Genel Münazara Turnuvası

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Öneclikle münzara nedir, ona bir bakalım belki bilmeyenlerimiz vardır.

CQ8j50.png

Biz tabii ki 15 dakika önceden haber verip, 1 saatlik konuşma yapamayacağız. Turnuvaya katılmak isteyenler bunu belirtecek ve benim tarafımdan kimin kiminle karşılaşacağı belli olacak. Ancak konu başlığı mümkün olan en son zamanda belirtilecektir.

Kurallar

* Katılım tamamlandıktan sonra fikstür benim tarafımdan kura ile belirlenecek.
* Sırası gelen taraflar benim tarafımdan bilgilendirilecek ve her iki taraf da hazır olduktan sonra münazara başlayacaktır.
* Fikstür değişkenlik gösterebilir. İlk karşılaşacak isimlerin ikisi birden hazırım demezse, ben ikinci karşılaşmaların taraflarını yoklayacağım, bu böyle gidecek ve hazır olan iki tarafla başlanacak.
* Konu başlıkları belli olsa bile kimin neyi savunacağı, kurayla benim tarafımdan belirlenecek ve "hazır" olan taraflara karşılaşmadan yarım saat önce bildirilecek.
* İlk kimin mesaj attığı önemli değil ancak konu başlıkları bildirildikten sonra iki tarafın da toplamda 3 saat olacak.
* Münazarada kazanan taraf anket değil, jürinin (diğer katılımcılar) kendi içerisinde tartışmasından sonra, her jürinin son kararını belirtmesiyle gerçekleşecek. Böylelikle hızlı değil, daha içine sinen bir karar verecekler.
* Toplam 2 mesaj hakkı olacak, her iki taraf da isterse rakibinin ilk mesajına cevap verecek, isterse argümanlarını kuvvetlendirme yoluna gidecek. Bu ikinci mesajlar için de 1 saat ek süreniz olacak ve 1000 karakter sınırınız vardır.
* İkinci mesajlar tamamlanana kadar jüri üyeleri konuya mesaj atamaz.
* Size gelen konu başlıklarını beğenmek veya normalde savunuyor olmanız gerekmez, yapmanız gereken jüriyi ikna etmek.
* Açıklamada da belirtildiği gibi önemli olan etkileyicilik değil sağlamlık ve tutarlılık.
* Aşağıdaki konuları sanki gündemdeymiş gibi yada henüz gerçekleşmemiş, gerçekleşmesi gündemdeymiş gibi düşünün. Yada gerçekleşecekmiş gibi. Konu bulmak beni zorladı çünkü.
* Konulara çok takılmayın. SnK, Slam Dunk, Vagabond, Khr, FSJ gibi bazı serilerden de konu çıkartabilirdim ama herkes bilmiyor bu serileri. Bleach'i de ben bilmiyorum o yüzden Biliç'den konu da çıkartamadım.

Konular:

- One Piece: Schibukai sistemi kaldırılmalıdır/kaldırılmamalıdır.
- Naruto: 1. Hokage Hashirama olmalıdır/olmamalıdır.
- Fairy Tail: Natsu yeni Lonca lideri olmalıdır/olmamalıdır.
- One Piece: Sabo da aynı Ace gibi idam edilmelidir/edilmemelidir.
- Naruto: Uchiha katliamı gerçekleşmelidir/gerçekleşmemelidir.
- Naruto: 4. Büyük Shinobi savaşı yapılmalıdır/yapılmamalıdır.
- One Piece: Schibukai avına Amiraller de gitmelidir/gitmemelidir.
- Naruto: 700. Bölüm ile birlikte seri devam etmelidir/etmemelidir.
- Naruto: Seri Boruto serisi ile devam etmelidir/etmemelidir.
- One Piece: Law ile Luffy ittifak olmaya devam etmelidir/etmemelidir.
- One Piece: Wano'ya güçlü bir kişi gelmelidir/gelmemelidir.
- One Piece: Hükümetin varlığı gereklidir/gereksizdir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Münazara ligi mi olmalı yoksa turnuva iyi mi? Birde isterseniz, takımlı yapalım ama o da kurayla belirlenecek. Misal 1. Karşılaşma Nabu&Uncle vs Ascalon&Earendill iken 2. karşılaşmada kimin kimle takım olacağı belirsiz olacak. Nabu&Garou vs Uncle&Estarossa olabilir. Bu şekilde takımlı mı olsun yoksa teke tek iyi mi? Eğer ilgi olursa bu konuyu genel gündem başlığına da açacağım siyaset, güncel olaylar, teknoloji gibi konuları da tartışırız.

https://kelime-sayisi.hesaplama.net/ Buradan kelime ve karakter hesaplaması yapabilirsiniz

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben katılmak isterim ancak 1.5 buçuk saatin biraz kısa olduğunu düşünüyorum benim gibi telefondan yapacak kişiler sıkıntı çekebilir. :D

Ve bence takımlı yapma işini sonraya bırakabiliriz önce bir tur tekli yapalım.

Evet telefon ile girecek arkadaşları hesaba katmadım. Burada her ne kadar fikirler çarpışacak da olsa önemli olan kanıtve tutarlılık olduğu için süreyi eksiz 3 saat yapalım.

Ben de katılabilirim fakat One Piece okumadim/izlemedim konu verilirken buna dikkat edersin.

Münazaraya katılan kullanıcıların aynı anda online olması gerekmekte.
konular hakkında genel bilgi sahibi olmak

Benim için imkansız

Güncel siyaset, felsefe olsa katılırdım. Münazaraya girenlere başarılar

Geri