Sadece Animeyi izlemiş biri olarak ileride bahsettiğim durumlar, birden aydınlanıyor ise mazur görün.
Anime iyi yaptığı şeyi cidden çok iyi yaparken, kötü yaptığı şeyi dibine kadar kötü yapıyor. Yani dengeli bir yapısı yok, çok iyi bir eseri överken kullanacağım cümleleri bu Anime'de kullanırken, 3-4 puanlık seriler için kullandığım cümleleri de bolca kullanabiliyorum seri için.
Kötü özelliklerinden başlayacak olursam, seri güç sistematiği bakımından çok fazla yüzeysel. Öyle ki hayatımda Jojo kadar işe düz yaklaşan bir seri bulamam derken, bu seri onun bile çok ötesinde bir yüzeyselliğe sahip. Kast ettiğim bu teknikleri neye göre çıkarıyorlar? Neye göre çıkarttıklarına göre, bu güç neye göre artıyor? Tekniklerin işlevleri nedir? Onu boşver daha bu kılıçlarından çıkan su, ateş efektleri cidden var mı yok mu, yoksa sadece sembolik bir anlatım yolu mu, o bile anlaşılmıyor. Nefes kullanımını mistik bir güç mü kazandırıyor? Çakra mı? Aura mı? Yani güç sistematiğinin olmaması ''Neyin ne bok olduğu, o an ne gerekiyorsa öyle oluverdi'' şeklinde oluyor.
Diğer kötü yanı ise çoğu yan karakter ve güç tasarımları. İyi kısımlarda iblisleri öveceğim ama iblis avcılarının tasarımı cidden bayağı kalıyor. Gerçi bununda sebebi üstte dediğim sebep ya neyse. Karakter yapıları olarak bazıları ilginç olabiliyorken, bazılarında özellikle ekranı çok işgal eden karakterler çok düz karakter olarak kalıyor. Klişeyi bu kadar takmam ama artık o klişenin de üzerine 1-2 ilginç özellik katmak lazım.
İyi yanlarına geleceksek, iblis tasarımları cidden çok başarılı. Spoiler olmasın diye bahsedemeyeceğim ama istisnasız her gelen iblis ve güçleri çok güzel düşünülmüş güçler. Hele serinin ortasında ki davulcu ve yön okları atan elemanı bir yaratıcı battle shoenen güçleri listesi yapsam üstlere koyarım ve bunlar uzun uzadıya değil kısa gösterilen karakterler.
Duygusal sekansları basit ve doğru yapıyor. Motivasyonlar klişe olmasına rağmen bunu sunuş şeklini hiç uzatmadan, akıcı ve net yapabiliyor. Üstte klişeye bir şey katman lazım demiştim ama klişeyi en duru, saf ve iyi sunumla yapınca oda gayet iyi gidiyor. Odyssey oyunu gibi düşünebilirsiniz.
Animasyon kısmını direk övmek yerine öveceğim şey kesinlikle animenin planlanma şekli olabilir. Bölüm tasarımları, müzikler, seiyu seçimleri hepsi çok profesyonelce ve bazı yerlerini al ders diye okut.
Bunları toparlarsam 7-8 arası puan vereceğim bir seri oldu, sevdim, izlerken içine girdim. Birkaç yerine çok sövdüğüm de oldu. Açıkçası beklentiyi ona göre yapmasam belki o kötü yerlerine çok takıp, aşırı detaycı bakıp sevmeyebilirdim. O yüzden hiç sevmeyeni de, çok seveni de anlıyorum ve hak veriyorum.