Futbol Tartışma ve Sohbet Başlığı

Ben Beşiktaşlıyım, ama annemin takımı Fenerbahçe'yi de destekliyorum, Beşiktaş'a karşı oynamadığı sürece. ;) Özellikle Fenerbahçe - Galatasaray derbilerinde Fenerbahçeliyim. Tebrik Ederim tüm Fenerbahçelileri.

Şampiyon olsak bile buruk olarak hatırlayacağım kendi açımdan. Yediğimiz gol çok bala döteydi ama 10 kişi kalmış rakibe bu kadar oyun verilmez. Okan Buruk'un deplasmandaki Kope maçıyla beraber en kötü performansı. Travma etkisi yarattı camiada.

Merih ve Mert ne maç çıkardılar öyle müthiş performans sergileyip oyunu aldılar.helal olsun.Ferdi için diyecek bir şey yok adamın standart hali zaten her zaman ki gibi müthiş oynadı.

Milli Takım bana doğum günü hediyesi verdi, 6 Temmuz da yeğenimin doğum günü ve maçı gene beraber izleyeceğiz. Ona da doğum günü hediyesi versinler de yarı finale gidelim inş.

Çok iyi mücadele verdik ancak ne olursa olsun bence teknik hatalar resmen ben buradayım diye bağırıyor.

Kenan gibi bir top kaptırma makinesi bence artık ilk 11 başlamamalı. Topu kaçtırmayı geçtim, geriye Arda kadar bile dönmüyor. Kesinlikle Kerem ilk 11 sol kanat olmalı. Ayrıca bugün de defalarca gördük rakip kale önüne geliyoruz bir halt yapamıyoruz, yani oraya bir santrafor, bir golcü artık şart bence. Yani ileri uçta Semih olsa bugün belki 4 golümüz vardı. Yani santrafor bir defans zafiyetidir diye hoca istemiyor eyvallah ancak Kenan ile Arda zaten öyleler. Kenan'ı Kerem ile değiş, Bırak önde kalacak oyuncu golcü biri olsun Semih olsun. Yani futbol bu kadar harcanan pozisyonu affetmez.

Defansif tercihler çok iyiydi yani İsmail-Salih değişimi beklenendi zaten, Orta sahada çok etkili olamayan Kaan, galatasaraydaki pozisyonu olan defans da Abdülkerim'i ikileyince çok çok iyi bir maç çıkardı.

Mert Günok'a beton yetmez zaten. Merih kariyer maçı çıkardı. Arda hala kafasını daha çok kaldırması gerekse de portekiz ve çekya maçlarındaki kadar bencil ve malca oynamadı.

Üç maçtır rezalet giden Orkun da bir gönülleri kazandı ama biraz daha pürüzleri alması gereken bir oyunu var.

Günün sonunda iyiydik ve Hollanda yenilmeyecek bir takım değil bence. Olur mu olur !

Tüm milli takım oyuncularını tek tek tebrik ediyoru canla başla mücadele ettiler hepsi.Maalesef olmadı hakem hataları ve teknik direktör sağolsun.Umarum gelecek sefer daha iyi bir TD ile katılırız turnuvaya

Medya Montella’yı yeme işlemine ufak ufak başlamış. Geçen turnuva Türkiye’nin -10 averaj, 0 puan tamamladığı grubu unutuyorlar sanırım. Cici babalarına bu tavrı hakaretleri yapabilirler miydu acaba : D 16 sene sonraki ilk başarımız. Kaldı ki oynanan oyunu ben de aşırı iyi bulmasam da hiçbir şey yapmadı da değil.

Epey OK bir turnuva idi her şeye rağmen yani yarı final de kıl payı kaçtı.

Turnuva’nın en büyük favorileri İngiltere ve Fransa bile ne top oynadı ki? Hatta Almanya ve İspanya dışı kim “müthiş” top oynadı bilemiyorum. Fransa’nın akan oyunda kaç golü var?(Ya da var mı?)

Türkiye en azından güzel, keyifli maçlar izletti. Çok iyi bir futbol ortaya koyamasa da tüm dünya’nın beğenisini ve sempatisini kazandı.

