Genel En Son Oynadığınız Oyun Hangisi? Nasıl Buldunuz?

[img='https://media.tenor.com/ZCl6SxwWpWQAAAAC/tomb-raider-bow.gif',none,422][/img]
Tomb Raider (2013) (PC) (Steam)

Uncharted'ın yokken Tomb Raider vardı denilebilir. Ancak Bu Tomb Raider oyunu karaktere fiziksel ve mental bir yenileme sonrası, Uncharted oyunlarının başarısından etkilenerek oluşturulmuş. Uncharted'a göre daha gerilim ve hayatta kalma öğelerini kullanmayı tercih etmişler burada.

Puzzle'lar yeterince yaratıcı değildi ve oyunda çok fazla teknik sorun vardı. Her alt+tab da crash yemesi, garip glitchler falan. Belki de sorun PC portudur. Ayrıca aksiyon biraz tekrar edici. Ve henüz acemi bir Lara'yı oynuyoruz bu bir maceracı ve hayatta kalma uzmanının doğuşu gibi bişi, acemi bir Lara için çok güçlü ve etkiliydik bence, daha kırılgan olabilmeliydik. Oyunun başındaki korku, endişe, ne olacak bu halim durumu, ortalara doğru silikleşti, sonlarda yok oldu çünkü Terminatör olduk bildiğin. Hayatta kalma mücadelesi çok çabuk geçiyor.

Bir kaç yer hariç kontroller güzeldi. Klavye + Mous oynamama rağmen hem de.

Serinin devamı olan Rise of The Tomb Raider'ı oynayınca daha net anlarım bu gidişat bu karakter için iyi mi olmuş kötü mü ?

Alt+tab crash olmasa bir tık daha pürüzsüz bir tecrübe olabilirdi. Yine de güzel çıtır çerezlik oyun. Bir de çok kısa. Hİkaye + collectable content'in %70'ini 13 saat'in biraz altında bitirdim oradan tahmin edin.

Kendi yılında oynasam puanım biraz daha yüksek olacaktı elbette. O yüzden aralık vereyim.

64-73/100

God_of_War_4_cover.jpg

God of War - 2018

Oyunu aslında çok önceden oynamaya başlamıştım ancak oyun kolum bozulduğundan ara vermiştim. Şimdi oyun kolum gelince tekrardan oynamaya başladım ve bitirdim.

Oyun gerçekten güzeldi öncelikle. Ancak gerek boss savaşlarının az oluşu, gerek bir noktadan sonra benzer düşmanları kesmemiz ve açık dünyasının bence tırışka oluşu oyunu "masterpiece" yapmaktan alıkoymuş. Gerçekten güzel ona lafım yok ancak ben Uncharted 4 ve 3'ü daha çok sevmiştim mesela.

Final dövüşü gerçekten güzeldi. Ve Thor'un oğullarıyla olan savaşımız çok zordu.

Oyun hikaye olarak çok kuvvetliydi Kratos'un oğluyla yakınlaşmasını izlemek etkileyiciydi. Ayrıca Kratos gerçekten güzel bir ana karakter.

Benden bu oyuna 75-80 arası bir puan çalışır. Ki normalde puan vermeyi çok sevmem. Memnun ayrıldığımı söyleyebilirim.

Aslında bu aralar tekrardan biraz oyun oynayacak vaktim oldu ve bir şeyler oynadım ancak buraya not düşmeyi unutmuşum. Aklımda kalanlardan bahsedeyim.

Aklıma gelen son 3 oyunun üçünü de henüz bitirmedim. Ancak end-game'e yaklaştım sayılır.

Let's Build a Zoo

Oyun Makinası:pC
Platform: Steam
Oynama Süresi: 46,9 saat Başarımlar: 16/45
Geliştirici: Springloaded
Yayımcı: No More Robots

wp11452892.gif

Pixel Art görselliğine sahip bir kaynak yönetmece ve kendi alanını inşa etmece oyunu. Burada da adından da anlaşılabileceği üzere Hayvanat Bahçesi işletiyorsunuz. Ayrıca oyunun içinde bir de Akvaryum yönetebiliyorsunuz ikisi farklı yerleşkeler oluyor. 200 küsür MB'lık minicik bir oyun cidden çok fazla vakit öldürtebiliyor biraz "Idle" yönü de var. Oldukça keyifli.

Crysis Remastered:

DiMf.gif

Serinin 2. ya da 3. oyununu Playstation 3 üzerinden oynamıştım zamanında ancak daha klavye + mouse oyunu gbi gelmişti bana playstation da hiç sevememiştim. Remastered'ını da aylar önce Triology indiriminde almıştım. Cidden iyi bir remastere çalışması olmuş oyun hala hoş görünüyor. Oyuna gelince, Half-Life 'ın izlerini takip ediyor denilebilir . Gayet tatlı ancak oynamazsanız hayatınızdan da bir şey eksilmez. Sadece çok tekrar ediyor kendisini en büyük eksisi bu bence

Tails of Iron

ee89352ad8a2da44eae9e73503052501a705e854.gif

Son zamanlar oynamaktan en çok haz aldığım oyun idi. Sanat dizaynı, sesleri, hikayesi, karakterleri, kombatı, müziği,mizahı genel olarak vibe'ı anlamında çok tatlı bir iş cidden . . . Metroidvania seviyorsanız ve Hollow Knight ya da Blasphemous gibi akranlarına kıyasla daha az cezalandıran ve daha kolay, daha yumuşak tonlu ve net bir hikayesi, naratifi olan bir souls-like isterseniz, kesinlikle bakmalısınız. Çok sevdim.

