İlk sezonu izlediğimde vay be ne kadar şahane müthiş bir seriymiş bu deyip direk öve öve bitiremediğim bir seri olmuştu. Bir çırpıda da bitmişti çünkü cidden garip, merak uynadırıcı karakterleri her bölüm tanıtıyordu bize hızlıca, yine de 2. sezonu izleyesim gelmemişti. Geçen netflixte görünce açayım dedim 5. bölümde bıraktım maalesef. Bunu da bir kaç nedene bağlıyorum;
1) İlk sezonda tüm karakterler önümüze hazır şekilde geliyordu. Yani uzun karanlık bir geçmişleri var ve hepsi belirli güç seviyelerine sahipler. Ne oldu da bu kafaya ulaştıklarını merak ediyorsun, flashbackler güzel geçiyor ve eğleniyorsun. Fakat bir süre sonra bu karakterlerin uçuk davranışlarına yeterli altyapı olmadığı için gözüne batmaya başlıyor, tipleme haline geliyor hepsi.
2) Güç gözlüğüne görünce direk durdurup kafamı masaya vurdum. Aga yıl 2020 neredeyse eski bilim kurgular bu zamanları hayal edip ne büyük çağlar bizi bekliyor diyordu aq. Cidden dragon ball yapıyordu bunu yani.
3)İlk sezondan sonra izlememe sebebimi düşününce fark ettim ki bu seri bir battle shoenenden çok tek sezon olarak planlanmış kısa bir seri havasına sahip. Ana olay bu günahlar bir ihanete uğramış ve geri ünvanlarını kazanmaya çalışıyorlar. Bir gizem var ortada ve o gizem çözülüyor, bunlar geri ünvanlarını kazanıyor ve ben 2. sezon 3. bölüm gibi madalyaları taktıklarında daha fazla izleme isteğinin gelmediğini fark ettim. Çünkü merak ettiğim bir amaçları yok bu karakterlerin. Meloidasın şeytanlığını, peri kralın ülkesine geri dönmesini takmıyorum ben bunlar sanki ana bir dizinin spin off hikayeleri gibi gözümde önemsizler.
Yani demem o ki nanatsu no taizai bence ilk sezonunu izleyin. Sonra salın gitsin. Kafamda bunu uzun soluklu bir seri olacak bir kurguya sahip olarak düşünemiyorum açıkçası.