Ya ben bu "Kimse gruptan çıkamayacağımızı düşünürken ,çeyrek finale geldik o yüzden eleştirilemez (ya da başarılıdır) " kafasını anlamıyorum. Abi zaten nispeten zayıf bir gruptan geldik, 10 kişi kalan Çekya'yı bile ancak ve ancak sahaya bir santrafor attığımızda yenebilmemize rağmen bu Montella'nın 4-6-0 inadı sonumuz oldu. Zaten Hollanda maçında 6-4-0 oldu iyice 1. bölgeye yattık oraya yatarsan rakibi kalene yakın oynatırsın demek bu, kanat oyuncularını ve ileri uç oyuncularını yorarsın demek bu.

Yani kimse kusura bakmasın da son yılların en kötü Avrupa Kupasında Çeyrek Final bu kadar da eleştiri geçirmez bir statü sağlamamalı. İngiltere, Fransa, Almanya, Hırvatistan, Portekiz gibi favorilerin hiç biri top oynayamıyor. Favoriler arasında düzgün top oynayan bir İspanya bir de Avusturya vardı, Avusturya'yı da biz eledik zaten. Bu Hollanda yenilecek, elenecek bir takım değildi.Ya formül basit, sen Çekya'yı santrafor ile yendin, Avusturya sana golü Santrafor alarak buldu (Hatta Mert olmasa bizi Santrafor ile eleyeceklerdi) , Çekya sana golü öyle buldu, Hollanda 46 da Weghorst u alarak gene aynısını yaptı. Biz niye yapmıyoruz ? Ya takım da 26 oyuncunun 19'u yurt dışında oynuyor ve bu 19 içinde de Hoffenheim, Ajax, Valencia, Benfica, Dortmund, Lille, Roma gibi Avrupa'nın oldukça kalburüstü takımlarının yanı sıra Real Madrid, Inter, Juventus gibi devler de var. Yani bu kadroyla "Abi Çeyrek Final gördük teknik direktör eleştirilemez." ya da "Sergen Abi gene jenerasyona yazık oldu demesin.", "Mehmet Demirkol artık eleştirmesin" (etrafta okuduklarım bu minvalde) vs vs bunlar olmaz.

Kimse de kusura bakmasın bizim Avusturya maçına kadar düzgün bir oyun planımız dahi yoktu, sahaya dizilişimiz bile her maç değişti. Adam Arda ile, Kenan ile, Mert Müldür ile ne yapacağını ancak ve ancak Çekya maçında karar verebildi ona da mecburiyetten .Koç italyan ve Kenan da Juventus'da oynuyor diye bir Kenan inadı vardı, harika bir Gürcistan maçına rağmen 2. maç Müldür yerine Zeki ile ilk 11 başlaması da aynı sebepten o da Roma'da oynuyor çünkü.

Yani adam kampda kim iyi oynuyor falan bunu tartamamış görememiş, yurt dışına ayağının ucu bile çıktıysa bir oyuncunun onu kadroya aldı ve yapabildiğini de ilk 11 yaptı. Ha Hocayla tek bir noktada empati kuruyorum , Kadro da çok eksik vardı, Ozan Kabak, Enes Ünal ve bir kaç tane daha önemli sakatlıklardan dolayı eli de dardı ancak ne olursa olsun bence hem ilk 11 diziliş tercihleri hem de maç içinde çok geç reaksiyon vermesi ile eleştiriye her türlü açık bir hoca.

Bizim oyunculara Montella'nın katkısı şu olmuş, üç kulüplerden birinin hocası olmadığı için, Türkiye'de siyasi ve de politik bir kanadın adamı olmadığı için, yabancı ve dışarıdan bir adam olduğundan oyuncuları ve soyunma odasını ahbap çavuş dramalarından yabancı oluşu sebebiyle bir nebze de olsa uzak tutup, takımda arkadaşlık ortamı sağladığı için bizim gencolar kafa olarak rahattı ve motive idi. Budur ! Bundan başka Montella'nın o denli (eleştiri geçirmez raddede) pozitif yaptığı bir şey yok. Hollanda'nın öyle çok uçar kaçar ve dolu dolu bir kadrosu yok onlarında 26 kişilik kadrosunun 20'si yurt dışı bir çoğu da oynadıkları takımların yedekleri. 10-12 tane cidden ilk 11 oyuncusu büyük kulüp oyuncusu var ee bizde de onlardan 7-8 tane vardı zaten yani öyle devasa bir fark falan yoktu saf kadro açısından.

