Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Hulk Vs Superman: Çağlardır Süregelen Titan Kapışması

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Aylardır bu konuyu yazmak (hatta video çekmek) istiyordum Ve boşa çıktığım ilk anda argo tabirle patlatayım dedim ve sizler için işin içine yazar ya da fan duygularının karışmadığı, tamamen marifet, gösterimler, tasvir, itibar, iddialar üzerine kurulu tarafsız (olabildiğince) bir inceleme hazırladım.

superman_vs_hulk_by_samdelatorre-daqqd5p.jpg
Yıllardır karşılaştırılan bu iki titan gerçekten bu kadar sene karşılaştırılmaya değecek kadar birbirlerine denkler mi ?

Denkseler kim daha üstün ? Ve neden daha üstün?

İşte bu soruları bu yazımmızda yanıtladım -> http://kahramanbaykus.com/er-meydani-hulk-vs-superman/

Şimdi yazının ışığında sizler ne düşünüyorsunuz ? Ne gibi fikirleriniz değişti ? Bilmediğiniz bir şey öğrendiniz mi ? Şaşırdınız mı ? Bunları konuşalım.

Ve benim incelememi istediğiniz başka bir dövüş var mı ? Varsa eğer yorumlarda belirtin vaktim oldukça gözümün kestiği karşılaştırmaları sizler için bu şekilde incelemeye çalışırım. Ancak çabuk olmasını sakın beklemeyin, aylar sürebilir :D

Ben hep Supe'nin üstün olduğunu düşünürdüm ancak bu kadar fark olmasını beklemiyordum.

Hulk özelliği fiziksel kuvvet olan bir karakter ki Superman fiziksel olarak dahi üstün olunca Hulk'un yenilenme özelliği harici pek bir önemi kalmıyor.

Hız olayını versus olaylarında genelde pek önemsenmese de açıkçası bu denli bir fark beklemiyordum. Diğer konullarda supermanin bu denli güçlü olmasını doğal karşılardım ama, hız konusunda resmen ayrı boyutların karakterleriymişler.

"Hulk Beyonder'dan sonra gelen herkesi döveeeer çünkü sinirlendikçe güçleniyor bikeree "cilere her gün bir doz verilmesi gereken bir vs olmuş :D

@NABU daha evvel de benzer bir tartışmada Süpermen'in sınırları hakkında bahsettiklerinden dolayı pek şaşırmadım, bu sefer epey daha fazla detaylandırmış. Eline sağlık.

Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız.. Abi post crisis döneminde Evrensel-Çoklu Galaksi gibi bir atağı tanklamak ne :D

Silver Age falan da değil. Söylenecek söz yok :D

Hulk'ın her yönden daha güçsüz olduğunu biliyordum da arada bu kadar çook fark olduğunu bilmiyordum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hız konusundaki olay gerçekten çok fazla. Bu tarz karşılaştırmalarda bayağı önemli ama kolayca gözden kaçabilen bir faktör.

Gözlemlenebilir evrenin çapı 46.5 milyar yıl bu arada. Normalde bu mesafe değişmez ve kişi nereye hareket ederse etsin böyledir. Ancak Ascalon'un Discord'da hatırlattığı üzere DC evreninin sınırında bir duvar var. Yine de, DC evreni de bizim evren gibiyse, Superman'in o sürede katettiği mesafe 13 milyardan, 46.5 milyara çıkıyor. Kısacası oradaki hızı dört katı yani.

Tez diye verilebilecek bir yazı olmuş :D Eline sağlık.

Gözlemlenebilir evrenin çapı 46.5 milyar yıl bu arada. Normalde bu mesafe değişmez ve kişi nereye hareket ederse etsin böyledir. Ancak Ascalon'un Discord'da hatırlattığı üzere DC evreninin sınırında bir duvar var. Yine de, DC evreni de bizim evren gibiyse, Superman'in o sürede katettiği mesafe 13 milyardan, 46.5 milyara çıkıyor. Kısacası oradaki hızı dört katı yani.
O Duvar evrende değil Multiverse'de aslında. Ve Duvar evrenin sınırı değil duvarın ötesindeki altın halka seçkin kimselerin ve DC Evrenini çalıştıran şey olan Source var. Source'un arkası ise Void. Yani Çoklu Evrenin popüle olmuş kısmını temsil ediyor duvar. Ayrıca Duvar'ın bir bir sınırı yok, geometirik bir şeklide yok belli bir yere gelince önüne çıkan bir bariyer... Daralabilir, genişleyebilir bir şey. Adapte oluyor yani.

Bir de Superman'in uçması ile ilgili Darkseid'ın çılgın bilim adamı Desaad'ın bir teorisi var.
CC5_HAa_B.jpg

Bu sebeple belki onun için nereye giderse gitsin evren aynı büyüklükte olmayabilir belki gerçekten evrenin sınırını görüyordur. Gerçi feat zaten gördüğünü gösteriyor nitekim Comics Mambo Jambo yani :D :D

Aradaki farkın korkunç olduğu çok belli bir şey. Nasıl ikisinin dövüşebileceğini bile düşünenler olduğunu anlamıyorum ben. Bu bahaneyle çok güzel bir çalışma çıkmış ortaya. Ellerine sağlık.

Hocam peki bunlar ne zaman gelir ? Çok uzun sürer mi ?
Yani biraz zaman alır.

Şİmdi araya bayram girecek o dönem bir duraklama olur.
Bayram sonrası ise video ve yazı işlerim var. Instagram TV projem var. Okuyup değerlendirmem gereken eserler var aklımda yani bunlar bittikten sonra Batman Vs Cap 'i yaparım. sonra yine araya başka şeyler yaptıktan sonra diğer VS'yi yaparım. yani her vs arasına en az 2 ay girer sanırım.