Reddit'de gençler Dragon Ball Z fanlarının, nedensiz yere Dragon Ball Super'den nefret eden, kendi yeni tabirleri ile ''Kanser'' insanlar olduğundan şikayet ediyorlardı, bunun üzerine bende bu aşağıdaki mesajı yazdım.
Dragon Ball'ı çok severim. Bende çocukken Dragon Ball izlerdim, ama Z'yi yetişkinken manga olarak okudum çünkü artık mangayı tercih ediyordum ve ben çocukken hiç DBZ'yi televizyonda vermediler. Hem DB hem de DBZ çok güzeldir. Dragon Ball'dan önce Battle Shonen diye bir şey bile yoktu yanılmıyorsam. Çocuk olarak başlayıp, büyüyen ana karakter, antreman yapıp güçlenip bir kötü ile dövüşüp sonra tekrar daha güçlü bir kötü geldiğinde antreman yapıp daha güçlenip, o daha güçlü kötü ile dövüşme rutini, hemen hemen her shonende olan sapık karakter(ler) lol vb. Bunların hepsi Dragon Ball'dan geliyor. Dragon Ball olmasaydı, bu gün Battle Shonen diye bir şey olmazdı büyük ihtimalle.
Dragon Ball Super'e daha başlamadım, ama başlamayı planlıyorum. Super'i sevmeme konusunda, DBZ'yi bitirirken Akira Toriyama (toparağı bol olsun) artık malzemeyi tükettiğini itiraf ediyordu, daha fazla anlatacak bir şeyim yok sinyallerini veriyordu. O yüzden Super'e antipati duyulmasını anlayabiliyorum. Çünkü şimdi Dragon Ball, Dragon Ball Super ile devam ettiğinde yapıtığı şey DBZ'de yaptığı aynı şeyleri tekrar etmek olsa gerek, yani aynı DBZ maceralarını ısıtıp ısıtıp yediriyor DBS'de, daha fazla parayı kırmak için. lol Bu yüzden DBZ'yi sevipte, DBS'yi sevmeyen varsa anlayabiliyorum.