Yani, bu kadar zayıf bir turnuvada, İtalya, Hırvatistan, Portekiz, İngiltere, Almanya gibi devlerin bu kadar bocaladığı ve formsuz olduğu bir turnuvada , Portekiz, Hırvatistan, İtalya, Hollanda gibi devlerin de jenerasyon sıkıntısı çektiği turnuvada. Avusturya gibi Hollanda'yı gruplarda ikinci yapmış takımı eleyip de, Hollanda'ya böyle aciz kaybetmek, geriye yaslanarak kaybetmek çok kötüydü.Ve Montella maç sonu açıklamasında hiç bir sorumluluk üstlenmedi, "Tecrübesizliğimizden dedi" . Ee Babacım tecrübeli oyuncunu oynat o zaman. Kenan yerine Kerem'i oynat mesela madem sorun tecrübe ? Yani , Montella rezalet bir teknik direktör, hiç bir kulüpten içeri sokulmaz vesaire demiyorum. Ama kendi takımını ve Türk futbolunu küçümsedi bu adam. İnanmadı takımına nasıl Portekiz maçını tamamen saldı, hiç kazanamayacağımız inancıyla oynattı bu maçta da geride 10 kişi savunmazsak sanki biz bu skoru koruyamazmışız ya da bir daha gol bulamazmışız gibi davrandı. Abi güya santrafor oynatmıyor, defansif zaaf yaratmasın diye, gol bulana kadar 4-6-0 oynatıp gol bulunca 6-4-0 ya da 5-5-0 oynatıyor gene de bizim gol yemediğimiz maç yok. 10 kişilik Çekya bize 65 de gol atmadı mı oyuncu değişikliği sonrası ? Ya 10 kişi takımdan bile gol yiyorsun santraforsuz oynamana rağmen yani tüm yatırımı defansa yapacaksın ama 10 kişiden gol yiyeceksin. Sonra biz o maçı nasıl geçtik 90+4 de 70 küsürüncü dakika da oyuna alınan santrafor ile.Yani Montella'nın oyun anlayışının takımı baltaladığını daha ne kadar net görebiliriz bilmiyorum.

Çocuklar bizi sevindirdi, bir ruh, bir sinerji gösterildi bence bunun sebebi de yaşlar anlamında nispeten akran bir takım kurulması ve siyaseti, ahbap-çavuşluğu bir nebze de olsa kırılması idi. Yani daha iyi bir oyun aklı ve disiplin ile 2026 da bir 2002 tekrarlanabilir 2028 de bir 2008 tekrarlanabilir bence.

Bireysel performanslara gelince Ferdi 18 milyon verilir mi acaba denen oyuncudan, 30 milyon bile az denen sonra da ya abi 50'si var denen bir adama dönüştü. Takımdaki en sevdiğim oyuncu net, Fenerde de beğeniyordum. Bence 100 milyonluk oynadı.

Barış Alper bu kadar çaba, bu kadar motor becerisi şovu ve mücadele şovuna rağmen 0 gol 0 asist ile bitirdi diye fanatik tiplerin eleştirilerinin kurbanı oldu ancak Barış'ın 0 asist olma sebebi de ileri uçta çoğalamıyor olmamızdan ve bir akan oyunu planı olmamamızdandır. Ancak bence kesinlikle Turnuvanın en iyi kanat oyuncusu idi belkide.

Merih, formsuz geldi ancak mükemmele yakın bir Avusturya maçı oynadı. Hakan Çalhanoğlu bence şu 6 numara olayını bırakmalı, tamam dipte oyun kurucu eksiğimiz var, İsmail Yüksek ya sakat ya kart cezalısı anlıyorum ancak bu kaliteli bir ayak bu kadar iyi bir oyun zekası ileriye yaklaşmalı bunun önemini Çekya'da gördük. Ama bence iyi bir turnuva geçirdi, millet boşuna Hakan'a sallıyor. Ha ama şu da var Ferdi ve Barış gibi iki yerli oyuncu senden daha çok adını duyuruyorsa , Arda senden daha az dakika ile senden çok asist yapıyorsa Hakan'ın bir düşünmesi lazım, gerçi bunun sebebi Hakan'ın çok defansif kullanılmasından oldu ama bilemiyorum. Montella Hakan'ı da yaktı bence. Genel olarak Hakan en iyi 4-5 ismimizden biriydi.

