Genel Genel Sohbet

• Konbuyu başlatan oldbutgold
  • Başlangıç tarihi
Millet 27 bin bekliyordu ve ona bile "çok az" diyordu :D

Kesin erken seçim olacak ve öncesinde Reis bir 5bin daha artırıp beklenen 27bin e çıkarak sonra da "yaparsak gene biz yaparız" geyiği olacak. Beyni yıkanmışlar da "lan madem yapabiliyorsun neden daha önce yapmadın" sorgulamasını dahi yapamayıp oyları basacak :D

Gerçi muhalefet bu kadar rezalet iken, şu Suriye hamleleri ile gene Reis ipi göğüsler gibi :D Ulan ne ülkeyiz ya :D
Şam'da bir cuma namazı, asgari ücrete zam, özelin iki salaklık yapması+ heyyyyhttttt + bir kutu sakız = yüzde 55.

Ben 1 sene intorn doktor olarak asgari ucretle çalısan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, zam az olmuşu bırak, zam olmamış bile desek yeridir.

Misal geçen yıl aralık ayında 11k civarı alırken, 17k ya çıkınca bı 4-5 ay baya iyi olmuştu.Ama 17'den 22 ye çıkması 2 ay idare eder en fazla.Yıl sonuna doğru da iyice boka saracak alım gücü.Allah kolaylık versin asgari ücretlilere

An itibariyle Yozgat sorgun devlet Hastanesi'ne, acil hekimi olarak atanmış bulunmaktayım.

Yozgatla ilgili herhangi bir bilgisi olan üstüme bilgi atabilir.Ayrıca yolunuz düşerse çekinmeden ulaşabilirsiniz bana.

An itibariyle Yozgat sorgun devlet Hastanesi'ne, acil hekimi olarak atanmış bulunmaktayım.
Hadi hayırlısı olsun !
Ayrıca yolunuz düşerse çekinmeden ulaşabilirsiniz bana.
İş gereği benim yolum ara sıra düşüyor. Fırsat olursa irtibata geçerim.

Yozgatla ilgili herhangi bir bilgisi olan üstüme bilgi atabilir
İyisini bulursan Tandır'ı iyidir.

Ayrıca Sorgun'da termal otel var, iş sebebiyle orada konaklamıştık. Hamam'ı, havuzları, masajları vs oldukça başarılı. (Safa Sorgun Termal Hotel & Spa) . Ara sıra uğra iyi gelir. Ankara'ya hızlı tren ile ulaşım var direkt Sorgun'dan, hafta sonları ya da izin zamanları Ankara ya kaçabilirsin.

Hızlı tren Sivas'a kadar gidiyor. Sivas'a da köfte, etli ekmek, döner yemek ve medreseleri görmek için gitmeni tavsiye ederim.

Yozgatla ilgili herhangi bir bilgisi olan üstüme bilgi atabilir.Ayrıca yolunuz düşerse çekinmeden ulaşabilirsiniz bana.
Hayırlı olsun. Yozgat hakkında pek bilgim yok ama Amasya'ya gitmiştim sakin ve güzel bir şehir.

@8Bit Öncelikle belirteyim; konunun uzmanı değilim. Ucundan kıyısından ilintiliyim diyelim.

Ama yine de fikrimi duymak istersen, yolun sonuna gelmek diye bir şey yok, Yanardağ henüz kükürt dahi salmamış, zaten patlayışa dair net bir belirti yok. Kaldı ki patlasa bile bizi yerle yeksan eden bir şey yok.

En kötü durum senaryosu şu;

Ege'nin o tarafa en yakın kıyılarındaki çarpık yerleşimlerde, özellikle de o volkan ile tetiklenebilecek fayların olduğu , alüvyonal yerlerde bir yıkım olabilir.
İlk 6-7 ay içinde Ülkenin batı yarısında uçuşlar neredeyse durur. Devamında da yavaş yavaş artar ama normal trafiğe dönüş bir yılı geçebilir.
Sahil kesimlerimde en az 1-1.5 metre en fazla 4-5 metrelik su yükselişi olabilir. Öyle 8-10 metrelik dev tsunamiler falan yok yani.
İlk yıl, ege ve çevresinde bazı tarım ürünlerinin hasatı çok ciddi azalabilir, ilk etapta seracılık biraz zarar görür çünkü güneş etkisi ilk aylarda bir nebze azalacak.
1-2 yıl boyunca da avrupanın bu kesiminde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin bir kaç derece altında seyreder. Ama zincirleme fay tetiklenmeleri olmadığı sürece, sadece o volkanın üreteceği deprem ile çok olağanüstü bir yıkım olacağı öngörülmüyor.

