Presa Canario mu Dogo Argentino mu Cane Corso mu

Thanos

Kahraman Baykuş
Tecrübeli Kullanıcı
İlginç bir şekilde şans yüzüme güldü ve en çok istediğim üç köpek ırkından birini alabilirim şu anda. Köpek bahçede duracak bekçilik yapmasına fazla gerek yok evin arka bahçesine kulübe yaptım. Tavuklara zarar vermezse çok iyi olur inekler falan da var. Onlarla birlikte büyütebilirmiyim bilmiyorum. Ava götürmek istiyorum ama çokta önemli değil av becerilerii hergün avlanmayacağım. Ayda yılda bir. Karakterim çok baskın değil ama köpek üzerinde baskınlık kurabileceğime inanıyorum. Aslında karakterimi tam bulamadım belki bu köpek bu konuda bana yardımcı olur. Sizin düşünceleriniz neler?

Hocam bu tür köpeklere doğru eğitim verilmezse çevrede ki canlılara zarar verebilir yani ortada inek filan kalmaz o yüzden almadan önce üç köpeği de baya bir araştırın.Ayrıca köpek alıyorsanız yavrusunu almanızı tavsiye ederim en azından size alışır ve size daha sadık olup daha çok sözünüzü dinler.

Hocam bu tür köpeklere doğru eğitim verilmezse çevrede ki canlılara zarar verebilir yani ortada inek filan kalmaz o yüzden almadan önce üç köpeği de baya bir araştırın.Ayrıca köpek alıyorsanız yavrusunu almanızı tavsiye ederim en azından size alışır ve size daha sadık olup daha çok sözünüzü dinler.
Neredeyse 2 aydır araştırıyorum artık alıcam bir tane. Onu sosyal yetiştirebileceğimi düşünüyorum. Yavru alıcam zaten. Yorum için teşekkür ederim. Hocam seninde görüşünü almak istiyorum. @Nabu

Bunun için konu açmaktan ise "Cane Corso Vs Dogo" konusundan devam edebilirdik.

Ben daha önce söylenebilecek her şeyi söyledim zaten.

Üçü de ilk köpek tecrübesi olmak için fazla iddialı. Üçü de masraflı, üçüde güçlü ve bağımsız ırklar. Ciddi terbiye ve kontrol istiyor.

Ayrıca üniversiteyi kazanınca bunlara ne olacak ? . çü de apartman köpeği değil. Öğrenci evin olsa ev sahibin, arkadaşların falan istemez zaten. Hepsi iri, masraflı ve ürkütücü türler.
Ve bir diğer şey Dogo'nun direkt, Cane ile Presa'nın ise dolaylı olarak yasaklı ırklar olmaları.

İneğe tavuğa gelince, youtube da bir sürü dogosu olan biri köpeğinin iki koyun öldürdüğünden bahsetmişti. Yani iyi terbiye verilmez, ve küçüklüğünden itibaren olabildiğince fazla köpek ve başka hayvanlar ile sosyalleştirilmezler ise sıkıntı. Ama halledilmez diye bir şey yok.

Ama sonuçta bu senin maceran, senin kararın. İyi idare edersen iyi gider, kötü idare edersen kötü.

Saol hocam yorum için. Presa'dan bahsetmemiştin ama orada onun hakkında bildiklerinide alabilirmiyim :whistling: @Nabu

ama orada onun hakkında bildiklerinide alabilirmiyim
Cane Corso -> İtalyan ve daha eski bir mastif ırkı
Presa -> ispanyol ve daha yeni mastif ailesine eklenmiş, ısmarlama bir ırk.

Cane Corso -> Daha ev, apartman yaşamına nispeten biraz daha uygun. Daha atletik ve daha karekteristik fiziksel özelliklere sahip olan diyebiliriz.
Presa -> Nispeten daha bağımsız ve daha hantal olan bu sebeple çok fazla egzersiz isteyen bir tür.

Presa -> Gardiyan
Corso -> Gardiyan ancak Presaya nazaran daha avcı bir tür.

Yine de 3 aşağı 5 yukarı aynı köpek denilebilir.

Youtube'ta Tugay İnanoğlu diye bir veteriner var Cane Corso'yu onda görmüştüm Dogo'ya göre daha az saldırgan heralde

Dogo'ya göre daha az saldırgan heralde
Genel kanı o yöne ancak bu ırkların hepsi çok güçlü av güdülerine sahip ve eğitilmesi kolay ırklar değil. Acemi ya da yanlış birinin elinde herhangi biri daha saldırgan olabilir.

Ancak, sanırım ben de ikisinden birini sahiplenecek olsam Cane Corso seçerdim.

Geri