İsmail Yüksek sakatlık sonrası formsuz haliyle bile gayet iyiydi. Mert Günok bence Hollanda maçında 2 hatalı gol yese de Turnuva genelinde hem milli takımımızın en iyi kalecisiydi hem turnuvanın en iyilerinden biriydi.

Kerem oyuna her girdiğinde ivme kazandırdı, hiç bekleneni veremediği olmadı bence Montella onu da yaktı. Kaan Ayhan bence yanlış konumlandırılmasına ve kullanılmasına rağmen en istikrarlı ve güvenilir liberomuzdu. Okay oyuna girdiğinde hep pozitif katkı yaptı bence kesinlikle yakında takım yükseltecek bir isim.

Arda bence berbat bir Portekiz ve daha da Berbat bir Çekya maçı oynadı. Ancak ondan sonra 2 maçtır kafasınıa daha çok kaldıran, defansa da daha az zaaf yaratan, daha çok sorumluluk alan birine döndü bence günün sonunda Turnuva adına Yüz Aklarımızdan biri oldu.

Bunlar performansını beğendiğim isimlerdi. Bence bekleneni veren ve yer yer üstüne de çıkan yegane isimler bunlar. Mert Müldür de aslında burada bence ama bugün ki kademe hatası cidden felaket idi. Yani Bu isimlerin altında , birazdan alta sayacaklarımın üstünde bir yerde diyebilirim. Bir Ferdi kadar makine kıvamında değildi Müldür.

Bunlardan sonra yer yer iyi yer yer kötü

Abdülkerim bence genel olarak kötü bir turnuva oynadı ancak korkunç bir turnuva oynamadı. Fakat yanyana olduklarında hiç verimli olmayan Samet ve Abdülkerim yerine Cenk ve Ahmetcan denenebilirdi, hala aklım almıyor. Ama çok kötülerden biri olarak da sayamam.

Cenk Tosun kesinlikle fizik olarak daha uzun dakikalara ve daha tempolu maçlara hazır değildi, milli atlet seviyesinden uzaktı ancak onun işi olan işi de yaptı o yüzden kötüydü diyemem. İyiydi de diyemiyorum.

Zeki bence oynama fırsatı bulduğu portekiz maçını iyi kullanamadı ve Mert Müldür'ü çok arattı o tecrübede ve kariyerde bir oyuncudan daha çok fark yaratmasını beklerdim, Felaket değildi ama iyi de denemez.

Altay da bence ne iyi ne kötü grubunda yer alır.

Gelelim bence takımı bayağı bayağı oyun olarak geriye çeken ve de felaket oynayanlara

Samet, Gürcistan daki kritik kurtarışı ve de Portekizdeki gole kadar olan kısımdaki bir kaç düzgün kademe müdahalesi haricinde çok da matah bir iş yapmadı.

1.si alt üst, vücut dengesi çok kötü her yükselip düştüğünde sakatlanıyor. Yani milli atlet denmez yani bu adama. 2.si 2 tane iyi iş yapsa onu unutturacak 4 tane saçma şey yapıyor. Misal Hollanda maçındaki 2. golde herkes haklı olarak Mert Müldür'e kızıyor ama Samet resmen gene kaleye atarım korkusuyla önünden geçen topa dokunmadı .Çok net izledi.

Samet'i değerlendirmek çok tuhaf yani gerçekten çok çok kritik anlarda çok başarılı şeyler yapabiliyor, ayağı da tahmin edebileceğinizden çok daha temiz. Yani oyun kurulumuna katkısı ile bilinen Abdülkerimden daha az pas hatası var adamın ancak Portekiz de attığı golün izahı yok. Bu Hollanda maçındaki kademe hatalarının da izahı yok.

Yani maçın golünü atsa da ben Samet'i kötülere yazıyorum. Zira Samet'in oynamadığı Avusturya maçında Merih- Abdülkerim uyumunun harika oluşu ortada. Samet ilk 11 değil belli yani.

