Ben tek başına beter etti demedim zaten.
Ama yazarken tekil konuşmuşsun. Arkadaşın öyle anlaması normal yani.
Bi kaç saniye tankladıktan sonra mefta olur.İW'de de zaten fazla tanklayamıştı.
Birkaç saniye tankladığı doğru da sonrasında kalkanı gayet sağlamdı. Yani birkaç saniye sonra mefta olacağını gösteren hiçbir şey yok.
zaten iki filmde de Thanos'u zorlayanlar listesinde tepede olan adamdı kendisi.
Pek sayılmaz. İlk filmde kendini Thanos'a karşı bir süre tuttuğu doğru ama bir damla kan aldıktan sonra bıçaklanıp saf dışı kalmaya zorlamak demezdim.

EG'de de zaten hiç tek dalmadı adama. Cap + Thor + IM beraber daldılar. Gerçi söylememe gerek bile yoktur muhtemelen ama hatırlatayım dedim.
Final kısmında zorlaması Iron Man'in dakikalardan daha fazla oyalamasını geçemez.Sürekli güç dengeleri değişti ikiside soluksuz dövüştü.
IW'deki dövüşü diyorsan dövüş 1 dakika sürdü yaklaşık.
Dövüş 20. saniyede falan başlıyor. Sonra da 1.20 gibi bitiyor. Sonrası Thanos'un onu oturtup başını okşaması falan.
Birisinin dakikalarca savaşıp üstüne gezegen atılmasını sağlamak ile aniden gelen saldırıyı engellemeye çalışmak aynı şey değil.
1.si, adamlar zaten Jüpiter'in bir uydusundaydı. Thanos'un çekip attığı şey Jüpiter'in daha küçük uydularından biridir muhtemelen. Ayrıca o da atmosfere girince dağıldı. IM'ye gelen de yavaş denilebilecek bir meteordu. Kaldı ki adam ondan hemen sonra da gelmemiş görünüşe göre. CV'de biri dakikalarca dövüş dışı kaldığını söylüyordu.
2.si, biri sürpriz ataktı evet ama olay kimin daha çok zorladığıydı. Ve bunun kim olduğu açık bence.

Bir damla kana karşı göğse baltayı tartışmayacağız herhalde.

Ayrıca bence bir şeyi yanlış anlamışsın. O dövüşte Thanos'un hayati bir tehlikesi hiç olmadı. Aldığı en büyük hasar yanağındaki yara idi. Böyle durumlarda IM, Thanos'u zorladıdan ziyade IM Thanos karşısında kısa süreliğine kendini tuttu demek daha doğru bence.
Wanda ise sadece telekinezi ile ayağını yerden kesip acı çekmesini sağladı.Thanos'da çektiği acıya karşılık yaylım ateşi emrini verdi o kadar.Yoksa yine Iron Man kadar dövüşen olmadı.
IM kadar dövüşmedi çünkü: Thanos ölüyordu orada zaten.

Thanos o yüzden kendi birliklerini öldüreceğini bile bile yaylım ateşi emrini verdi.
Nasıl ki Darkseid Superman'den yediği dayak ve çektiği acıyı Batman'in sadece bir kurşun ile tüm acıları yaşatması mümkün değilse buda öyle bir durum.
Steppenwolf'u mu kastettin? Neyse oraya hiç girmeyelim.

Iron Man daha çok geçirdi tamam da oluşturduğu hasar belli zaten. Thor herife ölümcül hasar verdi tek darbede. Sonra da Thanos sıvıştı zaten ortamdan.
Birinin avantajı var birinin uzun dövüş de zorlama olayı var.Aynı şey değiller.
Ama konudan sapmışsın. Olay o değil. Olay kimin daha çok zorladığı. Sonuç odaklı düşünmen gerek yani. Ha konudan bağımsız olarak biri ani atak yaptı evet ama oradan bile durum anlaşılıyor zaten. Thanos'un 6 taş ışınına üstün gelip daha bir de hasar verdi. IM tek taşın ışını için kalkan çekti. Yav adam savaşın seyrini değiştirdi ortama giriş yapınca.
Ayrıca Iron Man için sadece beter etti dedim.Tek başına kan ter içinde bıraktı demedim.
Beter etmek, daha kötü duruma getirmek demek. Beter de daha kötü, çok kötü gibi anlamlara geliyor. Ayrıca tek başına eklemeye gerek yok zaten.

Çoğul ek koymazsan insanlar doğal olarak öyle anlar. Bir hata yapmış olabilirsin normaldir yani.
Thor'a gelince adam en çekiçsiz haliye bile güç taşını kafasına yemesine rağmen ölmüyor(Hani CM'nin tek yediği taş)
En çekicsiz.

Şaka bir yana orada Thanos Loki'den bilgi almak için tehdit amaçlı yapıyordu onu. Yani Thanos adamı öldürmek istedi ama olmadı gibi bir durum yok. Daha önce bunu CaV'de attığında da demiştim.
sonra da adam bir yıldızın enerjini tanklıyor bundan daha öte mcu feati yok.

Bunun outlier olduğunu neredeyse herkes biliyor bence ama evrendeki konumu için dediysen evet Thor en güçlü olarak resmedilmişti o haliyle haklısın.
Konuya gelirsek, Kötüler'in ağır topları Thanos ve Hela ama Kahramanlar'ın ağır topları daha fazla. SW, Vision (her ne kadar son iki filmde kayda değer bir şey yapmamış olsa da onun haricinde iyiydi.), CM, Dr. Strange falan var. Thor, göbekli halindeyse o ağır top olmaz ama o olmadan bile yeterli bence. SW bir ciddileşirse zaten Thanos'a ne olduğunu gördük. Telekinezisinin kuvvetini de genel olarak biliyoruz. Dr. Strange Kötüleri portallarla başka yerlere gönderip teker teker de halledebilirler. Yani pek çok sebepten Kahramanlar alır diyorum.