Öneclikle münzara nedir, ona bir bakalım belki bilmeyenlerimiz vardır.
Biz tabii ki 15 dakika önceden haber verip, 1 saatlik konuşma yapamayacağız. Turnuvaya katılmak isteyenler bunu belirtecek ve benim tarafımdan kimin kiminle karşılaşacağı belli olacak. Ancak konu başlığı mümkün olan en son zamanda belirtilecektir.
Kurallar
* Katılım tamamlandıktan sonra fikstür benim tarafımdan kura ile belirlenecek.
* Sırası gelen taraflar benim tarafımdan bilgilendirilecek ve her iki taraf da hazır olduktan sonra münazara başlayacaktır.
* Fikstür değişkenlik gösterebilir. İlk karşılaşacak isimlerin ikisi birden hazırım demezse, ben ikinci karşılaşmaların taraflarını yoklayacağım, bu böyle gidecek ve hazır olan iki tarafla başlanacak.
* Konu başlıkları belli olsa bile kimin neyi savunacağı, kurayla benim tarafımdan belirlenecek ve "hazır" olan taraflara karşılaşmadan yarım saat önce bildirilecek.
* İlk kimin mesaj attığı önemli değil ancak konu başlıkları bildirildikten sonra iki tarafın da toplamda 3 saat olacak.
* Münazarada kazanan taraf anket değil, jürinin (diğer katılımcılar) kendi içerisinde tartışmasından sonra, her jürinin son kararını belirtmesiyle gerçekleşecek. Böylelikle hızlı değil, daha içine sinen bir karar verecekler.
* Toplam 2 mesaj hakkı olacak, her iki taraf da isterse rakibinin ilk mesajına cevap verecek, isterse argümanlarını kuvvetlendirme yoluna gidecek. Bu ikinci mesajlar için de 1 saat ek süreniz olacak ve 1000 karakter sınırınız vardır.
* İkinci mesajlar tamamlanana kadar jüri üyeleri konuya mesaj atamaz.
* Size gelen konu başlıklarını beğenmek veya normalde savunuyor olmanız gerekmez, yapmanız gereken jüriyi ikna etmek.
* Açıklamada da belirtildiği gibi önemli olan etkileyicilik değil sağlamlık ve tutarlılık.
* Aşağıdaki konuları sanki gündemdeymiş gibi yada henüz gerçekleşmemiş, gerçekleşmesi gündemdeymiş gibi düşünün. Yada gerçekleşecekmiş gibi. Konu bulmak beni zorladı çünkü.
* Konulara çok takılmayın. SnK, Slam Dunk, Vagabond, Khr, FSJ gibi bazı serilerden de konu çıkartabilirdim ama herkes bilmiyor bu serileri. Bleach'i de ben bilmiyorum o yüzden Biliç'den konu da çıkartamadım.
Konular:
- One Piece: Schibukai sistemi kaldırılmalıdır/kaldırılmamalıdır.
- Naruto: 1. Hokage Hashirama olmalıdır/olmamalıdır.
- Fairy Tail: Natsu yeni Lonca lideri olmalıdır/olmamalıdır.
- One Piece: Sabo da aynı Ace gibi idam edilmelidir/edilmemelidir.
- Naruto: Uchiha katliamı gerçekleşmelidir/gerçekleşmemelidir.
- Naruto: 4. Büyük Shinobi savaşı yapılmalıdır/yapılmamalıdır.
- One Piece: Schibukai avına Amiraller de gitmelidir/gitmemelidir.
- Naruto: 700. Bölüm ile birlikte seri devam etmelidir/etmemelidir.
- Naruto: Seri Boruto serisi ile devam etmelidir/etmemelidir.
- One Piece: Law ile Luffy ittifak olmaya devam etmelidir/etmemelidir.
- One Piece: Wano'ya güçlü bir kişi gelmelidir/gelmemelidir.
- One Piece: Hükümetin varlığı gereklidir/gereksizdir.
