Hangi Savaş Daha İyiydi?

Hangi Savaş Daha İyiydi?

• Marineford Savaşı

Oy: 3 27.3%
  • Dördüncü Büyük Ninja Savaşı

• Yhwach ve ordusunun SS baskını

• Üçü de güzeldi.

Oy: 0 0.0%
  • Üçü de kötüydü.

Oy: 2 18.2%

• Kullanılan toplam oy
    11

Uncle Paulie

aliybabasamahz
Gözcü Baykuş
Not: Amaç Naruto vs One Piece kavgası çıkartmak değil, enine boyuna değirlendirmek.

Bleach - Quincy'lerin Soul Society Baskını

[img='https://i.pinimg.com/originals/7f/22/c2/7f22c2910677acf92b23f708421ea6e3.jpg',none,224][/img]

Kısaca özetlemek gerekirse, Yhwach ve ordusunun Soul Society'e girip Ruh Kral'ını öldürme girişimi. Bu amaçlarında başarılı olsalar da, serinin erken bitirilmesinin de etkisiyle Yhwach ve Quincy ordusu Shinigami'ler ve bir insan olan Itsugo tarafından mağlup ediliyor.

Naruto - Dördüncü Büyük Shinobi Savaşı

[img='http://24.media.tumblr.com/tumblr_mcddtacjrz1rfe3beo1_500.gif',none,384][/img]

Kısaca özetlemek gerekirse, Akatsuki'nin kurucusu Tobi'nin yüce amacı için Kyuubi ve Hachibi'yi almak için başlattığı savaş. Plana göre nefret, zulüm ve savaşlarla yürüyen dünyayı kurtarmanın tek yolu Tsuki no Me'dir. Sonralarda bu planın arkasındaki ismin gerçek Madara olduğunu öğreniyoruz. Madara amacında başarılı olmuş gibi görünse de her şeyin arkasından çıkan isim Rikidou Sennin'in Annesi Otsutsuki Kaguya çıkıyor. 6. Hokage Hatake Kakashi'nin liderliğini yaptığı takım 7 tarafından durduruluyorlar.

_________

One Piece - Marineford Meydan Savaşı

[img='https://static.tumblr.com/6f7b78a24e9c2aff488df6934206dc2e/qslxhbz/X6Rn09x1u/tumblr_static_549063_330608990394651_599602102_n.png',none,377][/img]

Kısaca özetlemek gerekirse, Beyazsakal Korsanları'nın eski üyeleri Teach tarafından gizemli bir şekilde mağlup edilen ve denizcilere verilen Ateş Yumruk Ace'i kurtarma macerası. Bu amaçlarında başarılı olsalar da, Ace gençliğinin de verdiği etkiyle babasına edilen hakaretlere sessiz kalmak istemez ve Akainu ile savaşır. Yorgun ve bitkin olması, Amiral'in meyvesinin kendisinin üstünde olması gibi sebeplerle(Magma Ateşi Yakar.) Ace yenilmiş ve öldürülmüştür.

3 serinin de benim açımdan yüz karası arcları bunlar olabilir. Gerçi sonra OP büyük gayretlerle daha bile kötü 2 arc daha yaptı ama olsun.

Naruto'yu genel olarak daha iyi bir seri olarak gördüğümden dolayı ve bitirişinin şöyle böyle, Bleach'den daha temiz ve daha alemdeki yerini koruyarak yapılmasından dolayı ve bu savaş arclarının Bleach ve Naruto için serilerinin son arcları olması sebebiyle. Direkt olarak Naruto savaş arkı > Bleach inki diyorum. Tabi bu benim görüşüm.

Bleach zaten son dönemece varamadan önce bile ciddi sorunları olan bir eserdi. Çok fazla şey havada kalmıştı ve çok fazla kendisini tekrar ediyordu. Ve editörler elbette baskı uyguluyordu(gerçi kubonun kendisi yok uygulamıyorlardı diye açıklama yapmıştı ama) bu sebeple Kubo'nun da modu düştü ve finalde bunu telafi edecekti belki ama edemedi. Kendi yarattığı lore'un potansiyeli kendisi için bile fazla geldi bence. Ve bir noktadan sonra o da işi dalgasına alıp. Arcı fan service run gibi bir şeye çevirdi.