Sevmediğim bazı şeyler var elbet. Kesinlikle Hollow Knight ile aynı klasmanda falan değiller. Ancak Blasphemous dan daha çok sevdim diyebilirim.

En son Deep Rock Galactic: Survivor oynadım Steam'de. 2.6 saat oynamışım toplamda, üstünüze her taraftan saldıran yüzlerce canavara karşı hayatta kalmaya çalışıyorsunuz bu tip hayatta kalma oyunlarında. Genel hayatta kalma oyunlarından farkı, oyunun bölüm bölüm olması ve sci fi madenci cüce ırkını oynuyorsunuz, bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan kazıp maden topluyorsunuz, yeterince maden topladığınızda boss geliyor, kesiyorsunuz sonra size verilen kısa süre içinde aracınıza dönüp kaçıyorsunuz ve turu geçmiş oluyorsunuz. Her öldüğünüzde oyun yeniden en baştan başladığı için kısa sürede sıkabiliyor. Gene de cüce (dwarf) ırkını sevdiğim için oynadığım kadarıyla en keyif alarak oynadığım hayatta kalma oyunu oldu. Birde bir çok hayatta kalma oyununda olan seviye atlama özelliği de var oyunda, cüce karakteriniz oynadıkça güçleniyor ve gittikçe daha uzun süre hayatta kalabiliyorsunuz, daha güçlü yeni madenci cüce klaslarını da açıyorsunuz ilerledikçe.

Halo'ya geri döndüm. son iki gündür Halo oynuyorum, Steam üzerinden aldığım Master Cheif koleksiyonuna dandandım. :) Halo: Reach'i bitirdim, şimdi Halo Combat Evolved Remastered'ı oynuyorum yani aşağı yukarı 18 yıl önce bitirdikten sonra 1. oyunu dün tekrar oynamaya başladım. Master Cheif koleksiyonundaki bütün Halo oyunlarını bitirmeyi planlıyorum.

Dün yani Pazar günü bana aniden bir Pokemon oynama isteği geldi. Bunun üzerine Pokemon: Arceus'a kaldığım yerden devam etmeye başladım ve elimden bırakamadım Switch'i, şarjı bitene kadar oynadım. En az 5 saat falan oynamışımdır. Çok keyif aldım. Uzun zamandır bir oyunu oynamaktan bu kadar keyif almamıştım.

Galaksi Takımının üyesi olan bir Pokemon eyitmeni olarak oynuyorsunuz oyunu ve oyun ayrıca Isekai, bir Pokemon oyunu nasıl Isekai oluyor dediğinizi duyar gibiyim, orasını da oynayıp görün. 3. Yıldızımı almış durumdayım, bu seferki oyunda Rozet yerine yıldız kazanıyorsunuz, Galaksi Takımının bir Pokemon Eğitmeni olarak deneyim kazanıp, seviye atladıkça. Toplamda 6 yıldız vardı yanılmıyorsam. Yolun yarısına geldik yani. Ayrıca oyun geçmişte geçiyor, Pokemon toplarının ve Pokedexlerin daha yeni icat edildiği, insanların Pokemonları poke toplar kullanarak daha yeni yakalayıp eğitmeye başladığı günler.

Başlangıç Pokemonu olarak Rowlet'i seçmiştim, ama Ashowat'da çok tatlıydı, onu mu seçseydim acaba diyorum hala. Genel olarak Pikachu ile oynuyorum gene de, favori Pokemonum Pikachu olduğu için. Bu oynama hevesi ve aldığım keyfe bakarak söylüyorum ki, bu oyunu kısa zaman içinde bitireceğim sanırım.

Son düzenleme:
Uncharted serisine başladım sonunda. İlk oyun 17 senelik olmasına rağmen kendini oynatıyor. Grafikleri dönemine göre oldukça iyi ve hâlâ göze batmıyor o kadar. Türkçe seslendirmesini de başarılı buldum. Bazı eski gelen yanları var tabi ama özlemişim cidden şöyle düz akan aksiyon macera oyunu oynamayı. Son dönemlerde arka arkaya açık dünya oyunlar oynayınca bir bıkkınlık gelmişti.

Read Dead Redemption'ın ilk oyununa başladım. Aslında ikinci oyunun hikaye olarak öncesi anlattığını biliyorum ve elimde de var fakat yeni bir PC almadan önce ilk oyunu aradan çıkarmak istedim. İkinci oyunu yeni PC ile daha rahat şekilde deneyim etmek istiyorum.