![CQ8j50.png](/proxy.php?image=https%3A%2F%2Fi.hizliresim.com%2FCQ8j50.png&hash=cd64e93131353adf75a89b495c5cb820)
Biz tabii ki 15 dakika önceden haber verip, 1 saatlik konuşma yapamayacağız. Turnuvaya katılmak isteyenler bunu belirtecek ve benim tarafımdan kimin kiminle karşılaşacağı belli olacak. Ancak konu başlığı mümkün olan en son zamanda belirtilecektir.
Kurallar
* Katılım tamamlandıktan sonra fikstür benim tarafımdan kura ile belirlenecek.
* Sırası gelen taraflar benim tarafımdan bilgilendirilecek ve her iki taraf da hazır olduktan sonra münazara başlayacaktır.
* Fikstür değişkenlik gösterebilir. İlk karşılaşacak isimlerin ikisi birden hazırım demezse, ben ikinci karşılaşmaların taraflarını yoklayacağım, bu böyle gidecek ve hazır olan iki tarafla başlanacak.
* Konu başlıkları belli olsa bile kimin neyi savunacağı, kurayla benim tarafımdan belirlenecek ve "hazır" olan taraflara karşılaşmadan yarım saat önce bildirilecek.
* İlk kimin mesaj attığı önemli değil ancak konu başlıkları bildirildikten sonra iki tarafın da toplamda 3 saat olacak.
* Münazarada kazanan taraf anket değil, jürinin (diğer katılımcılar) kendi içerisinde tartışmasından sonra, her jürinin son kararını belirtmesiyle gerçekleşecek. Böylelikle hızlı değil, daha içine sinen bir karar verecekler.
* Toplam 2 mesaj hakkı olacak, her iki taraf da isterse rakibinin ilk mesajına cevap verecek, isterse argümanlarını kuvvetlendirme yoluna gidecek. Bu ikinci mesajlar için de 1 saat ek süreniz olacak ve 1000 karakter sınırınız vardır.
* İkinci mesajlar tamamlanana kadar jüri üyeleri konuya mesaj atamaz.
* Size gelen konu başlıklarını beğenmek veya normalde savunuyor olmanız gerekmez, yapmanız gereken jüriyi ikna etmek.
* Açıklamada da belirtildiği gibi önemli olan etkileyicilik değil sağlamlık ve tutarlılık.
* Aşağıdaki konuları sanki gündemdeymiş gibi yada henüz gerçekleşmemiş, gerçekleşmesi gündemdeymiş gibi düşünün. Yada gerçekleşecekmiş gibi. Konu bulmak beni zorladı çünkü.
* Konulara çok takılmayın. SnK, Slam Dunk, Vagabond, Khr, FSJ gibi bazı serilerden de konu çıkartabilirdim ama herkes bilmiyor bu serileri. Bleach'i de ben bilmiyorum o yüzden Biliç'den konu da çıkartamadım.
Konular:
- One Piece: Schibukai sistemi kaldırılmalıdır/kaldırılmamalıdır.
- Naruto: 1. Hokage Hashirama olmalıdır/olmamalıdır.
- Fairy Tail: Natsu yeni Lonca lideri olmalıdır/olmamalıdır.
- One Piece: Sabo da aynı Ace gibi idam edilmelidir/edilmemelidir.
- Naruto: Uchiha katliamı gerçekleşmelidir/gerçekleşmemelidir.
- Naruto: 4. Büyük Shinobi savaşı yapılmalıdır/yapılmamalıdır.
- One Piece: Schibukai avına Amiraller de gitmelidir/gitmemelidir.
- Naruto: 700. Bölüm ile birlikte seri devam etmelidir/etmemelidir.
- Naruto: Seri Boruto serisi ile devam etmelidir/etmemelidir.
- One Piece: Law ile Luffy ittifak olmaya devam etmelidir/etmemelidir.
- One Piece: Wano'ya güçlü bir kişi gelmelidir/gelmemelidir.
- One Piece: Hükümetin varlığı gereklidir/gereksizdir.
Moderatör tarafında düzenlendi: