Genel Türkiyeyi Yönetmesini En Çok Arzuladığınız Kişi Kimdir?

@'ChildofLightness' hocam siz istiyorsanız yalnızca özellik verin , ama açıkçası yani herkes ülkeyi yönetmesi gereken kişinin hep bulundurması gereken özellikleri saymayı tercih ediyor ama ülkeyi yönetecek uygun kişiyi bulamıyor, bu durumda beni rahatsız ediyor. Yani biraz da şöyle açıklamam gerekirse, konuya şöyle başlıyayım: Atatürk bir kere geldi, bir daha da gelmeyecek ve bence ülkeyi yönetmeye uygun olabilmek için de en uygun özellik Atatürk gibi olmak ama tabi hiç kimse bu özelliği gösteremiyor. Elimizde olandan birini seçmeliyiz bence ve bunlar da tanımasam bile çok değerli olduklarından emin olduğum generallerimiz, bilim adamlarımız ve akademisyenlerimizdir. Siyasetçilerden de beğendiniz bir kişi varsa onları da uygun bulabilirsiniz, ben mesela eksikleri olduğunu bildiğim halde CB'liğe uygun gördüğüm kişileri sıraladım çünkü bu saydığım kişilerden daha iyisini görmedim.

Öncelikle genç olmalı, yeter kardeşim Allah Allah ya. Genç olacak genç, hemen her konuda en azından genel kültür seviyesinden bilgi sahibi olacak. Zeki ve ileri görüşlü olması gerektiğinden bahsetmiyorum bile, o zaten fiks.

Gençlerin dilinden anlayacak, üretim ve eğitimin önemini kavrayacak ve bizim milletin ne kadar uyuşuk olduğunun da farkında olacak. Kusura bakma Türk milleti, uyuşuk, tembel ve üretimden uzaksın ki bunda senin de payın var.

Bu hükümetin en takdir ettiğim tarafı savunma sanayisine verdiği önem, tartışmaya açmıyorum ama daha fazlasıyla devam ettirmeli. Ar-Ge çalışmaları senin geleceğin, bunun da farkında olmalı. Uzay ve bilim çalışmaları için yüksek bütçe ayırmalı, madem cemaat her cuma para veriyor, neden diyanet bütçesi bu kadar fazla? Ver kardeşim yüzde doksanını Meb ve diğer kuruluşlara.

Allah'ın Türk Telekom'u seni, Ronaldo oynatacağın yerde kaç km fiber kablo döşerdin, ben neden kıçımın dibindeki ufacık Bulgaristan'dan çok daha yavaş internet kullanıyorum, Teknoloji Bakanlığı ne işe yarıyor? Neden üretim açığını vergiyle kapatıp sonra da aldığınız fazla vergileri "Hobbb kardsm kaç milyon milyar lira kar ettik bhak" diye millete gösteriyorsunuz? Bunu da sormalı değil mi? Bunlara da el atmalı.

Dış Politika konusunda bazı meseleler hariç hükümeti destekler gibiyim, tartışma konusu olmasın diye buraya girmiyorum da o doğalgaz buraya gelecek hacı. İnşallah çok daha fazlası, trilyonlarca metreküp doğalgaz buluruz ve bunu en iyi şekilde değerlendiririz. Konu dağılmasın, artık telefon, donanım parçaları gibi şeyleri üretmeye yavaştan başlasak mı? Elektrikli araba işini takdir ettim, bunu en iyi şekilde devam ettirmeli.

Eleştiriye tabii ki açık olmalı ama Kanada Cumhurbaşkanı gibi böyle özgürlükçü ile gevşek arası bir şey de görmek istemem açıkçası. Fanları kızmasın bana :D

Çizgi roman konusunda bilgili olsa fena olmazdı :D (Tamam linç etmeyin)

Ve her zaman insanları daha fazla kitap okumaya teşvik edecek işlere girişmeli, Amerika'dan sonra ikinci sırada olduğumuz dizi ihracatını da değerlendirmesini bilmeli. Daha sayacak çok şey var ama uzamasını hiç istemiyorum. Şimdilik bunlar yeter.