-------------------------

Marineford ise açık ara aralarında en kötü, bu evrenin güç dengesi, beceri setlerini, bazı şeylerin kökenlerini, hiyerarşik düzenini vede olası bir korsanlar kralı seviyesi meseleleri görebileceğimiz ilk hikaye örgümüz olacak iken. Oda bunların hiçbirine bulaşmayan, arabesk ve dramatik bir ark çizdi tek. Yaptığı tek lore a hizmet eden şeyler şunlar;

- Luffy'nin önü açıldı ve dava yeni nesile teslim edildi.
- Roger'In sözü doğrulandı
- Teach 2. meyveyi kapıp kendi hakkında gizem yarattı.
- Luffy'e marine ve Kara sakal a karşı bir motivasyon sağlandı.

Ve bu dördünü bu kadar dağıtmadan da yapabilirdin. Her biri oldukça basit şeyler.

Ace karakteri, korkunç bir şekilde resmedildi, Marineford savaşlarının yarısından fazlası off-panel ve bugün şartlarıyla hiç birinin bir geçerliliği yok neredeyse. Haki hak getire, mantık at getire, katır götüre kıvamında.

Ve bu kadar dağıttığı, elinin ayarını kaçırdığı hikayeni kadrosu da çok az aslında.

Luffy-Ace-WB-Akainu-Shanks-Garp-Kara Sakal -> Ana Roller

Marco-Şiçiler - İmpel Down Kaçkınları-Amiraller-Jozu-Vista-Trafalgar Law-Oars falan yancılar.

Geriye kalan figüran gibi

Naruto'nun savaş döneminde sırf bir tümen de bundan çok üzerine düşülen karakter var :D 300.000 e yakın insan kapıştı 100 e yakınını tanıyorduk ve 20-30 dan fazlasının diyaloğu var. Bleach desen gene daha bol karakterli idi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Naruto, Savaş Arcı ile ilgili yanlış anlaşılan bir şey var. Aslında Savaş Arcı diye bir şey yok. 4. Büyük Nİnja Savaşı Sagası var.

JJ Madara ve Kaguya'nın olduğu bölümleri içine katmasak bile 4. Ninja Savaşının bu kımının 3 ayrı arcı var. Bunları katınca 5-6 falan ediyor.

Yani çok daha uzun, çok daha kalabalık, çok daha büyük bir mesele (en azından OP'ye kıyasla), Ve Naruto buraya bir sürü vaatlerle geliyor, bir şeyler bağlanacak artık. Düğümün sonu o yüzden beklenti çok, hata da çok.

Ancak Marineford serinin ortası ve spontane gelişen bir olay. Bir vaadi yok, yazarı kısıtlayan bir şey yok. Bleach desek Quincyleri öğreneli zaten 2 arc olmuş.

Ama biz 6 Yolun Bilgesi, MAdara, Kuyrukklu Canavarlar, Ayı yaratanlar, Sharingan'ın atası rinnegan vs bunları taa serinin bilk bölümlerinden beri biliyorduk. Nitekim, okuyucu yazarın doğru çizgi de gidip gitmediğini çok rahat görüp eleştirebileceği bir ortam da sağlanıyor.

Kesinlikle Naruto hikayesinin en zayıf noktası hele Juubi işin içine girdikten sonraki kısım. Ancak yine de okuduğum diğer iki arktan daha fazla emek, işçilik, çözümleme ve karakter gelişimi okuduğumu düşünüyorum. VE tekrarlıyorum. Bu benim düşüncem.