İlk oyun ise şu ana kadar iyi gidiyor. Western konsepti zaten sevdiğim bir konsept olduğu için oyunun içine girebilme anlamında pek zorlanmadım. 14 senelik bir oyun olmasına rağmen mekanikleri çok sırıtmıyor. Bir Rockstar oyunundan bekleyeceğim kalitede. Bazı görevleri biraz sinir bozucu olsa da genel anlamda vahşi batı deneyimini güzel yaşatıyor insana. Açık dünyada rastgele şekilde gerçekleşen olaylar yaşayan dünya hissini aktarma konusunda başarılı olmuş. Hikaye olarak öyle aman aman bir şey yok henüz ortada fakat John Marston karakterini sevdim. Renkli yan karakterler yaratma konusunda da iyi bir çıkarmış yine Rockstar.
mvOZ1W.jpg

Son düzenleme:
081bcf6f396b98f3f87e915e55eef1ccdf645919.jpeg

Spiderman 2018’i oynadım. Çoğunlukla eğlendiğimi söyleyebilirim. Gerçekten Spiderman olma hissini çok iyi yaşatıyor. En kuvvetli yanı da bu sanırım. Şehirde süzülmek falan insanların söylediği kadar güzel. Dövüş sistemi Batman Arkham serisinden geliyor ama bence ondan çok daha eğlenceli.

Hikâyesi ortalama. Yani bir Hollywood Spiderman’inden çok farkı yok. Tabii sonu hariç.Sonda Dr. Ahtapot’un yaydığı zehir yüzünden May Hala ölüyor. Pete çok zor bir seçim yapmaya itiliyor.Bu kısım güzeldi hikâye adına.

Aksiyonu gerçekten keyifli ama boss savaşları aşırı dandik olduğundan hep aynı şeyleri yapıyorsun. Tüm bosslar ile bir iki farklılık dışında aynı şekilde dövüşüyoruz.

Miles Morales’i ne zaman oynarım bilmiyorum ama o da fena çocuk değil, sevdim.

81/100 çalışır.

9d5506fabe3dd04842519bab9ce68f6881dea27c.webp

Tomb Raider
Arkadaş sonunda oynayabildim şu oyunu. Öbür bilgisayarda ne eziyet çekmiştim. Hayır açması sorun değil, çok saçma bir kronik sorunu vardı öbürkünün oynatmamıştı.

Oyuna dönecek olursam gayet keyifli bir aksiyon-hayatta kalma oyunu. Karakterler aşırı tırt Lara Croft dışında(Lara apla tam bir afet ona laf yok.) hikâyesi de gram ilgi çekici değil. Ama Uncharted serisini çok sevdiğimden bunu da sevdim.

Yalnız oyun çok eski olduğundan kontroller bir tık kütük geliyor 2024 yılında haliyle. Bir de yapay zeka inanılmaz kötü. Gizli gidilmesi gereken kısımlarda yanında 10 kişiyi doğrasan karakterler tepki vermiyor. Bu yönüyle hiç eleştirildiğini görmemiştim ama dikkatimi çekti.
Henüz bitirmedim ama epey keyif aldım oyundan.

d3f2fab2634b68e8e55687779c2095d3eb650881.jpeg

Red Dead Redemption 2

Geçen sene Aralık ayında PS4 üzerinden Red Dead Redemption 2 oynamaya başlamıştım. Yarısına kadar falan gelip araya sağlık durumları girdiği için salmıştım bir noktadan sonra. Tabii oyunu inanılmaz beğenmiştim PS4 sürümü çok temiz olmamasına rağmen. Temmuz ayında yeni bilgisayar aldığımdan oyunu baştan PC üzerinden oynamaya başladım.

An itibariyle bitirmiş bulunmaktayım. 65 gün falan sürdü galiba bitirmem 0’dan başlayıp. Tabii her gün oynama fırsatım olmadı ama her girişimde birkaç saat oynadım.

Ben şahsen pek oyun olarak değerlendiremiyorum. Bir sanat eseri/deneyim benim açımdan çünkü hikâye anlatımı bu kadar iyi, karakterleri bu kadar iyi bir oyun oynamadım daha önce. Oynanış yönü çok kuvvetli değil ancak yaşayan dünyası, karakterleri, hikâyeyi sunuş biçimi eşsiz.

Arthur Morgan bence oyun dünyasını geçtim kurgu dünyasında çok yukarılara oynayacak bir karakter. Müthiş bir yazım. Kendim de amatör olarak kurguyla ilgilendiğimden yazmasının nasıl zor olduğunu biliyorum. Çok takdir ettim senaristleri. Enfes bir karakter tasarlamışlar.

Yüksek onur ile oynadım bu arada oyunu.

John da gayet iyi bir ana karakter bu arada. RDR1 de PC’ye geldi John’ı da gayet sevdiğimden RDR1 de gayet keyifli olur diye düşünüyorum.

Edit: Bu arada şerefsiz Rockstar, madem PC’ye getiriyorsun bir yenileyip öyle getireydin ya.

Geri