ChildofLightness' Alıntı:
Öncelikle genç olmalı, yeter kardeşim Allah Allah ya. Genç olacak genç
Hocam gerçekten bu konu da çok haklısınız, bir bakıyoruz meclisteki parti genel başkanlarının yaş ortalamasına, sonuç 65, bu nedir yav? Ülkeyi resmen dinazorlar yönetiyor, hayır koltuklarına yapıştırıcımı sürdüler de kalkamıyorlar anlamıyorum ki, yaşlılıktan kalkamıyorlar galiba, bi gençlere yol versinler artık yeter.

Arkadaşlar size bir bilgi vermek istiyorum, Finlandiya da bakanların çoğunluğu kadın ve bakanların yaş ortalaması da 35, başbakanları da kadın ve o da 35 yaşlarında.

Gençlerin dilinden anlayacak
Ve her zaman insanları daha fazla kitap okumaya teşvik edecek işlere girişmeli
Kesinlikle katılıyorum.

Bu hükümetin en takdir ettiğim tarafı savunma sanayisine verdiği önem,
Dış Politika konusunda bazı meseleler hariç hükümeti destekler gibiyim,
İnşallah çok daha fazlası, trilyonlarca metreküp doğalgaz buluruz ve bunu en iyi şekilde değerlendiririz.
Bu konularda sizinle aynı fikirde değilim hocam ama fikrinize saygı duyuyorum. Bunun dışında çok haklı eleştirileriniz de var.

Eleştiriye tabii ki açık olmalı ama Kanada Cumhurbaşkanı gibi böyle özgürlükçü ile gevşek arası bir şey de görmek istemem açıkçası. Fanları kızmasın bana
biggrin.png
Hocam Kanada Başbakanını bahsetmişsiniz galiba, ben de çok sevmiyorum o adamı. Kanada'nın CB mevkisindeki bulunan kişi İngiltere Kraliçesi'nin atadığı bir kişi.

Çizgi roman konusunda bilgili olsa fena olmazdı
biggrin.png
Bence çok güzel olurdu.

Amerika'dan sonra ikinci sırada olduğumuz dizi ihracatını da değerlendirmesini bilmeli.
İlginç ve çok mantıklı bir fikir hocam.

Kusura bakma Türk milleti, uyuşuk, tembel ve üretimden uzaksın ki bunda senin de payın var.
Hocam bu konuda düşüncem nötr gibi ama az da olsa size katılıyorum çünkü: Bir yanda Survivor izlemek dışında hiçbir şey yapmayan amcalar, teyzeler ve gençler, kendini geliştirmek yerine sürekli kadınları aşağılayan diziler izleyen insanlar, kahveye gitmek ve okey oynamak dışında ne yaptıklarını bilmediğimiz dayılar, son olarakta tabiki şu tiktok gençliği var.

Evet bunlar gerçekten çok iç karartıcı bir görüntü oluşturuyor ama bir yanda da Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar, dünyaya kabus gibi yayılan bir virüse karşı aşı bulan Türk çift, Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci gibi binlerce genciyle yaşlısıyla zeki insanımız var ama bu insanlarımızda Türkiye de neredeyse sıfır imkan bulunduğu için beyin göçü yapıyorlar.

Elbette öyle insanlar var, Osmanlı da böyle alimler ( sadece dini anlamda değil, bilim insanları) ve araştırmalar sayesinde çok ileri seviyelere gidebildi, ama millet genel olarak yine uyuşuktu. Bizim milletimizin sanırım 700 küsur yıldır bir özelliği bu. Bir bak Kore'nin gençlerine, bir de seninkilere. Mesele sadece imkan değil bence, o da önemli etken tabii ama bizim millette bir şey var. Böyle üstümüze lanet gibi çöken bir tembellik.

Ölüm var, gelecek nesillere güzel bir dünya borçluyuz ki onlar da sonrasına borçlu olsun. Kendi ülkemde, en rahat olmam gereken yerde, önümü görmediğim karanlık bir tünelde gidiyor gibi ürkerek yaşamak, acaba ne olacak diye endişelenmek istemiyorum.

