Hocam siz onları dediniz demedim zaten. Onu tanrısal olsun ama aramızda olsun olayının neden hikaye yazma açısından sıkıntı çıkarabileceğini anlatmak için dedim onları.. Ama Superman şu haliyle bile "fazla mükemmel" eleştirileri alan (ha bence yersiz o ayrı) bir karakter iken, sizin dediğiniz versiyonu aman allahım nasıl bir tepki yaratır bilemiyorum Yukarıda yazdığım sorunların hiç biri yok diyorsunuz sonra o karakterlere yer açmak için Superman'e patlatıyorlar diyorsunuz. Düşünün bugünün Superman'i bile böyleyse Gümüş Çağ devam etse neler olur. Birde pre-crisis öncesi hali modern halinden çok güçsüz olan tek karakter Superman'de değil bu hepsine yapıldı. Hocam şu parademon örneği benim demek istediklerim ile tamamen alakasız hafif de duygusal olmuş o kısım. Affınıza sığınarak söylüyorum lakin .. Beni biraz yanlış anlamışsınız...
Superman'in diğer süper kahramanlar ile yaptığı kapışmalara baksak diğer süper kahraman 1-2 kapışmayı sürpriz ya da hax faktörü ile almışsa Superman 10 kez yenmiştir. Ya da hiç kapıştırılmamışlardır itibarlar sarsılmasın diye (misal MM ve Supe ).. Son eklediğiniz görev dağılımı muhabbeti ile biraz daha iyi anladım sizi. Lakin benim başta da demek istediğim şey sadece görev dağılımı değil. Çok Superman-centric bakılıyor.
1- Başka karakterlerin de tonlarca hayranları var. Onlara da rol ayarlamak lazım ve bu rol sadece kendi dergilerine kavuşmakla da bitmez yeri geldi mi takım çalışmalarında da onların parlama anları gelmeli
2- Darkseid-Brainiac zaten direkt Superman'in kötü adam galerisi onlara lafım yok. Ama Cosmic Armor Superman, Superman Prime/Superboy Prime, Golden Superman, Superman klonları vs bir şekilde Superman her ölçekte var zaten ve biz bu karakterin potansiyelini görüyoruz biliyoruz bu adamın varacağı son nokta Superman Prime 1 Milliondaki nigh-omnipotent bir varlık.. Superman'in potansiyeli bu buna lafım yok zaten. Ama bu tarz bir karakteri haftalık basarsan ve diğer kahramanlarla ortak görevlere çıkarırsan ve de en çok dergisi basılan karakterinse o zaman dediğim gibi bu Superman Comics olur.
Ha yılların Supermani, DC'nin kalbi, canımız ciğerimiz bu adam hiç mi şov yapmasın ? Hiç mi uçup kaçmasın ? Olsun tabi ki de olsun. Zaten oldu da bakınız Final Crisis, Bakınız DC Rebirth, bakınız SP1M, bakınız CoIE Ama işte her yazar kendi favorisini evrenin geri kalanına forse edercesine ön plana çıkarıyor
Geoff Johns -> Flashlar ve Fenerler
Morrison -> Superman ve Batman
Gaiman -> Lucifer ve Endless Vs vs Nitekim biz birde tüm bu dengesizliklerin üzerine Silver Age Superman ile şu anki Superman'i takas edersek... Ortalık karışır benim demek istediğim buydu yoksa şu an ki Superman'e bir garezim yok.