Ben de dahil olmak üzere kitapların bir çok hayranı yıllardır her sezonun bir sezon olduğu ve kitabı tamamen kapsayan bir animasyon dizisinin hayalini kuruyordu. Orijinal filmleri ne kadar seversen sev kitapları okuduktan sonra kestikleri kısımların ne kadar önemli olduğunu ve filmlerin çok farklı bir şeye döndüğünü anlıyorsunuz. Goblet of Fire, Half Blood Prince ve özellikle Order of Phoenix gibi büyük kısmı Harry'nin zihninde geçen ve onun okul yılını işleyen kitaplar aksiyon filmlerine dönüyor. Bu yüzden bir açıdan her kitabı bir sezon olarak işleyen ve kitaba sadık kalan bir dizinin gelmesi güzel ancak diğer açıdan bu live-action olarak gelecekse ben de dahil bir çok kişinin tercih etmediği bir şey. Yine filmleri sevin veya sevmeyin karakterler, özellikle Harry, Ron ve Hermoine her ne kadar kitap hallerinden farklılıklara sahip olsalar bile rolleriyle özlemişler. Ayrıca kitaptaki bir çok şey şey kendini animasyona çok daha uygun kılıyor; hayaletler, büyüler, büyülü yaratıklar, büyülü şato vb.
Durum böyleyken merakla nasıl olacağını bekliyorum.