Hocam OP çok dengesiz değil mi? Ayrıca seri çok uzun.Sırf forumda açılan konular hatırına Nanatsu'yu bitireceğim galiba. Hep fransız kalıyorum. :'( Oğlum biraz OP'den karakter koysanıza ben de yorum yapayım.
Diğerleri ne kadar dengeli ya da dengesiz ise o da öyle yani. Çok bir eksik ya da fazla yok.@Savior Yenilenmeyi biliyorum ama Zaraki Bankai'de Gerard'ı ikiye böldü. Yamaji Yhwach'ı (sahtesini) bildiğimiz yok etti. Ayrıca Estarossa şeytan değil sadece öyle olduğunu sanıyor. Güç bakımından da hax yetenekler var biliyorum ama hız konusu sorun olur. Mesela Estarossa bir saldırıya tepki verebilecek mi? Ya da Meliodas biraz aşık atar belki ama Zaraki'ye denk gelirse ne yapacak? Zeldris tek kart gibi geliyor bana karakterlerin güçlerini biraz daha arttırsan iyi olur.
Hocam OP çok dengesiz değil mi? Ayrıca seri çok uzun.Sırf forumda açılan konular hatırına Nanatsu'yu bitireceğim galiba. Hep fransız kalıyorum. :'( Oğlum biraz OP'den karakter koysanıza ben de yorum yapayım.
Pek de yok olmuşa benzemiyorGarou'' Alıntı:Yamaji Yhwach'ı (sahtesini) bildiğimiz yok etti.
Aynen öyleHocam OP çok dengesiz değil mi?
Yok okuma zaten boşver.Ayrıca seri çok uzun.
Valla hiç de öyle değil Ali. OP bu konuda ancak Z serisi sonrası Dragon Ball ile falan kapışabilir.Diğerleri ne kadar dengeli ya da dengesiz ise o da öyle yani. Çok bir eksik ya da fazla yok.
Daha ne yapsın? Yok etmekten kastım oydu zaten. Ha yatay savurmaz kılıcını dikey savurur.Pek de yok olmuşa benzemiyor
Benim bahsettiğim zaten yansıtamazlar değil hız konusunda sorun yaşayacaklarını düşünüyorum. Hız konusunda bir problem yoksa zaten bu kadar hax yetenekle kazanırlar. Bildiğim kadarıyla Bleach'in Relativistic feati var. Hız konusunda Zeldris biraz ayak uydurur ama diğerleri bir şey yapamazken nafile.Zaraki fizikselin anlamda çok güçlü bir isim evet ama sahada esterossa varken fiziksel gücün pek bir anlamı yok.
Oradaki Escanor gücünde ustalaşmamıştı. Arada 16 yıl var. Escanor antrenman'dan sonra inanılmaz güçlü oldu. 16 yıl önceki Escanor'un çok dengesiz olduğunu görmüşsündür. Gece vakti karıncayı incitemeyen adam öğle vakti gözünü kırpmadan Meliodas'a herhangi birini rahatça öldürecek şekilde vurabiliyordu.Meliodas zaten en güçlüleri.Meliodas Escanoru the one haldeyken yenmiş birisi
Yani kibirli davrandığı doğru ama yine de Escanor'a doğru gelirken Escanor ona saldırdığında ne olduğunu bile anlamadı ve yakın bile değillerdi. Bu bariz yani adam direkt bir darbe indirmeden neredeyse ikiye bölüyordu Meliodas'ı.Yakın zamanda olan dövüşlerinde yenilmesinin sebebide o dövüşde kibirli olmasıydı.Escanoru çok küçümsediği için yenilmişti.
Escanor’un kullandığı güç bir lutüf. lutüf dediğimiz şey ise antrenman yaparak güçlendirmezsin.En fazla o güçdd ustalaşırsın ve daha kontrollü kullanırsın ama yinede güç olarsk bir şey katamazsınGarou'' Alıntı:Oradaki Escanor gücünde ustalaşmamıştı. Arada 16 yıl var. Escanor antrenman'dan sonra inanılmaz güçlü oldu.
Yakın bile değillerdi derken ? O dövüşten sonra Escanoru merlin tek yumrukla devirmişti.O dövüşte Meli kibirli olmasaydı yenerdi. Ki zeldris de bunu ifade etmişti zaten.Garou'' Alıntı:yine de Escanor'a doğru gelirken Escanor ona saldırdığında ne olduğunu bile anlamadı ve yakın bile değillerdi. Bu bariz yani adam direkt bir darbe indirmeden neredeyse ikiye bölüyordu Meliodas'ı.
Konu dışı olacağı için konuyu açan @Savior dan özür diliyorum.Bunların haricinde diğerleri arasında çok bir ayrım yapmıyorum.
Bak demek ki bir fark var ve sen bu farkın ayrımını yapıyorsun.OP'nin dinamikler tuhaf ve pek açıklama yok neyin ne olduğuyla ilgili. Naruto ve Bleach bu konularda çok daha iyi.
Candice'a yarı ölüyken blitz atıyor.@Garou
Hız featlerini sana zahmet atabilirmisin Zaraki’nin ?
