Soru Favori Robin'iniz

Favori Robin'iniz

• Dick Grayson

Oy: 3 50.0%
  • Tim Drake

Oy: 1 16.7%
  • Jason Todd

• Damian Wayne

• Kullanılan toplam oy
    6

Rakatas

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Dick Grayson
images

images

Jason Todd
images

images

Tim Drake
images

images

Damian Wayne
images

Favori Robin'iniz kimdir? Ve en sevmediğiniz? Neden?

Karakter olarak en çok Dick Grayson'u severim.Ama robin halinden ziyade Nightwing halini daha çok seviyorum.

Robin olarak favorim Red Robin yani Tim Drake.Dövüş tarzı,alet edevat kullanımî ve karakteriyle daha farklı bir robin havası veriyor bana.

En çok iş başarmış olan kişi Dick. Çünkü Bat-Family içinde çok başarısı olması haricinde (defalarca Batman oldu adam), ayrıca Titans ve Teen Titans ekiplerine liderliği sırasında bir sürü doğa üstü tehdit ile de ilgilendi.

Nitekim kariyer anlamında en baba Robin o.

Potansiyel olarak en baba robin Damian olabilir. 9-10 yaşına kadar suikastçılar birliğinin içinde ,direkt olarak dedesi Ra's tarafından yetiştirildi. Ondan sonra bir 3-4 yılda Batman ve Nightwing tarafından eğitim aldı.

Nitekim temeli en sağlam o olabilir. Ayrıca Damian, Jason ve Dick gibi ,Bruce'un acemilik zamanlarına daha ham zamanına denk gelmedi. Tam usta Batman zamanının robini.

Jason Todd belki pür yetenek olarak en üstü olabilir. çünkü ne Dick gibi temeli akrobasi ve sirk oyunlarına dayanan bir çocukluğu var ne de Damian gibi katil olmak için eğitilmiş biri ne de Tim gibi bir dahi.

Sokak hırsızı olarak keşfedilmesine rağmen yine de bize Robin olarak çok çabuk güçlenip, palazlandığı resmedildi. Öyle ki, İleride Batman ile defalarca teketek dövüşebilmiş birisi. Eğer malum olaylar başına gelmese ve bu kadar asi olmayıp eğitimine odaklansa eminim çok daha müthiş bir şey olurdu. Tam Cevher imiş yani.

Benim cevabım ise Tim Drake. Kendisi en az popüler olan ve de en az kullanılan Robin ancak aslında Robin kariyeri en etkileyici olan. Dick, harika bir Robin olsa da onun esas dehas Nightwing olarak ortaya çıktı. Aynı şeyi, Jason Todd-Red Hood olayı için de söyleyebiliriz.

DC Comics'in Modern Çağ döneminde (Yani 1986 sonrası) geçtiğimiz 35 yıl yani) 20 yıl Tim Robin idi. Damian ise 14-15 yıldır.

Ayrıca Tim, Dick ya da Jason gibi keşfedilmedi ya da Damian gibi "al bu da oğlun" diye kucağına bırakılmadı. Tim en farklı şekilde Yarasa Ailesi'ne katıldı. Tim daha çocuk denecek yaşta(9) Batman ve DicK'in gizli kimliklerini çözüp. Bu durumu onlara açtı ve onlara katılmak istediğini söyledi.

Ve Tim belki de Batman'in en ama en katı haline denk geldi. Dick'in Gotham'ı ve Robin mantrasını bırakmasından ve de Jason'ın Joker tarafından korkunç bir şekilde öldürülmesinden sonra gelen Robin idi Tim. Yani Batman'i ikna etmenin, memnun etmenin en zor olduğu zamanın Robin'i idi. Ve Batman ile Robin olarak belki de en çok zaman geçiren kişi idi (Dick ile birlikte) .

Ayrıca diğer tüm Robin'ler keşfedilmiş kombat dahileri iken. Tim gerçekten suçla savaş dehası, harika bir detektif idi.

Dick Tim için ; "Sen benim olduğumun iki katı daha detektifsin, İyi ki ekibin en iyi görünümlüsü benim" diye takılmıştır.
Yine Dick; "Tim kesinlikle benim olduğumdan defalarca kez daha iyi bir Robin ve böyle giderse daha da iyi bir Batman olacak..."
Bruce Tim için ; "Dick, Robin olmayı bir heyecan olarak gördü. Büyük ihtimal, bıkması da bundan oldu... Jason ise Robin olmayı bir oyun olarak gördü. Büyük ihtimal öldürülmesi de bu yüzdendi. Ancak Tim... Çocuğun hakkını teslim etmeliyim... Bu çocuk gerçekten dünyanın en iyi detektifi olmak istiyor. Ve şimdiye kadar gördüklerime göre söyleyebilirim ki ... Bir gün muhakkak olacak."

Batman'in ölü sanıldığı dönemde Tim Drake'in tanıtım kartlarının altında "Eski Dünyanın En İyi 2. Detektifi, Güncel olarka Dünyanın En İyi Detektifi" yazıyordu. Hatta Batman'den başka hiç kimseyi "Detektif" diye çağırmayan Ra's bile Tim'e "Detective" diyordu. Genç, yaşına rağmen Tim'den dengi gibi bahsediyor hatta yetiştirdiği torunu Damian'ı bile henüz Tim'in klasmanında bulmuyordu.

Şimdi bunlar hep Tim'in zekasına yönelik ancak kombat olarak da iyi. Lady Shiva'yı sopalı dövüşte köşeye sıkıştırmıştır. Ve Shiva onu kendisine en uygun silahı seçmede en bilge kişi olarak lanse etmiştir. Sadece Shiva, Batman ve Tim'in bildiği Leopar Darbesi de cabası. Pek çok Robin, ideal silahlarını, Robinlik bittikten sonra keşfetti. Nightwing iki ksıa baton ile özdeşleşti. Jason çifte pistolleri ile. Damian ise Robin olmadan önce gelen eğitimi gerekçesi ile Katanası ile.

Ancak Robin iken kendine bir silah seçen ve o silahla Robin iken ikonlaşan tek kişi Tim. Uzun katlanabilir sopası ile.

Belki, Dick gibi ara ara Batman olamadı ancak, gelecekte Batman Beyond olmuşluğu var. Nitekim teknik olarak Dick ile beraber bir dönemin Batman'i olabilmiş tek Robin kendisi.

Ayrıca Joker ile mental ve fiziksel olarak tek başına başa çıkabilmiş tek Robin. Ayrıca baldırı çıplak Robin kostümünden bizi kurtaran Robindir kendisi :D

Karakter olarak Dick'i çok çok daha fazla seveerim ancak olay "Robin" olmak ise bence en iyi Tim idi. Benim en sevdiğim de Tim idi. Bu arada ben konuya biraz "En İyi Robin Kimdir" sanarak girdim :D

Ancak hem en iyi hem de en sevdiğim cevapları uyuşuyor allahtan. Tim Drake diyorum. Ancak Dick reis de çok çok yakın.

Tim > Dick >>>> Jason >= Damian (sevgi olarak)(robin kimliği ile, yoksa karakter olarak Dick'in eline su dökemezler)

Tim > Damian >= Dick > Jason (yetenek olarak)

Damian >= Tim >= Jason = Dick (potansiyel olarak)

Dick >>>>>> Tim >> Damian >>>>>>> Jason (kariyer olarak)

@Nabu

Valla makale gibi yazı olmuş, döktürmüşsünüz hocam. Baya bilgilendiren bir yazı olmuş, ellerinize sağlık.

Valla şu an bir Robinler makalesi fikri belirdi aklımda.

Şahsen bir Batman fanı olarak genelde Batman'i yalnız severim. Ancak Robinlerin çok enteresan dinamikler kattığı ve çok enteresan hikayeler doğurduğu da bir gerçek. Ve 4 Robin'in her birinin Batman'in bir yanını temsil etmesi ancak hiç birinin de Bruce olmaması da çok hoş bir dialektik yaratmaktadır.

Nitekim, ayrı ayrı Robinleri tanıttıktan sonra bir Robinler yazısı fikrim var. Tabi önce elimdeki projeler bitmeli.

Aralarından en çok bende Dick Grayson'ı seviyorum, ama bu Dick'in tekrar Robin olmasını istediğim anlamına gelmiyor. Dick, Nightwing olarak çok havalı ve harika bir karakter. Kesinlikle Robin olmanın üzerine büyük ve çok olumlu bir ilerleme.

Favori Robinim Tim Drake. Karakter olarak en çok Jason Todd'u seviyorum.

Karakter olarak:
Jason > Dick > Tim

Robin olarak:
Tim > Jason > Dick

Damian'ı karakter olarak da, Robin olarak da sevmiyorum.

Geri