Zaten bu volkan bir süper volkan değil, yani öyle beraber patlama, sona gelme vs yok. Herkes drama seviyor anasını satayım, bilim insanları bile.

Tarihte patlamışlığı var, Anadolu'ya ciddi bir zararı gözlemlenmiyor, geçmişe dönüt kayıt ve incelemelerde.

@8Bit Öncelikle belirteyim; konunun uzmanı değilim. Ucundan kıyısından ilintiliyim diyelim.

Ama yine de fikrimi duymak istersen, yolun sonuna gelmek diye bir şey yok, Yanardağ henüz kükürt dahi salmamış, zaten patlayışa dair net bir belirti yok. Kaldı ki patlasa bile bizi yerle yeksan eden bir şey yok.

En kötü durum senaryosu şu;

Ege'nin o tarafa en yakın kıyılarındaki çarpık yerleşimlerde, özellikle de o volkan ile tetiklenebilecek fayların olduğu , alüvyonal yerlerde bir yıkım olabilir.
İlk 6-7 ay içinde Ülkenin batı yarısında uçuşlar neredeyse durur. Devamında da yavaş yavaş artar ama normal trafiğe dönüş bir yılı geçebilir.
Sahil kesimlerimde en az 1-1.5 metre en fazla 4-5 metrelik su yükselişi olabilir. Öyle 8-10 metrelik dev tsunamiler falan yok yani.
İlk yıl, ege ve çevresinde bazı tarım ürünlerinin hasatı çok ciddi azalabilir, ilk etapta seracılık biraz zarar görür çünkü güneş etkisi ilk aylarda bir nebze azalacak.
1-2 yıl boyunca da avrupanın bu kesiminde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin bir kaç derece altında seyreder. Ama zincirleme fay tetiklenmeleri olmadığı sürece, sadece o volkanın üreteceği deprem ile çok olağanüstü bir yıkım olacağı öngörülmüyor.

Zaten bu volkan bir süper volkan değil, yani öyle beraber patlama, sona gelme vs yok. Herkes drama seviyor anasını satayım, bilim insanları bile.

Tarihte patlamışlığı var, Anadolu'ya ciddi bir zararı gözlemlenmiyor, geçmişe dönüt kayıt ve incelemelerde.

Eyvallah reis.
O zaman biz yine dinazorların başına düşen meteor gibi bir meteorun düşmesi için dua etmeye devam edicez. :(

Şaka bi yana beni bu değil de İstanbul depremi korkutuyor. Ölsek neyse de ölmezsek ortaya çıkan kaos ölmekten beter eder.

Jeolog olarak belirtir misin? Celal Şengör kendi alanında ne kadar itibar edilmesi gereken birisi? Yani biliyorum önemli bilimsel Atıflar almış ama böyle dikkat çekmeyi de acayip seviyor

Şaka bi yana beni bu değil de İstanbul depremi korkutuyor.
Abi İstanbul'dan çıkın o zaman ne diyeyim :D

Jeolog olarak belirtir misin? Celal Şengör kendi alanında ne kadar itibar edilmesi gereken birisi? Yani biliyorum önemli bilimsel Atıflar almış ama böyle dikkat çekmeyi de acayip seviyor
Kendime jeolog demem ama jeoloji çalışmıl biri olarak şahsi fikrim, Celal Hoca'nın dünya çapında alanının en sayılı ve yetkin şahıslarından olduğu yönünde. Ancak magazinsel tarafı bunun önüne geçeli bayağı oluyor. Zaten İlber Ortaylı + Celal Şengör ve bunun benzeri şahısların (Naci Görür vs de eklenebilir) artık ülkenin bilim/ilim ortamına yarardan çok zararı olduğu kanaatindeyim. İlber Hoca, Sevda Demirel gibi ne dedin sen ne dedin deyip birini tokatlamadığı kaldı. Cidden artık yeni yüzler, gösterilmeli tanıtılmalı.

Ve daha kendi ülkesinin realitesine yakın bilim adamları görmek isterim. Aristokrat entellektüel değerli bir şey ancak aristokrasi gibi davranırken değerliler, canlı programlarda kuru pasta yiyip, beylik laflar ederek değil.

Geri