Naruto'nun duygularının, tüm orduya açık hale gelmesi, Gaara'nın annesini tanıması, Hashirama'nın ilk kage toplantısını hatırlarken bunu herkesin izlemesi, Naruto'nun Obito'yu adam edişi, Minato-TObirama buluşması, 8 Kapı, Eski Kageler ve yeteneklerini tanımak, ASuma-Takım 8 buluşması, Madara'nın ortaya sunduğu felsefi ve ahlaki ikilem, Hokagelerin gelişi, Gokage'nin umutsuz mücadelesii, Naruto'nun bijuular ile arrkadaş oluşu, Rikudo Sennin'in gelişi ve kökenleri (geri burada kötü şeyler de var da) vs vs .. Yani yine neresinde bakarsam bakayım çok çok daha içi dolu. Bu anketteki rakiplerine göre.

Ve Mugen Tsukiyomi üzerinden bizim bile günlerce (hatta verile aralarla belki de yıllarca) tartışabileceğimiz bir sorunsal bile sunabildi seri bu arc içerisinde. Diğer iki hikaye örgüsünde de bu yoktu.

100 lük bir bütünü bu üç arc (biri saga) arasında bölüştürecek olsam

60 -> 4. Büyük Ninja Savaşı Sagası
30 -> Bleach Finali
10 -> Marineford

Bu konuyu görmemişim. Okunmayan mesajları kısmında dolaşırken karşıma çıkmasa büyük ihtimal asla görmeyecektim.

Genele şöyle bir baktığımızda Marineford en kötüsü. Serinin geleceğinde varacağı hal düşünülmeden yapılmış en büyüklerin savaşı. Bilmeyen birine anlatsak diyeceği şey aceleyle mi yapıldı olur ama bu da değil.

Yapıyorsun Luffy'in yolunu açmak amacıyla bir savaş, iyi güzel. En büyük rakibi dünyanın en güçlü adamı da sağlam adam, ölmesi için göğsünde koca bir delik açılması, kafasının yarısının kül olması, onbinlerce mermi, yüzlerce top, onlarca kılıç ve mızrak yemesi gerekiyor. Öyle ki tüm bunlara rağmen hala ölmüyor ve bir sürü adam tarafından hala çok fazla hasar yemesi gerek.

Ama bir de en geriye bakıyoruz, aynı adamın yaşı olmuş 70, serumla yaşayabiliyor. En zor durumda haki basmaya mecali kalmamış? İleriye bakıyoruz, yenmiş olduğu en büyük rakibinde (Akainu) ve dövüştüğü hiç kimsede hiç bir yara yok??? Hatta öyle ki yenmiş olduğu Akainu kısa süre sonra çıkıyor tek başına tüm komutanların karşısına, hepsini geriye kaçmaya zorlayıp içlerinden birini de öldürüyor?

(Not; Tabii Oda sonraları hatasını mı farketti, yoksa direk Curiel'i öldürdüğünü mü unuttu mu bilmem, diğer komutanlar kaçarken hareketsiz yerde yatan ölmüş sandığımız Curiel ölmemiş yaşıyor deniyor kaynaklarda)

Yani sonraki arcları geçtim direk Marineford arcı bile epey kaos ve saçmalık barındırıyor.

Diğer rakibi Ace hakkında ise her ne kadar gereksiz biçimde olsa da kötü bulmadım. Luffy'in saçma sapan iğrenç suratı hariç dramı gayet verdi.

-

Burada çoğu kişi biliyordur düşüncemi Bleach için. Hakkını yemeyeyim çabuk bitirmesi gerekiyordu felan fistan amaaa, Quincy'lerin ilk gözüktüğü vakit mahvolan şehire Yamato'nun Bankai'si olayı epey saçmaydı.

Ama en en saçması Yhwach'ın düşüşü idi. Bana göre Kubo Yhwach'e verdiği gücün nasıl düşeceğini elindeki şeyler ile bulamadı. Yoksa kalan rakiplere bakınca baş karakter Ichigo aman yarabbim fodderin dik alası.
:batpalm:

Bu yüzden de Ishida'ya verdi sonu.

Yoksa kendisine yapılan baskıların o benim okumadığım son bölüm eziyeti ile alakası olduğunu sanmıyorum. Oldu da bitti yaptı.