Telefonla ilgili bile örnek verebilirim istersen, sana neredeyse üst segment telefonu bile çok güzel bir fiyatta satyırabilirim, isteyince nasıl oluyor bak bakalım :D

Ya bu konuda iyice Feinbilde döndüm arkadaş ya, kaç kelime yorum atıyorum habire :D

Bu arada ben burada Cem Gürdeniz Amiralimizi anmıştım adam şimdi tutuklandı. Hadi bakalım hayırlısı...

Utkan abi kendine haksızlık yapma.3 yıldır buraya gelen herkesin sorularını içtenlikle yanıtlayıp, karşı fikirlerle de oldukça saygılı bir şekilde tartısabiliyosun.Ben senin şu ana kadar kimseye "ananı da al git", "hain fetöcu" gibi şeyler dediğini görmedim .
Eyvallah çok sağolun :D :D Ancak çıta o kadar düşmüş ki biz bile lider olmuşsak ben üzüldüm yani :D Ama anladım demek istediğini teşekkürler :smilingowl:
Çıtanın düştüğü yer bakkal Mehmet usta.
Bak şu adamın dediği her şeyi Malum zat yaptı
https://m.youtube.com/watch?v=0xHQt8HtWQ0

İmamoğlu içeriden mutlak başkan olarak çıksa, Tayyip 2.0 olsa , Mansur'u da Abdullah Gül 2.0 yapıp, İmamoğlu cezalı iken öne sürüp sonra onu Cumhurbaşkanlığına çekip, İmamoğlu'nu başbakan yapsalar, yani AKP hükümeti kuruluş şeması 2.0 olsa yürürlüğe geçse, sırf isimler ve parti farklı diye hepimiz buna okey miyiz ?

Yanlış anlamayın yönlendirme vs için değil, cidden meraktan soruyorum, senaryo bu yönde gelişiirse, tavrımız ne olur ?

Eski sisteme dönüp Ali Koç (Cumhurbaşkanı) ve Acun Ilıcalı (Başbakan) yönetmesini isterdim..
Baktı ki milletvekilleri bi işe yaramıyor, ithal vekil getirirdi.

İmamoğlu içeriden mutlak başkan olarak çıksa, Tayyip 2.0 olsa , Mansur'u da Abdullah Gül 2.0 yapıp, İmamoğlu cezalı iken öne sürüp sonra onu Cumhurbaşkanlığına çekip, İmamoğlu'nu başbakan yapsalar, yani AKP hükümeti kuruluş şeması 2.0 olsa yürürlüğe geçse, sırf isimler ve parti farklı diye hepimiz buna okey miyiz ?

Yanlış anlamayın yönlendirme vs için değil, cidden meraktan soruyorum, senaryo bu yönde gelişiirse, tavrımız ne olur ?
Mansur Yavaş milli bayramlarda hastalanmazdı. İmamoğlu'da Tayyip gibi cemaatçi bir adam değil gibi. Tekrar başbakanlık gelmesi bile şu tek adam rejiminden daha iyi olurdu.

Mansur Yavaş milli bayramlarda hastalanmazdı. İmamoğlu'da Tayyip gibi cemaatçi bir adam değil gibi.
Birebir aynı olmasına gerek yok. Ayrıca gladyocu olmanın bir yolu ya da yüzü yok, cemaatçi olmak şart değil. Ben kurulum düzeninden bahsettim orada.

Tekrar başbakanlık gelmesi bile şu tek adam rejiminden daha iyi olurdu.
Elbette.

İmamoglu'nu hiç sevmesem de, her türlü kabul ederdim bu senaryoyu.Daha iyi bir senaryo da pek aklıma gelmiyor ne yalan söyleyeyim.İktidar değişiyor, tekrar başbakanlık sistemi geliyor.Öncelik bunlar olmalı zaten.

Birebir aynı olmasına gerek yok. Ayrıca gladyocu olmanın bir yolu ya da yüzü yok, cemaatçi olmak şart değil. Ben kurulum düzeninden bahsettim orada.
Anladım hocam, bir önceki yazındaki şu kısım yüzünden öyle yazdım.
sırf isimler ve parti farklı diye

Birebir aynı olmazsa bence tam olarak akp 2.0'da olmazlar. Yine yönetimden çok rahatsız olabiliriz ama bu akp'ye duyduğumuzdan farklı olurdu.

Geri