Nanami (JJK) vs Batman (DC)

Garou

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Nanami Kento, Jujutsu Kaisen'den 1. Sınıf Jujutsu Büyücüsü ve eski iş adamı.
vlcsnap_2023_08_25_14h40m29s345.jpg

depositphotos_323173900-stock-illustration-vs-or-versus-text-logo.jpg

Batman, DC Comics'in en ikonik süper kahramanlarından biri.
Batman-Reading-Order-The-Modern-Age-Post-Crisis-705x470.jpg

Kurallar/Şartlar:
- İkisinin de standart ekipmanı var.
- Batman Post-Crisis, Nanami base.
- Batman Nanami'nin Lanetli Tekniğinden ve tecrübeli bir dövüşçü olduğundan haberdar, Nanami de Batman'in ekipmanlarından ve kullandığı dövüş sanatlarından haberdar.
- Hazırlık yok.
- Öldürme veya etkisiz hale getirmeye çalışacaklar.
- Batman 5 dakika sonra Bane'in Venom'unu kullanacak, Nanami de Overtime'a geçecek.
Dövüş Alanı: Boş metro istasyonu
november-11-2017-stockholm-sweden-wide-angle-view-of-empty-modern-metro-station-in-famous-stockholm-tunnelbana-subway-system-sweden-scandinavia-T094AF.jpg

Spoiler yemeden, Nanami'nin birkaç featini alabilir miyim?
Açıkçası o featleri göreli oldu biraz ama bir bakayım. :D

Öncelikle Lanetli Tekniği (Cursed Technique) kendisinin belirlediği bir hedefte 10 eşit parça oluşturuyor. (Hayali 10 parça tabii ki) 7/3'lük oran olan yeri zayıf nokta yapıyor. Anlayacağın Nanami bir kişiyi, vücut parçasını veya nesneyi hedef olarak belirleyip 7/3'lük orana vurursa daha kolay hasar veriyor.

Kendisine koyduğu bir Binding Vow var. Buna göre mesai saatlerinin dışına çıkarsa Overtime'a geçiyor ve güç artışı alıyor.

Okey şimdi statlara geçelim. Güç olarak genel geçer bir şablon var:
main-qimg-7812c53a24809160c474c6c6676476d8-lq
Lanetlerin seviyeleri var. 1. Sınıf Lanetlere tank bile işlemeyebilir deniyor. Nanami 1. Sınıf bir büyücü, aynı sınıf büyücüler ve lanetler arasında büyücüler daha güçlü. Onları temizlemek için göreve gönderilecekleri için:
TCU5Q7z.png
Görsel Fandom'dan o yüzden açılmayabilir. :D

Kendisi serinin daha ileri noktalarındaki bir Itadori ile aynı klasmanda. Itadori de arabaları alıp fırlatabiliyor.
Burada Shigemo adlı karaktere attığı bir dayak var. Karakterin kendisi (dayak yiyen) çok matah bir şey değil. Zirve insan ila Duvar Seviye biridir maksimum. Kendisinin de dediği gibi LT'si ile hayatta kalıyor. LT'si de şanslı olmak. 😄 Gözünün altındaki çizgiler onu ölümden kurtaran şanslarını ifade ediyor. Dikkat edersen yediği her yumruktan sonra işaretler birer birer beyazlıyor. Bu yanlış hatırlamıyorsam Overtime.
Feat kendini anlatıyor zaten. Yine Overtime'da yapılmış olması lazım.
Aoi Todo'yla kıyaslanabilir seviyede olması gerek. (1)

Altıpatlar mermisi yakalayan Maki'den üstün.

Ek olarak bir de Black Flash adlı, bir nevi Zone'a girince kullanılan bir atak var. İsteyerek kullanılan bir şey değil ama sırt sırta en çok Black Flash atma rekoru Nanami abimizde. (Art arda 4 tane)
vie5Hjx.png
Güç artışı çok garip tasvir edilmiş. Atağın gücü üzeri 2,5 ile vuruyorsun. 😄 Ama saçma sapan sonuçlar çıktığı için pek kimse göz önünde bulundurmuyor. Çok iyi oturttuğun bir yumruk gibi düşün. 😄

Yani aklıma gelenler aşağı yukarı bu kadar. Ne yazık ki aklıma pek kayda değer Base featleri gelmedi ama Duvar Seviye'dir muhtemelen. Tankla kıyaslayabilirsin işte.

@Garou
Az çok anladım teşekkürler.

Bence Batman kazanır.
Nanami fiziksel olarak Batman'in üzerinde gibi gözüküyor.Fakat bence bu çok da anlamlı bir üstünlük değil.Hali hazırda saf kuvvet olarak Nanami kadar veya daha bile güçlü düşmanlarla kafa kafaya dövüştüğü pek çok durum var Batman'in.Killer croc mesela
10ton civarı olduğunu tahmin ettiğim otobüsü kaldırabiliyor.
Burda Superman tarafından yere gömülse bile kalkıp savasiyor.Ardından heat vision ile vurulup tekrar Superman'dan darbe yiyince ancak kendinden geçiyor..Haa tabi Superman kendini tutabildiği kadar tutmuş belli fakat yine de tankladıgı yumruklarla beraber yerde delikler oluşmuş.Tahminen Nanami'nin yumruklarından aşagı kalır yanı yoktur.
Bane ise baska bir örnek.
Burda görüldüğü üzere Killer Croc'tan daha güçlü gözuküyor..Batman bu adamla da kafa kafaya gidebiliyor.Bu videoda dakika 4.30 dan sonrasına bakabiliriz.

