Genel NBA Genel Sohbet & Tartışma Başlığı

Ya Bu Houston Rockets ile Alperen'in yollar öyle ya da böyle ayrılacak. Hak etmiyor zaten o organizasyon bu çocuğu.

Yeni koç gelir gelmez "Alpi ile belki oynarız, belki oynamayız" vs diyerek moral bozmuştu zaten, ha Alperen iyi bir sezon geçirerek onu utandırdı ama Alperen ile beraber draft olan Cade Cunningham, Scottie Barnes, Evan Mobley gibi isimler maximum kontratlarını alırken, Houston hala Alpi'ye ne vereceğini açıklamadı çünkü Alpi'nin 1 yıllık çaylak kontrat limiti var, onu Rockets karşılayıp 1 yıl daha Alperen'i tutabilir ekstra bir şey vermeden ancak bu takımın en önemli oyuncusuna bu tavır hoş değil.

Vanvleet gibi all-star kademesinin 1 tier altında seyreden bir adama 27 yaşında iken 3 yıllığına 120M anlaşma yaptın adamın yıllığı 40M , Dillon Brooks gibi hiç sezon da 70 maçtan fazlasını ve maç başına 30 dk dan fazlasını oynamamış limitli becerileri olan 27-28 yaşında birine 4 yıl 86M antlaşma yaptın. all-starın 1-2 tier altında bir gard ve 2-3 tier altında bir forvet için toplamda yıl başına 62-63M doları bağladın şimdi Alperen'e maksimum kontrat verirsem başım ağrır mı ? Diye hesap kitap yapıyorsun, salaksın Rockets yani.

Bu arada aynı takımdan Jalen Green de Alperen ile aynı drafttan ancak Jalen daha yukarıdan seçildiği için Green'in çaylak kontratı yıllık 12-13M dolar iken Alperen'in 5M dolar.

Yani takımın en iyi oyuncusu geçen seneyi 5M dolar ile kapattı zaten. Daha da max kontrat vermeyi 1 yıl ertelesek mi onu konuşuyorlar bazı ırkçı Rockets taraftarları da geçen senenin son 4 haftası Alperen sakat iken lig de direnç düşüklüğünden dolayı çok maç kazanan Rockets'ı Green taşıdı, onun potansiyeli daha fazla gibi düşünüp, Alpi'yi takaslayalım, Green'i tutalım diyorlar.

Gerizekalılar basketbolu da bilmiyorlar.

PER ve %TS gibi en önemli gelişmiş statistiklerden ikisinde Green takımda yıl içinde forma giymiş 17 isim arasından takımın 11. si ve 16. cısı

Box +/- da da 17.

Yani bu adama maks kontrat vermek adına, Alpi'ye verilmez, 1 yıl daha bekle denirse, ya da bu mal için Alpi takaslanırsa, Rockets otursun kafasızlığına yansın.

Rockets'ın hatta bir ara Devon Booker, Kevin Durant, Paul George, Donoval Mitchell gibi kanat skorerlerden birini getirmek için Sengun'u verebileceği söylentisi çıktı.

Açıkçası kimse bu sene Alperen'i alamaz, Rockets sign-off yapmadıkça o da zor. Ancak alacak olsa

Orlando, New Orleans (Zion'ın gitmesi halinde), Golden State, LA Clippers gibi takımlar bence Rockets'dan daha çok uyuyor ona ve bu takımlara ihtiyacı olan sıçramayı yaşatabilecek bir ihtiyacı karşılıyor Alperen.

E durum bu hocam sanki.

Alperenin sizce Okur ve Hidayet'i geride bırakma olasılığı nedir?
Yani geçen senesi gibi en az 4-5 sene daha geçirirse Hido'yu bırakır zaten.

6-7 sezon geçirip bir de All-Star olursa en az 1-2 kere, Memoyu da bırakır. Yani bu istikrarla gider ve bir iki bireysel ödülde alırsa kariyerinin ilk yarısında ikisini de sollar zaten bir sakatlık ya da aksilik olmadıkça.

Acaba bir gün curry seviyesinde bir basketçi çıkacak mı bizden merak ediyorum.

Bir de Ersan İlyasova hayraniydim ben çocukken, o kadar kötü müymüş ya 🤣

Bir de Ersan İlyasova hayraniydim ben çocukken, o kadar kötü müymüş ya
Yani once kronik sakatlıklara rağmen (Yıldız Milli zamanlarından beri sakat Ersan) NBA'de 12-13 sezon forma giymek. En çok gelişme kaydeden oyuncu ödülü oylamasında 2. olmak. 800 üstü maça çıkıp maç başına 23 dakika gibi bir süre almak, oynadığı maçların yarısından çoğunda ilk beş başlayıp 3-4-5 pozisyonlarında oynamak, kariyerini %45 genel şut %37 üçlük %77 serbest atış ortalamalarıyla maç başına 23 dakikada 10 sayı 6 sayı 1 asist 0.7 top çalma 0.5 blok ortalamaları civarlarında tutmuş olmak "Kötü" demek değil. Sadece yıldız oyuncu olamadı ancak asla kötü olmadı.

Nasıl takım hocam?
Hiç fena değil, yani adamın kafasındaki oyun tarzına göre bence mantıklı bir seçim. Sonuçta bu "fantezi" bir ilk 5 o yüzden biraz sınırları aşabiliriz. Ancak gerçekçi bakacak olsaydım. Zaten Steph ve MJ gibi şut sayısı yüksek oyuncular varken ve LBJ ile Hakeem gibi her maç 20 sayı bırakabilecek iki oyuncu daha varken PF olarak Kevin Durant alır mıydım ? Bilemiyorum, yani Steph hariç takımda istikrarlı dış şutör olmadığından PF pozisyonuna şutör seçmesi mantıklı ancak Durant midir o kişi bilemiyorum. İşte 3 numara LBJ olduğundan takım tıkanıyor şut konusunda :D üçlüğünü geliştirmiş (ki bu çağda olsa kesin ciddi bir dış şutu olurdu) Charles Barkley ya da Dirk Nowitzki Durant den iyi olabilir.

