Tower of God Top 20 İsim'e Dair Fikirler

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Arkadaşlar konu ciddi spoiler içerir, Tower of God da güncel değilseniz, pek bulaşmayın...

Sayın ToG okurları bildiğiniz gibi; serinin yazarı SIU bu serideki rankerlar arasında Top 17'yi kendi resmi olarak açıkladı. Ancak bu listede yer almayan V, Arlene, Lo Po Bia Aile Lideri Traumerei ve Ari Ailesi Lideri Ari Han gibi rankerların da Top 20 materyali olduğu çok net belli. Bir de bu listede "tırmanıcı" olmadığı için yer almayan bir diğer süper güç grubu daha var onlarda Adminler/Gardiyanlar (headon gibi).

Ancak SIU bize şunu da söylüyor. Rank sistemi tamamıyla güce dayalı değil. Evet belki ilk 6-7 kişi için tamamıyla gücü gösteriyor ancak aşağısı için özellikle de Top 20'nin aşağısı için kişinin aldığı seviye numarasının sebebi çok değişebiliyor. Nitekim Rank sistemi tamamen gücü ve kudreti baz almıyor. Politik bir yanı da var. Bunun en güzel örneği 2. katın yöneticisi iken 60. sırada olan Evankhell'in FUG olduğu deşifre edildikten sonra Top 100 dışına atılması gibi. Kadına aynı güçte olsa bile belki de sırası 100 sıra oynadı belki de 200 sıra bilmiyoruz. O yüzden SIU'nun bize verdiği Top 17 de aslında politik. Biz onu tamamen kudrete dayalı hale çevireceğiz.

Ve bu SIU 'nun resmi olarak yayımladığı Top 17 listesini de kapsıyor.

Siz içinde Ari Han, LPB Traumerei, V, Arlene, Headon da olan ve de tamamıyla kudrete dayalı bir "Top 22" listesi yapacak olsanız bu nasıl olurdu ?

1-
2-
3-

şeklinde sıralamakta çok zorlananlar isterlerse

SSS:
SS:
S+:
S:

Gibi tier sıralaması da yapabilir. Ancak bence konunun mantığı SIU listesinin aynısının safi güce dayalı olanını yapmak olduğu için tıpkı Siyu gibi 1'den 22'ye sıralayarak yapmanızı daha çok isterim. Fakat SIU Adori ile Enne'yi aynı sıraya koyabiliyorsa benzer şeyler sizler de yapabilirsiniz. Ve lütfen ufak ufak da olsa tercihlerinizin sebeplerini bizlere açıklayın.

Bakalım ne gibi farklar olacak kişiden kişiye merak ediyorum.

Size hatırlatması için Resmi Top 17'yi ekleyeyim şuraya;

1- Phantominium
2- Enryu
3- Zahard
4- Urek
5- Arie Hon
6- Khun Eduan
7- Adori ve Eurasia Enne Zahard
9- Baek Ryun (teknik olarak 8 ancak resmi listede 2 tane 7 numara olduğundan SIU Baek'i 9 olarak belirlemiş)
10- Ha Yurin
11- Tu Perie Tperie
12- Molic One P.GR.
13- Eurasia Blossom
14- Po Bidau Gustang
15- Grace Mircea Luslec
16- Hendo Lok Bloodmadder
17- Yeon Hana

SSS
Phantaminum, Enryu, Headon
SS
Zahard, Urek, V
S+
Arie Hon, Khun Eduan, Ha Yurin, Arlene, Adori , Enne
S
Baek Ryun, Ari Han, Traumerei, Gustang
S-
Tu Perie Tperie, Molic, Blossom, Luslec, Bloodmadder, Yeon Hana

Biraz sallamasyon.

Luslec ve Molic'in aile liderleriyle kıyaslanacak kadar güce sahip olduğunu düşünmüyorum. Başında oldukları kurumların etkisi vardır bence.

Headon bir gardiyan mı? Bir de şimdi aile liderleri kulede durdukça güçleniyorlar. O zaman V zamanında Zahard'ın dengi biri olsa bile şimdi onların gerisinde kalmış olabilir. Arlene de aynı şekilde. SIU'nun yazılarını da okumadım ben pek. Çok spekülatif olacak ama yapmaya çalışayım bir şeyler.

1- Phantaminum
2- Enryu
3- Headon
4- Zahard
5- Urek
6- Arie Hon
7- Khun Eduan
8- Yeon Hana (Kuleyi tırmandıkları zamanlarda sinirlenince Ha Yurin'i bile geçtiği söyleniyormuş. Aynısının şimdiye uygulandığını varsayıyorum.)
9- Ha Yurin
10- Tu Perie Tperie
11- Eurasia Blossom
12- Lo Po Bia Traumerei
13- Poe Bidau Gustang
14- Hendo Lok Bloodmadder
15- Ari Han
16- Grace Mirchea Luslec (Aile Liderleri ile aynı kalibrede gibi duruyor. Onlar kadar yaşlı vs.)
17- Molic One P. GR
18- Eurasia Enne Zahard (5000 yıl önce deli damgası yiyip mühürlenen bir kadın, şu an aktif olarak Zahard'ın başkumandanlığını yapan biriyle aynı sıradaysa ondan daha güçlüdür bence.)
19- Adori Zahard
20- Baek Ryun

V ile Arlene'yi yukarıda bahsettiğim sebeplerden katmadım listeye.

10 Aile'nin hala dengede olmasının sebebinin aile başları olduğu söylendi. O yüzden şahsen aralarında pek bir güç farkı olduğunu düşünmüyorum ama yaptım bir sıralama. 😄

Yine de dediğim gibi bu epey spekülatif oldu. Daha detaylı bilgiler edinip, diğer aile liderleri ve prensesler vs. gördükten sonra daha net bir şey ortaya çıkar.

Seride şu geldiğimiz şu noktada biraz daha farklı bir liste yapıyorum:

1. Phantaminum
  2. Enryu
  3. Headon
  4. Zahard
  5. Urek
  6. V
  7. Arie Hon
  8. Khun Eduan
  9. Ha Yurin
  10. Eurasia Blossom
  11. Lo Po Bia Traumerei
  12. Yeon Hana
  13. Tu Perie Tperie
  14. Poe Bidau Gustang
  15. Ari Han
  16. Hendo Lok Bloodmadder
  17. Grace Mirchea Luslec
  18. Molic One P. GR
  19. Eurasia Enne Zahard
  20. Adori Zahard
  21. Baek Ryun

Aynı olan kısımlar var ama şu son dövüşten sonra Traumerei gözümde Gustang'dan 1-2 tık yukarıda. Gustang en zayıf değil ama en zayıflardan biridir. Bloodmadder en zayıf kontrat problemi yüzünden sonra ya Ari Han ya da Gustang'dir diye düşünüyorum. Tabii net bir kanıt yok elimde. 😄 Traumerei daha ortalarda bir FH ve Blossom meğer azmanatmış.

Ayriyeten not düşmek istiyorum: Traumerei bir aile liderinden bekleyeceğim güçler çıkardı ortaya. Hem çok çeşitli hem çok hax idi. Gustang biraz sönük kaldı gözümde ne yazık ki ama ilerde belki daha yukarı çıkar.

V öleli oldu o yüzden geride kalmıştır diyecektim ama şu anda bile gösterdiği performansa bakılırsa en azından Urek ve Zahard'ın liginde hala. Kendisini biraz daha toplayınca daha da güçlü çıkacak gibi. Arlene bekleyecek.

Geri