazla vergileri "Hobbb kardsm kaç milyon milyar lira kar ettik bhak" diye millete gösteriyorsunuz? Bunu da sormalı değil mi? Bunlara da el atmalı.
Dış Politika konusunda bazı meseleler hariç hükümeti destekler gibiyim, tartışma konusu olmasın diye buraya girmiyorum da o doğalgaz buraya gelecek hacı. İnşallah çok daha fazlası, trilyonlarca metreküp doğalgaz buluruz ve bunu en iyi şekilde değerlendiririz. Konu dağılmasın, artık telefon, donanım parçaları gibi şeyleri üretmeye yavaştan başlasak mı? Elektrikli araba işini takdir ettim, bunu en iyi şekilde devam ettirmeli.
Eleştiriye tabii ki açık olmalı ama Kanada Cumhurbaşkanı gibi böyle özgürlükçü ile gevşek arası bir şey de görmek istemem açıkçası. Fanları kızmasın bana
Çizgi roman konusunda bilgili olsa fena olmazdı

(Tamam linç etmeyin)
Ve her zaman insanları daha fazla kitap okumaya teşvik edecek işlere girişmeli, Amerika'dan sonra ikinci sırada olduğumuz dizi ihracatını da değerlendirmesini bilmeli. Daha sayacak çok şey var ama uzamasını hiç istemiyorum. Şimdilik bunlar yeter.