Bu tarz seviyorsanız ve durum müsaitse Uruz oyununa da bir bakın. Türk yapımı ve Türk mitoloji öğeleri var.
Türk minyatür sanatını ve de türk işleme sanatlarını piksel sanatına iyi giydirildiği hoş bir türki mistisizme sahip güzel bir oyun. Fakat sırf "Yerli ve Milli" diye bu oyunu ben önermem hele de "Hollow Knight" konuşuluyorken. HK sevdiysen buna da bak denilmesine karşı çıkarım. Zira epey farklılar ancak farklılıklarından da öte şöyle bir durum var;
Arkadaşlar Uruz iyi hoş milli de çok pahalı ! Yılın oyunu Hades ile aynı para (40TL) ve Uruz, Hades'den 1 yıl falan daha eski.
Bu uruzun howlongotbeat.com adlı oyunların ne kadar sürdüğüne dair istatistiklerin girildiği bir sitede oyunu bitiren 5 kişiden yola çıkarak ortaya çıkarılan istatistik. 39 TL oyun ve ana hikaye 4 saat, tüm başarıları kasacağım falan dersen de 7.5 saat. Yani yayıla yayıla oynasan max 10.
Bu da Hades'in (aynı fiyata satılıyorlar) . Ana hikaye 21 saat, ana + ekstralar 43.5 saat. Tüm acheivementları kasacağım dersen 96.5 saati var oyunun. Ortalama da 36 saat biçmişler. Yaya yaya oynasan 100 saatin var yani.
Ben niye Uruz alayım ?
Ya da konumuz olan Hollow Knight'a gelelim;
Bu rakamlar sisi aldatmasın bunlar bir sınır değil. Ben ilk oyunu 110 küsür saatte bitirdim. Sırf dünyasının içinde gezmek ve lore kasmak hoş diye. 2. oyunumda da 96 saat falandı. Şimdi gene oynuyorum bittiğinde gene 80 saati geçecek sanırım.
Ve Hollow Knight en son baktığımda 24 TL idi. Tüm DLC'leri de ücretsiz. Müzik albümünü falanda alırım dersen ancak 46-48 TL ediyor.
Nitekim, ben bu durumda Uruz'u sırf yerli diye niye alayım ki. Benim istek listemde bekliyor uzun zamandır. Ne zaman ki 10 TL gibi bir rakama düşer o zaman alırım. Yoksa 4-5 saatlik oyuna 40 TL istenmez zaten. Bu oyunlarla Uruz arasındaki cilalanmışlık farkına zaten hiç girmiyorum.
Yanlış anlama elbette Uruz'u , Erzurum ile falan bir tutmuyorum

Belli ki özel bir iş. Ancak şahsen ben ancak indirimde alırım. 15TL altına inerse falan.