Kenan Yıldız bence rezalet bir turnuva geçirdi, top kaybetme makinası idi , kafasını kaldırıp etrafa tek baktığı maç Hollanda maçıydı ama onda bile bence bir Kerem'i yedekte tutmaya sebep olacak bir oyun sergilemedi.

Yani sağda Barış Alper- Mert Müldür tıkır tıkır işlerken, Solda Ferdi-Kenan işlemedi ama Ferdi-Kerem işliyordu.

Çoğu zaman Ferdi sol kanatta 2 kişilik oynadı Kenan'dan dolayı. Kenan'ın bir diğer sorunu da teknik direktör güya santrafor oynatmıyor defansif zaaf diye abi Kenan zaafın tillahı idi defans da ne top kapıyor ne bize faul aldırabiliyor Ferdi ve Barış gibi. Yani tek olayı hızlı ve atletik ve Juventus da oynaması onun haricinde pozitif katkısı olan tek bir maçı olmadı ya. Arda da çok kötü maçlar oynadı yani oynamasa daha iyi olurdu denebilecek bir Portekiz ve Çekya maçı var ama Arda telafi etti ya Arda defansa da geldi, en geriye gelip oyun da kurdu. Kenan ne yaptı ?

Herkes Madrid'in Arda'yı kiralamasından bahsediyor valla Kenan Juventus'dan daha çabuk çıkabilir Arda'nın Madrid'den çıktığından.

Bir diğer çok kötü oynayan kişi de eğer Avusturya maçının ilk yarısını silersek geriye kalan tüm dakikalarını rezalet oynamış Orkun Kökçüdür. Kenan kadar kötü demem ancak Samet'ten mesela daha kötüydü.

Herkes Hakan'a sallıyor İnter de Milan'da oynadığın gibi oynamıyorsun diye. Yani Transfermarkt'a göre Hakan'ın piyasa değeri yıllığı 45milyon, Kökçünün de 35milyon :D :D Yani Hakan'nın bu seneki milli takım performansı en ölüsü 40 milyon dersin. Orkun'a 5 milyon der misin ?

Yani bence Hakan'a boşuna sallanıyor, bence o kişi bu turnuva da Orkun idi. Avusturya maçı ilk yarısı cidden iyiydi, muazzam değildi ama iyiydi. Fakat ikinci yarı gene rezalet pas hataları, top kaybetmeler başladı yani.

Abi en zayıf rakibimiz Gürcistan karşısında bile en kötü oyuncumuz Orkun idi yalan yok. Orkun ayrıca, mental olarak da Hakan gibi değil aşırı sinirleniyor, morali bozuldu mu oyundan çat diye kesiliyor, takıma da yanlış bir enerji verebiliyor. Yani Hakan kötü oynadığı bir maçta bile (bu turnuva da bence kötü maçı olmadı belki biraz Portekiz) liderliği ile pozitif tavrıyla takıma hala bir şey katıyor. Orkun öyle de değil, ateşe körükle gidebiliyor.

Yine de oyuncularımıza mücadeleleri için teşekkür ediyorum. Kesinlikle, ruhla, yürekle oynadılar kötü oynayan oyuncularımızda bile ruh ve yürek olarak bir eksik yoktu gerçekten umut veren bir mücadele sundular.

Ancak artık "mücadelesi" ile değil de "oyunu" ile de gurur duyabileceğimiz bir milli takımımız olsun bir zahmet.

AVvXsEhc4nYKRffWrqhLW0D5AWR4WSou6nhcwoxrwS2_Fe4hB463qE6ee9Vhu55NXMYf74eBmXQiieyzRixpJi-lv_Cik1PFYvWN3O_-1vR5zP2dKmkEHNc3gxZTrrvM-CTUIR6TriNxdx4zqFMRDzp8BoK-n66n2BS5YEcL2lrkyhTr7IuOFaF5OdNgDXFB72I
Bu akşam keyiflendim. Skorun böyle olacağını hiç tahmin etmezdim.

Dünden bu yana Fenerlisi ayrı JK'lisi ayrı mobing yapıyor. Yether be kardesım. Biz de insanız be. Sanırsın ben çıktım yenildim. Gidin Okan'a sövün kardas.

Şuna döndük valla

bfbe85463bb55e54ae5b500f22ae0c100f7eb331.jpeg

Geri