Community (2009-2015 / 6 Sezon)
Yeni bitirdim sayılır, stresli şu günlerde güzel bir meşgale oldu. Sitcom'lar benim için öncelikle komfordur, kafadaki bulutları dağıtmaktır. Kısadırlar, zamanını çalmazlar ancak o kısa sürede şöyle bir beyni resetler. Sitcom'da aforizma kasılmasını, derin olmak adına ekstra çaba sarfedenleri sevmem. Ancak, bu demek değil ki farklı şeylerin denenmesinden hoşlanmam. İşte bu noktada Community 2 açıdan da doyurdu beni hem çoğu aman kafamı rahatlattığım, güzel bir konfor noktası idi ancak bir yandan da türdeşlerinden epey farklı bir tutumu olması da gayet taze hissettirdi.
Gerçekten sevdiğim, neredeyse biriciklerimden biri diyebileceğim bir dizi oldu. Ancak aşırı istikrarsızdı .Ana oyuncu kadrosunun yarısı seriyi ortasında bırakıyor, serinin yaratıcısı seriyi bırakıyor geri geliyor. Seri iptal olacak gibi oluyor geri geliyor. Bu yüzden her sezon eş sayıda bölüm olmuyor vesaire.
Bir de benim açımdan biraz fazla "izle, dalgana bak geç" dizisi idi. Absürdlüğü, genel kültür göndermesi bombardımanı ve de dinamik, becerikli dialogları ile pek çok catchphrase falan var, cidden süper bölümlerde var ancak kalıcılık pek olmadı ben de.
Misal hala gerçek hayatımda HIMYM dan alıntılar yaparım, bazı tiradları ezbere bilirim, arkadaşlarım ve genç aile üyelerimiz arasında bir şeyi açıklayacakken "aynı HIMYM daki şu sahnedeki gibi" falan diye bir referans noktasıdır. Two and A Half Men'deki bazı şakaları ve tasvirleri bugün olmuş devşirir günlük hayatıma taşırım. Brooklyn 99'daki catchphraseleri kullanırım, hiç bir şey aklıma gelmese Jake'in "Nine-Nine" demek isterken abartıp "Nöyn Nöööynnn!" demesi aklıma gelir kendimi derken bulurum. Ya da arkadaşlarımdan biri garip bir şey dedi mi "Seks kasetinin adı" diye yapıştırırım vs.
Yani pek çok favori sitcom'um günlük hayatımda ara sıra dolanır. Community çok dinamik ve de aksiyon dolu olmasına rağmen bence biraz köpüklü, yani su durulunca o köpük kalmaz ya, en azından ben de biraz böyle oldu.
Karakterler arklarının kimisini sevdim, kimisini sevmedim. Bir de seri bir yerden sonra "Neden tüm karakterlerimiz olabilecek en weird haliyle, weird olmasınlar ki" kumarına giriyor. Gene çok komik oluyor ama işte "memorable" olmuyor bence. Gülse Birsel komedisi oluyor.
Bu kadar istikrarsızlık olmasa ve de absürdizm'in gazı bu kadar köklenmese ve de kendini çok tekrar etmese (reyting mi düşüyor hadi bir savaş bölümü yapalım yaaav gibi) kesinlikle biriciğim olurdu, o derece dehşet bir potansiyeli var. Ancak şu haliyle tek diyebileceğim; "Severek, minnettarlık ile tükettiğim , izlemiş olduğum için mutlu olduğum, büyük ihtimalle sık sık rastgele bir bölümü can sıkıntısında açıp tekrar izleyeceğim ancak asla çok da ciddiye almayacağım, çok da biriciğim olmayacak bir seri idi."
İlk 3 Sezon= 85-89/100
4. Sezon = 62-65/100
5. ve 6. sezon= 72-75/100
Total de 75-78/100