Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Okuduğunuz Son Kitap Hangisi? Nasıl Buldunuz?

Earendill

Ölümsüz Baykuş
Üstat Kullanıcı
Evet arkadaşlar, burada okuduğunuz kitaplar hakkında görüşlerinizi yazabilir, tartışabilirsiniz.

Ayrıntılı olarak tanıtım yapmak isteyenler yeni konu açabilirler.

cOTzCG3DT34GvWhWZX381lNWHdRVCqx8ny4siCicFpcK4PTWxvnyWYgMCvbd3vxLw0r7TtAyAE_SJYMva5ErfKYWxsOiPu2lpcR1qk_yT3jdcWCJxWNcbAaDlZlTZCzKBeSfm_xc9nojTB8FrTCaETIS6A=w384-h384-nc

Elime geçen üç çocuk kitabını okudum bu gün, biri tekrar olmak üzere. İsimleri önemsiz ama yazarları şunlardı.

Ferenc Molnár (Kendisi Pal sokağı çocukları isimli efsane romanın yazarıdır.)

Jules Verne (Tanımayan yoktur zannımca)

Ve son olarak Enid Blyton

Kitaplar neredeyse iki saatimi aldı. Özellikle Ferenc Molnar'ın kitabı güzeldi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cartesio'nun Metod Ustune Konusma kitabini tekrar okuyorum 6 yil sonra tekrar okuyorum.
Bana suphe asilamis bir eserdir. Dogmatik dusuncelerden kurtulmamda buyuk payi vardir.

Agatha Christie - Porsuk Ağacı Cinayeti ve yine ondan 10 Küçük Zenci'yi okudum yakın zamanda.

Güzel romanlardı, suçluyu bulmaya çalışsam da bir türlü tahmin edemedim. :D Tavsiye ederim.

Franz Kafka Dönüşüm
Tasvirleri çok iyiydi resmen gözümün önünde canlandı sahneler.
Kolay kolayda unutmam ama kitap ne anlatmak istiyor anlamadım :D

Franz Kafka Dönüşüm
Tasvirleri çok iyiydi resmen gözümün önünde canlandı sahneler.
Kolay kolayda unutmam ama kitap ne anlatmak istiyor anlamadım :D
Kulağakaçan fobisi.

Ciddi olursam, bireyin toplumun ondan bekledikleri karşısında güçsüzlüğünü ve eğilip, bükülmesini anlatıyor.

Osprey Askeri Tarih Dizisi 'Niğbolu 1396' - David Nicolle

Bireyin Haçlı Seferi'ne katılıp telef olmasını anlatıyor. Meraklısı için güzel seri.

George Orwell - Bin Dokuz Yüz Seksen Dört

Vurmayın, yeni bitirdim.

Kitap hakkında söyleyebileceğim çok şey var. Ama ilk olarak şunu söylemeliyim ki, muhteşem bir kurgu. Bir baş yapıt. Harika bir distopya ve yine aynı şekilde müthiş bir giydirme söz konusu. Öngörüsü için medyum yakıştırması bile yapılabilir yazara. Kitabın betimlediği şeylerin, günümüzde bire bir gördüğümüz örnekleri de mevcut.

Uzun zamandır, bu ayarda bir şey okumamıştım. Daha öncesinde, yazarın Hayvan Çiftliği ve Aslan ve Unicorn'unu okumuştum. Ama bu çok farklı bir şeydi.

Peter Randa - Mars'tan Gelen Ölüm

Hikayesi güzeldi, fakat işleniş ve sunum bakımından eksikleri çok. Kısa bir kitap zaten. Biraz daha dolu, detaylı ve bağlayıcı olsaydı çok güzel bir kitap çıkabilirmiş ortaya.

Çerezlik roman mı olur, demeyin. Bu kitap, tam çerezlik çünkü. Yine de beğendim.

Fırtınaışığı Arşivi - Kralların Yolu
Bir Yüzüklerin Efendisi veya Kral Katili Güncesi kadar değil benim gözümde ama güzeldi.

