Genel Hangi Superman Maceralarını veya runlarını okudunuz ?

Dotanuki

Baykuş Yumurtası
Çaylak Kullanıcı
Okuduğum Superman Maceraları ve Runları (Kişisel puanlamam ile birlikte):

-Superman: Whatever Happened to the Man of Tomorrow (Okuduğum aynı isimli cilt içinde Alan Moore tarafından yazılmış tüm Superman sayıları vardı) 5/10
-Superman Birthright 8/10
-Superman: Secret Identity 10/10
-Superman: Red Son 10/10
-Superman for Tomorrow 4/10
-Superman: Unchained 5/10
-Superman: Camelot Falls 4/10
-Death of Superman 7/10
-Superman for All Seasons 9/10
-Kingdom Come (Superman'in merkezinde olduğu bir hikayesi olduğunu göz önüne alarak benim için bir Superman hikayesi) 9/10
-All Star Superman 10/10
-Superman Earth One, 1. Cilt 5/10
-Superman Earth One, 2. Cilt 5/10
-Superman: American Alien 8/10
-Superman: Emperor Joker 6/10
-Action Comics # 1000 Issue 4/10 (Edit) 23.05.2024

Burada hem herkesin ne kadar Superman okumuş olduğunu görmek, hemde okuduğum Supermanlerin bir listesini tutmak için açıyorum bu başlığı. Tabi, zaman içinde okuduğum yeni Superman maceralarını yada Runlarını (görüldüğü gibi hiçbir Superman Runını okumamışım, bu açığı kapatmak lazım) ekleyeceğim ileride de. Zaten görüldüğü gibi çok fazla Superman'de okumamışım, ama gelecekte çok daha fazla Superman okumayı planlıyorum. Dün Emperor Joker macerasını bitirmemle beraber böyle bir başlık açma fikri geldi aklıma.

Son düzenleme:
Şimdi aklıma gelmişken ekleyeyim, yukarıda hiçbir Superman Runını baştan sona okumamışım demişim, ama Alan Moore'un Whatever Happened to the Man of Tomorrow Deluxe Edisyon cildinde bütün Alan Moore tarafından yazılmış Superman sayıları mevcuttu. Yani aslında Superman'in Alan Moore runını okumuş sayılırım, (ne kadar çok kısa bir run da olsa eğer bir run olarak sayarsak) Whatever Happened to the Man of Tomorrow Deluxe Edisyon cildini okumakla.

Son düzenleme:
Hmm

All-Star Superman -> 9/10
Kingdom Come -> 8/10
Justice -> 8.5/10
For the Man Who Has Everything... -> 9/10
Whatever Happened to the Man of Tomorrow? -> 8/10
Secret Origin -> 8/10
Superman for All Seasons -> 8/10
American Alien -> 8/10
Our Town -> 8/10
Earth X -> 7.5/10
The Black Ring, Finale: Reign of Doomsday; Life Support; Autobiography; Friday Night in the 21st Century; The Incident; Only Human; The Evolution of the Man of Tomorrow -> 7.5/10
Action Comics #1000 issue -> 7.5/10
Superman/Batman: Public Enemies -> 7/10
Son of Superman -> 7.5/10
What's so Funny About Truth, Justice & the American Way? Rating -> 7/100
Superman:Reborn -> 7/10
Tangled Up In Green -> 7/10
Multiplicity -> 6.5/10
Black Dawn -> 6.5/10
Superman/Batman: The Supergirl from Krypton -> 6.5/10
"Superman" In the Name of the Father: World's Smallest -> 6.5/10
Superman: Super-Monster -> 6/10
The Coming of Supermen -> 3.5/10
Superman-Imperius Lex -> 3/10
Goodnight Noon -> 5.5/10
Dark Harvest -> 5/10
"Superman" Escape from Dinosaur Island -> 5/10
Brain vs Brawn -> 5/10
Incredible Hulk Vs Superman -> 4.5/10
Red Son: 6.5/10
Death of Superman -> 7/10
Superman Earth One, 1. Cilt 5.5/10

Şimdilik aklıma gelen ya da izini sürebildiklerim bunlar.

