Savaşın yıllar önce bitmiş olması gerekiyordu, daha da şiddetlenmesi değil. Oysa dünya yanılmıştı... ben yanılmıştım.
Benim adım Uzumaki Naruto ve bu, nasıl başarısız olduğumun hikayesi.
Bölüm 1 - Naruto UzumakiBenim adım Uzumaki Naruto ve bu, nasıl başarısız olduğumun hikayesi.
Sıradan bir gündü. Diğer her gün gibi, Hokagelik görevlerimi yerine getiriyordum. Diğer uluslarla ortak çalışmalar için toplanmıştık ve bu seferki görüşme, Yeni Konoha'da gerçekleşecekti. Evden çıktım ve buluşma alanına doğru yol aldım. Korumaya ihtiyacım yoktu. Beni koruyabilecek kimse de yoktu, belki tek bir kişi hariç.
Hokagelik, yalnız bir hayat.
Yolda Lee'yle karşılaştım. Yıl dönümünün yaklaştığından ve diğerleriyle beraber, her sene yaptığımız gibi, onu ziyaret etmekten bahsettik. Üzgün görünmüyordu ama gençlik enerjisinin sahte olduğunu hissetmiştim.
Ağzımda kötü bir tatla yola devam ettim. Ancak yine de buna değdiğini düşünüyordum. Neji'nin kaybı hala herkesin içindeydi ama yeni hayatlar kurmuştuk. Ölenle ölünmez, değil mi? O da böyle olmasını istemezdi. Hem önemli, inandığı bir dava için kendisini feda etmişti. Onun ve onun gibi diğer sayısız kişinin sayesinde bu savaşı kazanmıştık.
En azından kendime bunları söylemiştim.
Böyle anlarda, Konohalılar bana her zaman keyif verirdi. Etrafıma bakar ve hayatın koşuşturmacası içinde yol alan bedenleri izlerdim. İşe giden, sohbet eden yetişkinler, yüzlerinde tebessümle oynayan çocuklar...
“Ahenk içinde bir cümbüş.”
Jiraiya usta böyle söylerdi kimi zaman, böyle bir zıtlık mümkün olabilirmiş gibi. Yine de, her düşündüğümde yüzüme bir tebessüm oturuyordu.
O gün yol çok kalabalık olduğu için, bir kestirme alarak belirlenen buluşma yerine hareket ettim. Ramen Ichiraku'nun yakınlarından geçtiğim esnada, bir duman tüttüğünü gördüm ve görevlerimi ertelemek zorunda kalarak içeri koşturdum. Ocaktan çıkan yangın dolayısıyla bütün bina alev almıştı. Eski, daha küçük hali olsa insanların kaçması kolay olurdu ama ben başa geldiğimden beri, iyi reklam yapmıştı Teuchi. “Hokage'nin çocukluktan beri tercihi.” Yalan da değildi.
Neyse ki, alevler çok büyümeden gelmiştim. Kimseye bir şey olmadı.
Biraz gecikmeli olsa da buluşma odasına vardığımda, diğer Kagelerden küçük bir azar işittim. Neden bilmiyorum ama Teuchi'nin yerinin yandığını söylemek istememiştim. Bu yüzden, ev sahibinin sebepsiz bir şekilde geç kalmasına bozulmuşlardı.
Bu küçük pürüzden sonra formaliteleri kolayca aştık. Ne olsa diğer Kagelerin hepsi, Kankuro, Darui, Kurotsuchi ve elbette Gaara, beni uzun süredir tanıyordu. Eski uluslar gibi bir güvensizlik ortamı yoktu. Yanlarında, bir kısmı genç olan, korumalar vardı. Kimilerini tanıyordum, kimilerini sadece isim olarak biliyordum. Bu eksikliği bir ara kapamam gerektiğini düşündüğümü hatırlıyorum.
Pencereden dışarı baktığımda, bir şahin gördüm. Yüz metre kadar ötede uçan hayvan, kızıl gözleriyle bana baktı. Hatırladığım son şey buydu.
Gözlerimi açtığımda, diğer herkes ölmüştü ve ben, kana bulanmıştım.
Bana ait olmayan kana.
Moderatör tarafında düzenlendi: