G.O.R.A

LuLu

Civciv Baykuş
Çaylak Kullanıcı
Film komedi olarak karşımıza çıksa da aslında tam bir hollywood eleştirisi. Star Wars'dan Matrix'e kadar bir çok filme gönderme yapmaktadır. Bunu yaparken alaycı tavrı ise hollywoodu küçümseme olarak değerlendirebiliriz. Aslında buradaki hikaye kedinin ulaşamadığı ciğer meselesi. Filmde yapılan komedi ise dile yönelik espiriler olduğu için sadece bizim millet anlayabiliyor. Bu yüzden yapılan işler uluslararası arenada adeta çöp muamelesi görmesi kaçınılmaz. Eleştirdiği filmlerin felsefesi, edebi niteliği, düşündürücü kurgusallığı varken bizde ise bel altı laflar ile ulusal hasılat elde etme gayesi taşımakta. Bu filmler uluslar arası hasılat elde edip ülkelerine ekonomik katkı sağlarken, bizim yapımlarımız tabiri caizse halkı söğüşlemek için yapılmakta.

Bana söyler misiniz? Hollywood ve Türk sineması karşılaştırılacak olursa hangi alanda üstünüz?

Açıkçası bu konuyu biraz alakasız buldum. GORA diye konu açıp altında GORA gömülmüş sonra da
Bana söyler misiniz? Hollywood ve Türk sineması karşılaştırılacak olursa hangi alanda üstünüz?
Şu soru sorulmuş ? Yani sanki herhangi biri bir üstünlüğümüzden bahsetmiş gibi :D

Ayrıca yazılanlar "Othello: Zenci ile Şey!" kafasında olmuş biraz :D Hollywood filmi toplum mühendisliği yapmıyor. 1'e 1000 kazanmıyor. Sadece sanat, gerçekler ve estetik adına yapılıyormuş da :D Yerli filmler merdiven altı kuyumcuları tarafından ve kaçak ot imalatçıları tarafından sponsorluk alıyor gibi (mübalağa ediyorum elbette ) enteresan bir çıkış.

Film Hollywood eleştirisi değil. Hollywood o kadar küçük bir janra da değil. Amerikan Sineması'nın kopyala yapıştır klişelerinin türk bünyesindeki yansıması da var. Ve epey bir türk toplum eleştirisi de var aslında :D Neyse bu da enteresan bir bakış açısı olmuş.

Türk kurgu dünyasının mihenk taşlarından bence bu seri. Üçüncü filmi biraz kötü sadece, diğer iki film bence hem komedi hem yenilik anlamında çok iyi. Gerçi üçüncü filmde de yeni ve güzel şeyler var Türk sineması için.

CMYLMZ üç filmde de çeşitli alanlara gönderme yapıyor, özellikle Hollywood ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Cem Yılmaz'ın en iyi işi bence. Kamera arkası görüntülerini sıkılmadan izlemiştim.

Dram konusunda daha üstünüz.

Geri