86ae5cf7e994ad483836650b0660736d.jpg
Sunay Akın güzel iş çıkarmış. Pek çok karakterin anılarını yazardan dinliyorsunuz.

Sabahattin Ali güzel yazmış ilk kitabında, hala etkisindeyim hafta önce okumama rağmen.

Japon sarayını bir kaç dakika önce bitirdim, bir boşluk bıraktı içimde. Yazara zaten hayran idim ve bir kat daha arttı hayranlığım. Duygular dönüşmüş söze.

The Witcher (Wiedzmin) serisinin 5. ve son çevirilen kitabı: "Ateşle İmtihan"

Kalabalık karakter kadrosundaki her bir karakterin oldukça renkli ve kendine has (dolayısıyla akılda kalıcı) olmasıyla, fantastik dünyasını ve politik olayları okuyucuya anlatma biçimiyle, genel olarak karakterler arası psikolojik çatışmalar ve aksiyon anlarıyla en sevdiğim Witcher kitabı bu oldu. Emiel Regis ise en sevdiğim karakterlerden biri oldu. Yolculuk hikayelerine de hep bayılmışımdır zaten.

Witcher ve kalabalık grubuyla Brokilon ormanından Nilfgaard topraklarına kadar giden bir yolculuk... Kitabı okurken yanınızda romanın geçtiği dünyanın haritasını bulundurmanızı tavsiye ederim. İyi okumalar.

Satranç ve Fareler ve İnsanlar'ı okudum bu hafta. İkiside etkileyici güzel kitaplar.

şeker portakalını okudum az kalsın kitabın sonunda ağlıyodum.

Pagan Eğitimler

Lyotard'ın yazdığı küçük bir sahte söyleşi. Hoş bir kitap.

Bir-iki kitap daha var ama yazmaya üşendim.

Erdal Demirkıran adlı yazardan kitaplarının çoğunu okudum hepsi gerçekten güzeldi. Son okuduğum kitap ise sadece aptallar 8 saat olur.

دار الكتب العلمية-

Ebu Bekr Muhammed b. Abdullah b. Muhammed el-Meafiri

Henüz bitirmedim bu arada, bitince yazarım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sokratesin savunmasını okudum adamı daha çok merak etmeye başladım devleti okuyacağım yakın zamanda. Sonra dr. Jekyll ve mr. Hyde okudum insanın egosunu veya içindeki kötülüğü bastırmasının hem kendi hemde başkaları için çokta iyi olmadığı gibi bir düşünceye daldım. Hayatı ve kendimizi iyisiyle kötüsüyle sevmemiz ve kabullenmemiz lazım bunlardan birini reddedersek diğerinede bir darbe vurmuş oluruz aslında ve bastırdığımız yön ortaya çıkmaya çalışır. İyi ve kötüyü bir arada kabullenmek dengeyi sağlayabilir. Neyse bu kitap bu konudaki az çok fikrimi geliştirdi biraz. Benjamin Button'un tuhaf hikayesini okudum ama sıradan bi hikaye gibi geldi ana fikri anlamadım sanırım. Montaigne denemelerin yarısındayım çok güzel bir kitap bence montaignenin bazı şeylere bakış açısı çok ilginç. Aslında bakış açısı sayesinde yaptığı tespitler. ekşi şeyler sitesinde de görmüşsünüzdür bir filmin bir sahnesinde kimsenin üstüne düşünmediği şeylerden birsürü senaryo üretiyorlar. Mesela çocuk yapmak için karanlık köşelerde saklanırız ama insan öldürmek için aydınlık yerleri ararız diyor. Savaşlarda çok insan öldürenler kahraman ilan edilirken bir insan dünyaya getirmek ayıp görülüyor. İşte kitap okumaya devam etmek istiyorum başka insanların gözünden dünyanın görmediğin özelliklerini görüyorsun. Charles Bukowski Kadınları denemelerle birlikte okuyorum şu anda. Uzayıp gidecek gönderiyim artık şunu.