Ama kullanmayı bilmeden önceki ile bildikten sonraki halleri çok farklı. Naruto'da da Kyuubi vardı. Kullanmayı bilmeden önceki ve sonraki halinin farkını biliyorsun.Escanor’un kullandığı güç bir lutüf. lutüf dediğimiz şey ise antrenman yaparak güçlendirmezsin.En fazla o güçdd ustalaşırsın ve daha kontrollü kullanırsın ama yinede güç olarsk bir şey katamazsın
Escanor The One'ı kullandığı içindi o. Merlin The One'ı kullanmanın ona çok zarar verdiğinden bahsetmişti. Tek yumrukla devirme konusunda da aynı şekilde adam yorgun olduğu içindi. Sadece The One da değil ayrıca The One'a girmeden önceki hali ile de Meliodas'la dövüşünde çok yara aldı. Böyle her an devrilmek üzereydi yani.Yakın bile değillerdi derken ? O dövüşten sonra Escanoru merlin tek yumrukla devirmişti.
The One'a girmeden önce evet yenerdi. Meliodas Escanor'dan 23 saat 59 dakika boyunca güçlü olduğuna katılıyorum ama The One ile aralarında çok fark vardı. The One moduna girdikten sonrası dövüş bile değildi.O dövüşte Meli kibirli olmasaydı yenerdi. Ki zeldris de bunu ifade etmişti zaten.
Aslında resmi çeviri de böyle bir şey yok. Ancak bazı çeviri grupları ve fanlar aynadan aynaya ışık prensibi ile hareket ettiğini sanıp o şekilde düşündüler. Yani Haku'nun yansımalarıymış gibi ancak Haku o aynalarda görünen şeylere "Buz Klonu" diyor. Yani ışık hızı denilmedi.Naruto'da da Haku için dendi yani.
Işık büyüsü yaptıkları için yakıştırıldı. Kaldı ki ışık büyüsü kullanan karakterler gerçekten çok hızlılardı. OP'deki gibi bir gün ışık hızının 5 yık altında bir gün fiat doblo hızında olmuyorlar .Black Clover'da ilk 30-40 bölümlerdeki elemanlar için dendi.
Dengeli ve detaylandırılmış bir beceri-güç sistemi sahip olmak için fizik kasman gerekmiyor. Tutarlı olman yeterli.oturup fizik kasacak hali yok.
Sorun yakın birine gidiyor oluşu değil yazar tarafından bu iki karakter arasında bir uçurum yaratıp sonra bunu nasıl kapattığını üstü kapalı yapması .Senin dediğine gelirsek Luffy'nin Kata seviyesine en yakın dövdüğü adam Dof onu da tonla yardımla aldı. Ve bu sorumun cevabı değildi. Naruto da oldu mu öyle bir şey ?Luffy o dövüşten önce zaten Katakuri'ye yakın isimlerle kapışabiliyordu.
Sırf şu kısım zaten benim ilk dediğim argümanı başlı başına kanıtlıyor aga. Ben de bunu diyorum.. GL'nin ilk kısmında bile Crocodile-Moria(Hele Moria zamanında Kaidou ile denk gitmiş bir adam) ile kapışmıştı zaten.
Kyuubi serinin 1. bölümünde tanıtılan bir şey. O artık Naruto'nun gücü zaten. Bunda tutarsız bir şey yok. Rikudo da serinin kapanışı, her şeyin tavan yaptığı bir durum. Ama karakterin bir güç elde etmesi için gereken evreler konusunda Katakuri olayından çok çok farklı. Gene alakasız.Naruto'ya gelirsek Naruto içinde Kyuubi'yi barındırdığından her yenemeyeceği sıkıştığı rakibinde ondan güç aldı. Alamadığı yerde Rikidou Sennin geldi tanrısal bir güç verdi. Bunun da çok dengeli bir tarafı yok.
Zaten aynı şeyler olmadığı için diyorum ya aynı diyemezsin diye.Yani pek aynı şeyler değil.
Hiruko atakları yüzlerce ufak fırlatılan obje ya da uzantıSakura'nın beş dakika önce Hiruko'nun ataklarını karşılayamazken beş dakika sonra Sandaime Kazekage(Saikyo Kazekage) karşılıyor olabilmesi de
Ve seride İtaçi gerçeği var yani.
Yok diyen yok zaten.Evet tüm serilerin (özellikle büyük savaş serilerinin) skandal derecesinde tutarsızlıkları, sınıfta kaldıkları anlar var.
İşte o "üç aşağı 5 yukarı" daha çok "30 aşağı 500 yukarı" gibi. Aynı falan değil. Bleach'in sistemi desen zaten çok farklı bir başarıya ve soruna sahip.Ben OP dengeli demiyorum, diğerleriyle üç aşağı beş yukarı aynı diyorum sadece.
Ya yapıyorsun tabi ama daha fazla şey havada kalıyor ve çok fazla şahsi yorum oluyor bir yerden sonra. Tüm dünyada yapılması da en uzun soluklu ve en çok satılan battle serisiYani eğer Naruto Bleach vs. bunların vs muhabbetini yapıyorsan OP'nin de yapabiliyorsun. Ki zaten yapılıyor tüm dünyada.
O zaman nasıl aynı.Ben de Naruto'yu daha dengeli bulurum.