-

Naruto ise son rakibin kim olduğu, Zetsu ve ayda yaşayan insanlar saçmalığı ve bazı şeyler harici çok çok kötü değildi.

Kaguya her ne kadar birden bire çıktı ve aynı şekilde düştüyse de tasarım olarak kesinlikle kötü bulmadım. Güç olarak son rakip olmanın da hakkını fazlasıyla verdi tam gücünde olmamasına rağmen.

Ancak bitişi gerçekleri çok kısa sürdü ve saçmaydı.

(''Seri boyunca adını bile hatırlamadığım kız aklıma geldi. Abi Sakura'yı da ekleyelim bir iki yumruk atsın bari yazık yeaa'' şeysine girmeyeceğim bile. :batpalm: )

Naruto > Bleach > One Piece diyorum ve oyumu üçü de kötüydü şıkkına atıyorum.

Bilic okumadığım/izlemediğim için iki seri arasında seçim yaptım. Sonu biraz aceleye gelse, bazı eksikleri olsa hatta kendi içinde en kötü Arc'larından birisini yapmış olsa da MF kadar kötü olamayacağından 4. Büyük Nİnja savaşı diyorum. Oyumu da öyle verdim zaten.

MF fazla kötülenmiş bana göre serinin en iyi arklarından biriydi. Güç dengesi açısından çok iyi değildi evet ama kendi zamanına göre değerlendirdiğimizde o kadar göze batan bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Son savaş olmadığı için diğer arklar kadar uzun değil, bu yüzden o kadar dolu hissettirmiyor olabilir ama o 30 bölümde bile evrene bir çok şey kattı ve heyecanlı bir hikaye izletti bizlere bence. Meydan savaşı konsepti fazla gördüğümüz bir şey değil o yüzden de ayrı bir tadı vardı.

4. Büyük Ninja Savaşı ve 1000 Yıllık Kan Savaşı çok daha sıkıntılı ve kendi evrenlerine zarar veren arklardı. Marineford'u bugün onlar kadar kötü hatırlayan yoktur hatta çoğunluk iyi hatırlıyordur diye düşünüyorum. Satışlarında zirve yaptığı zamanlardı.

Benim için sıralama Marineford > 4. Büyük Ninja Savaşı > 1000 Yıllık Kan Savaşı şeklinde olur.

Valla ilk yorumumda Marineford'u sona koymuşum ancak OP'nin sonraki arklar giderek kötüleşmesi, Marineford'u kötü ve yetersiz gösteren pek çok konseptin Marineford'dan sonra retconlanmasının arkı olduğunda daha kötü gösterdiğini göz önüne aldığımızda kendi yalın haliyle o kadar da kötü olmadığını düşünüyorum. Ayrıca Bleach'i geçen sene animesi öncesi tekrar okudum bitirdim.

Valla sanırım en kötüsü Bleach olabilir. Yani Marineford sonrasını, Marineford ile kıyaslarsan hala en "garip" olanı Marineford ancak Bleach'in bildiğin bir yazarlık dramı yani, akıl tutulması vs.

60 -> 4. Büyük Ninja Savaşı Sagası
30 -> Bleach Finali
10 -> Marineford
Şimdi sanırım MF'yi yukarı çekip, Bleach'i aşağı çekip eşitlerim. Naruto'yu da bir tık aşağı çekerim. Şimdi olsa, yüz üzerinden;

58 -> 4. Büyük Ninja Sagası (Sivaslıyım, why not :D )
40 -> Marineford
35 -> Bleach Finali gibi.

Ama bu serilerin bu arklarını okuduğumuz zaman ki hissiyata göre, sonrasında , serinin geri kalanı ve rakipleri ile değerlendirerek yaparsam

Naruto gene en az 60'a çıkar. Bleach ile Marineford beraber 20-25' e falan düşerler sanırım.