Güzel bir liste, baya bir şey okumuşsun. Superman #1000 issue ile Action Comics #1000 issue'yu kastediyorsun sanırım, bende okumuştum, atlamışım listemi yaparken. Birde Justice ile Superman Batman: the Supergirl from Krypton'u da okudum, Bütün Jeph Loeb Superman Batman runını okudum, ama ben şahsen bunları sadece Superman odaklı maceralar olarak saymadığım için eklemedim.

John Byrne tarafından 80lerin ortalarında Superman'nin o zamanın modern çizgi roman okur kitlesi için revize edildiği runın 1. cildine başladım. İçinde John Byrne dışında yazarların yazdığı sayılarda var, ama ciltler sadece John Byrne'e ithaf edilmiş. Dünya üzerinde yazılmış en zekice şey değil bu, okuduğum kadarıyla. lol Ama Superman'i sevdiğim için daha fazla Superman çizgi romanı okumak istediğimden dolayı okuyorum. 4 ciltlik bütün runı bitirince içimden gelirse bir de uzun bir yorum yazısı yazarım hakkında.

Dört cildini birden okuduktan sonra içimden gelirse bir yorum yazarım demişim yukarıda, ama ilk cildi okuyunca içimden geldi, onun üzerine kısa bir yorum yazdım. İkinci cildi okuyorum şu aralar ve pekte sarmıyor gibi... O yüzden 2. cilde de bir yorum yazar mıyım, yani devamı gelir mi bu yorumlarım 4 cilt içinde bilmiyorum.

Superman: Man of Steel HC, cilt 1

Bu cilt bu dünyadaki en akıllıca yazılmış şey değil ama Superman'i sevdiğim için okudum. John Byrne ve Marv Wolfman'ın Superman yorumunun ilk çeyreği pek iyi değildi.

Zaten çok yüksek bir beklentim yoktu çünkü Superman çizgi romanlarının çoğunun çok iyi olmadığını biliyorum, ancak 80'lerin ortasındaki bu ilk cilt olan Byrne&Wolfman runının bazı kısımları beni rahatsız etti. Arapları, Bütün Araplar teröristtir ve Orta Doğu'daki Arap Milletleri terörist millettir gibi olumsuz bir ışık altında gösteriliyorlardı kimi maceralarda... En azından DC Comics'in artık bu tür propagandalar için Modern Superman Comics'i kullanmamasına sevindim.

Sanırım Lex Luthor'un kapitalist bir iş adamı olarak ilk kez tasvir edildiği yer burasıydı. Onun Superman'e olan nefreti ve Superman ile olan kan davasının başlangıcı pekte o kadar etkileyici değildi; temelde Lex, artık Metropolis'teki en güçlü adam olmadığı gerçeğini kaldıramıyordu. Lex Düzenli olarak yasa dışı işler çeviriyor ve her hafta Superman'i öldürmeye çalışıyor arkasında hiçbir kanıt bırakmadan... evet... pekte iyi değil, ama zaten bu ciltte geriye kalan şeylerde gerçekten iyi değil. Neyse.

Benim için cildin öne çıkan kısmı New Gods'dı. Jack Kirby'nin Fourth World, New Gods'ı gerçekten çok seviyorum. Hikaye pek iyi değildi ama New Gods'ı görmek güzeldi, özellikle de Superman Çizgi Romanlarında veya Fourth World Çizgi Romanlarında Superman'ide görmekten keyif alıyorum. Beni şaşırtan şey Darkseid oldu. Darkseid'in bir onur anlayışı vardı... Ben diğer okuduğum çizgi romanlardan ve Darkseid içeren her ne varsa, film
, çizgi film, bunlardan gördüğüm kadarıyla Darkseid'in saf kötü olduğunu sanıyordum, ama burada ilk defa onurlu davrandı... İlginç. Cildin son sayısında Demon Etrigan vardı, Etrigan'ı severim.

Okunamaz değildi ama bu çizgi romana zaman harcamak yerine piyasada okunacak çok daha iyi çizgi romanlar var, tabii benim gibi Silver Age'den sonra Superman'e dair her şeyi okumak gibi bir görev almadıysanızın üzerinize. Son olarak Superman: Man of Steel, Cilt. 1 HC'ye 4/10 puan veriyorum.

Son düzenleme:
Geri