Neyse sonuçta mantıklı bir kadro.

Hocam sormadan geçemedim. Ne diyorsunuz bu işe?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-10-22-13-38-28-427_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2024-10-22-13-38-28-427_com.instagram.android.jpg
    974.4 KB · Görüntüleme: 2
Hocam sormadan geçemedim. Ne diyorsunuz bu işe?
Ben bu sene kontrat yapmayıp (hakları var çünkü) seneye öteleyeceklerine ikna olmuştum o yüzden kontrat vermeleri iyi bir şey. Ancak az.

Yani az değil ancak akranlarına kıyasla az. Misal ligde 3 yılını deviren ve çaylak kontratları bitip, gerçek kontrat zamanı gelen bir kaç oyuncu vardı Alperen gibi, bunlardan Alperen gibi yıldızlaşanlardan bazıları ise Cade Cunningham, Scottie Barnes, Franz Wagner gibi oyuncular idi.

Misal bunlardan bence en vasatı Wagner idi. 19-20 sayı 5-6 ribaunt 3-4 asist civarında geçirdi geçen sezonu üçlük yüzdesi %30'un bile altında idi. Oyuncu verimlilik puanlaması ise 17.0 idi. Alperen ise 21-9-5 lik bir sezonu %53 genel şut %29 üçlük ile bitirdi pivot olmasına rağmen ve PER değeri çok elit bir rakam olan 22.0 idi.

Wagner 5 yıllığına 270 milyon dolar aldı, Alperen ? Cunningham 5 yıllığına yaklaşık 225M, Barnes keza gene 225M.

Rockets Alperen'e full veremedi çünkü takımın bu durumda olan bir yıldız adayı oyuncu daha var (bence bir bok adayı değil ama neyse) O da Jalen Green, Jalen'ı da 3 yıl 106 Milyon a ikna etmişler. Jalen'a bir yıl daha uzatmama hakları vardı aslında ancak demekki takım da tutmak istiyorlar fakat Alperen kadar uzun bir kontrat alamaması da Houston'ın Alperen'i merkeze alan bir takım kurmak istediğini gösteriyor bunlar iyi haberler.

Gönül isterdi Alperen de kendi durumundaki genç yıldızlar gibi 220M üstü alsın ancak 185 de bu şartlar da epey iyi.

Bakalım zaman gösterecek Rockets Alperen'e ne kadar sadık, ona ne kadar inanıyor, ne kadar yatırım yapacak.

Alperen sanki bu sefer o kadar da kötü değil gibiydi hocam. Siz nasıl buldunuz? Yani istediğini veremedi ama çok da kötü değil gibi.

Alperen sanki bu sefer o kadar da kötü değil gibiydi hocam. Siz nasıl buldunuz? Yani istediğini veremedi ama çok da kötü değil gibi.
"Çok kötü" tanımına bağlı yani gene de double double yaptı o yüzden çok kötü diyemeyiz belki ama ciddi kötü, hücum ribauntları dışında övebileceğim bir yanı yok. %31 genel şut yüzdesi korkunç bir yüzde, hele bir pivot için rezalet, gerçi takımın ana gardı VanVleet de %15 ile attı, bu maçı nasıl aldılar anlamadım.

Houston takım olarak bence çok kötü, Alperen'de bundan nasibini alıyor. Ime Udoka kötü bir koç değil ama bu takımın koçu değil, Ime Udoka , askerlerini cepheye götüren komutan mantalitesinde birisi, Askerleri savaşa "hazırlayan" biri değil. Bu takıma bildiğin basketbolu baştan öğretecek, tatlı-sert çavuş kıvamında biri gerek. Rahmetli olmasa Don Nelson ya da Emekli olmasa Rick Adelman cuk olurdu bu Houston'a .

Herkes Lillard'ın Bucks'a gitmesine soygun demiş ancak bence Bucks takasın kaybedeni. Damian Lillard elbette Jrue Holiday'den daha yüksek kalibre bir oyuncu ancak Jrue Holiday'in sahaya getirdiği savunma baskısı ve de beden (size) üstünlüğünü Damian getiremeyecek. Ve Jrue ile Damian aynı yaştalar ikisi de 33, Damian daha genç olsa diyeceğim ki tamam Bucks geleceğini garanti altına aldı. Aksine en fazla 2 sezon daha prime seviyede oynayabilecek bir yıldız için 2028-29-30 seçme hakları + Jrue Holiday verildi.
Şu söylediğim kendini ispatlamaya devam ediyor.
Giannis bunca yıl boyunca sevimli dev gibi lanse edildi ama aslında ne kadar toksik biri olduğu son 2 yıldır ortada.
Bu mesajım da yakındır ki kendisini doğrular Bucks böyle gittikçe :D :D

Doc Rivers ligde en fazla 3-1 önde iken seri kaybeden, kendi evinde en çok 7 maç kaybeden koç. Yani iddiasız takımları yükseltir ancak iddialı takımlar ile çok çok fena patlar, kariyeri bunun üzerine ve aşırı iki yüzlü, makyevellist birisidir.
Bu zaten doğrulandı :D :D

Takipte kalın xD

Geri