Üçü içinde çok iyi arklardı diyemem fakat bir savaş arkı olarak bakarsak içlerinde en tatmin edici olanı Naruto'ya aitti bence. One Piece zaten savaşlar anlamında hiçbir zaman çok başarılı değildi. Bleach ise bazı dövüşleri fazla aceleye getirmişti. Naruto bence Kaguya'ya gelene kadar savaşlar anlamında tatmin edici şeyler okuttu bize.

Kaguya savaşını pek beğenmesem de Naruto ve Sasuke'nin final savaşı da güzeldi. 4. Büyük Ninja Savaşı aslında bir saga olduğu için içinde birden fazla ark var ve fena olmayan yerlerde daha fazla o yüzden. Naruto'nun kendi içinde bence en zayıf arkı ama diğer ikisine kıyasla biraz daha önde görüyorum.

Yıllar sonra tekrar yazayım. Öncelikle fikrim değişmedi ama artık Bleach’i rahatlıkla son sıraya koyabilirim. Bunun sebebi de çok yavan olması. Naruto için Savaş Arc’ı kötüdür seri Pain Arc’dan sonra kötüleşti derler ki öyledir.

Ama gene de aralarında en iyi savaş arc’ı sunan da gene Naruto’idi. Ölülerin geri gelmesinden, ölümün ne anlamı kaldı diye eleştirirler ama çok derinlik kattığını düşünüyorum.

Zamanında birbirleriyle savaşmış, diğer uluslara saldırmış kageler bile, diğer ulustan olanlara Shinobi dünyasının iyiliği için taktik vermiş, yenilmeyi istemesi, Asuma gibi öğrencilerine kıymet veren birisinin bile üzerlerine titrediği öğrencileriyle savaşmak zorunda kalması, Kakuzu’nun bomboş adam öldürüp, paradan başka bir şeyi umursamaz birisi oluşu çok iyi yansıtılmıştır. Hatta Edo Tensei savaşta büyük işi görmüştür.

Ha sırf Boruto için olduğunu tahmin ettiğim Kaguya sahneleri hoşuma gitmedi, ama o bile iyi bir altyapıya sahipti.

Marineford’da ise iyi sahneler ve arka plan vardı. Ama haki konsepti bile daha tam oturmadığından çok da içime sinmedi. Herkes kendi canını hiçe sayıp, kurtulması için uğraşmasına rağmen andaval Ace gitti sen babama nasıl söversin diye kendini öldürttü. O gemide senden eskileri de vardı, bir düşün neden onlar saldırmadı? Ama yok öldürttü kendisini. Luffy’nin güçlenmesi için gerekli bir kurban oldu sadece.

Bleach sahne işlemede kötüydü. Olaylar bazen gelişi güzel. Üstelik çizimleri de iyi değildi. Sonuç olarak Naruto>OP>Bleach.

Marineford en keyiflisiydi. SS baskını da animede güzel gidiyor ama mangasını güncel takip ederken sıkıcıydı. Ninja Savaşı'nın başları güzeldi ama 600-700 arası çok sıkıcıydı. Bazı sekanslar hariç tabii. Ama final arc/savaşı yapmak çoğu seride sıkıntılı o yüzden çok da kızamıyorum.

Marineford serisinin zirve noktası olduğundan onu diyebilirim. Ama diğer ikisine kıyasla çok kısa sürüyor ve bir derinliği yok, çok saçma şeyler var. Ancak seyir zevki yüksek.

Marineford en keyiflisiydi. SS baskını da animede güzel gidiyor ama mangasını güncel takip ederken sıkıcıydı. Ninja Savaşı'nın başları güzeldi ama 600-700 arası çok sıkıcıydı. Bazı sekanslar hariç tabii. Ama final arc/savaşı yapmak çoğu seride sıkıntılı o yüzden çok da kızamıyorum.

Marineford serisinin zirve noktası olduğundan onu diyebilirim. Ama diğer ikisine kıyasla çok kısa sürüyor ve bir derinliği yok, çok saçma şeyler var. Ancak seyir zevki yüksek.
Ali abi One Piece övmüş bir keyiflendik. Animeden ötürü Bleach dersin sanıyordum.

Geri