Nanami'nin Haxı'ı enteresanmış.Fakat sanki kendinden daha güçlülere karşı dövüşürken işe yararmıs gibi geliyor.Misal rakibi ondan güçlüdür ve Nanami ona zarar veremiyodur ama haxıyla zarar verebilirmiş gibi.Bu yüzden bana bu versus için çok da işlevsel gelmedi.

Maki'nin kurşun yakalama olayi hem dayanıklılık hem hız için güzel bir örnekmiş.Nanami'nin de yakın seviyede olduğunu varsayıyorum.Batman için pek de büyuk bir olay değil.Hali hazırda standart kostümuyle silah mermilerini tanklayabiliyor.Kurşun dodgeladıgı pek çok panel de var zaten google'a yazınca bile hemen karşımiza çıkan.Yani hız ve standart kostümüyleki dayanıklılığı(hasar görmesi için alması gereken minumum hasarın fazla olması anlamındaki dayanıklılığı.Defansı da diyebilir belki daha doğru ifade olur) bu bahsettiğimiz seviyelerde zaten

Peki Batman'in koyduğu farklar ne?
Bu seviyede bir dövüş için standart ekipmanları oldukça kullanışlı.Sonuçta Nanami Bruce Wayne ile değil Batman ile dövusecek.Batarang, sis, bomba, elektrikli veya sesli saldırlar ve hatta dahilse Batmobile gibi pek çok silahı var
Zekası.Çok absürd durumlara inanılmaz çözümler üretebiliyor.Hazırlıkli Batman meme'i boşa değil yani😄.Ayrıca bu zeka sadece Einstein vari bir zeka değil.Çok zor durumda kalsa bile rakibini ve durumu analiz edebilme becerisi.
Tecrubesi.Nanami Batman gibi biriyle dövüştüğünü hiç zannetmiyorum.Ama Batman Nanami gibileri hatta çok daha güçlüleriyle defalarca karşılaşmıştır.

Özetle Nanami fiziksel olarak daha üstün taraf bu belli fakat bu üstünlük çok bariz bir fark değil.Bunun yanında Batman ise daha iyi dövüşcü.Daha zeki, tecrübeli ve elinin altında kullanabilecegi silahları var.Bu yüzden Batman kazanır diyorum.Ha tabi JJK'ni animenin ilk sezonuunun bitmesine 4-5 bölüm varken salmıştim.O yüzden Nanami'yi tam degerlendirmem zor.Attıgın featlerden yola çıkarak yorumladım.

Valla JJK çok tutarsız bir evren şu son arka kadar epey basit bina seviye featlerle geldi şimdi dünyadan falan bahsediyorlar salak salak :D :D o yüzden net bir şey demek zor. Batman'e gelince random bir dövüşte Nanami'ye karşı çok dez avantajlı olurdu ancak burada lanetli tekniğini bildiği söyleniyor ve bu noktada Batman ciddi bir avantaj yakalıyor.

Batman daha önce de kendisine sağlam bir tane vursa onu öldürebilecek rakiplerle dövüştü. Elbette Batman'in sadece en high-end featlerini almak doğru olmaz. Ancak Nanami karşısında en low featlerini de almamak lazım. Averaj bir post-cr batman standart ekipmanları ile hazırlığı yokken ancak ön bilgisi varken Nanami gibi bir karakteri alsa şahsen çok şaşırmazdım. Ancak Nanami'de Batman'e çift atsa çok şaşırmazdım.

Ama Mekan kesinlikle Nanami'den yana. Eğer bina çatısı ya da metropol sokakları ya da terk edilmiş bir mahalle falan gibi bir şey olsa Batman'e biraz daha yakın gidebilirdim. Ancak böyle bir yerde nereye kadar Nanami'den sıyrılabilir ? 5 dk sonra ikisi de power up alacak ancak böyle kapalı bir alanda Overtime, Venom Serum'dan daha büyük bir power up. Nanami o istasyonu Batman'in başına yıkabilir.

Bir de Batman olabildiğince öldürmeden etkisiz hale getirmek isteyecektir. Bu kapalı alanın Batman'e tek artısı şu olabilir, bayıltıcı gaz ya da korku gazı gibi şeylerle Nanami'yi nötralize edebilir, başka bir çıkış göremiyorum.

Ancak mekan avantajı ve Batman'de hazırlık olmaması ile Nanami'ye çok daha yakınım. Nanami diyorum.

@Shrimp Hahahaha :D Sana ve davaya ihanet etmiş gibi oldum ama düşüncem böyle :D :D Ama dediğim gibi Batman de alsa şok olmazdım.

@Shrimp çok detaylı yazmışsın, teşekkür ederim. 😄 Birkaç yanlış anlaşılabilecek kısma değineyim her ihtimale karşı:
Nanami'nin Haxı'ı enteresanmış.Fakat sanki kendinden daha güçlülere karşı dövüşürken işe yararmıs gibi geliyor.Misal rakibi ondan güçlüdür ve Nanami ona zarar veremiyodur ama haxıyla zarar verebilirmiş gibi.Bu yüzden bana bu versus için çok da işlevsel gelmedi.
Kendinden güçlü rakiplere zarar vermesini sağlar evet ama kendine yakın veya kendinden zayıflara karşı da işine yarar. Atıyorum normalde Batman birkaç atak yiyebilecekse, bunun yüzünden tek de yiyebilir.

Yok o kadar teferruatlı değil. :D

@Nabu hocam aynı şekilde size de teşekkür ediyorum. 😄

Geri