Hocam ne utanması ya... Synnar çok az görünen bir karakter benim gibi vs konusu, respect thread falan tırtıklayan bir manyak değilseniz denk gelmeniz zor zaten. Estağfurullah.
Bir de bazı dediklerinize binaen bir şeyler eklemek isterim. Öncelikle ben Superman'in bahsettiğiniz isimlerden net daha güçlü olduğunu düşünmüyorum. Ve Superman bunlarla karşılaştıklarında Superman'i downgrade etme sayısı 5 ise o karakterlerin Superman karşısında downgrade edilme sayıları 15 gibi geliyor diyebilirim.
Orion ve WW'den net güçlü buna katılıyorum. Orion aslında potansiyel olarak Highfather'ın yerini alabilecek biri daha güçlü olabilme potansiyeli var ancak her zaman Superman'in altında gösterildi istikrar ile. O yüzden durum belli. .WW de ne kadar iyi savaşırsa savaşsın günün sonunda Supe alır.
Ancak; Captain Atom(tanrıcılığa bağlamadan önceki hali), Shazam, Martian Manhunter.. Üçü de Superman'den daha çok yönlü adamlar. Cap. kızıl güneş radyasyonu yayabilen ve milletin gücünü ememebilen bir hayvan yani kuvvet, zeka ve dövüş becerisi olarak Superman etmese de bu arayı kapatabilecek çok fazla başka özellikleri var. Hele Monarch formu falan baya Universal diye geçen bir abi.. Ama Kaptanı da eliyorum. Zira fiziksel becerilerde (hız,duyular,kuvvet,dayanıklılık vs gibi) net buradaki en zayıf. Shazam ve MM'e gelirsek. MM o kadar OP bir varlık ki ? Marvel'daki omega level mutantların neredeyse toplamından daha iyi telepati ve telekinesi gösterimleri var adamın. Ancak bu adam bunun üzerine Superman leveli (ya da çok yakını) hız, kuvvet, dayanıklılık koyuyor. Üstüne üstlük comicslerdeki en absürt iyileşme becerilerinden birine sahip.. Şekil değiştirebiliyor, bölünebiliyor, klon yapabiliyor, görünmez olabiliyor, nesnelerin içinden geçebiliyor, boyutunu, hacmini değiştirebiliyor.. BU adam çok OP olmasın diye "ateş" gibi saçma bir zayıflıl bile verdiler çünkü yazarlar bunu nasıl indireceğini bulamadı :smile: :smile: Shazam desek, bu adam Dünya ve Dünya'nn bulunduğu evrende (Prime Earth ya da New Earth işte bizim kahramanların olduğu evren. .DC'nin 616sı diyebileceğimiz) 7 günahla seçilmesi ve bu 7 günaha karşı (bu arada bunları yazıyorum sanmayın sizin bilmediğinizi düşünüyorum sadece okuyanlar da öğrenir diye yazıyorum hocam :smile: )) savaşması için seçilmiş bir şampiyon ve zamanını doldurunca kendisi yüce büyücü olup, kendi şampiyonunu seçecek olan kişi .. (Lord Marvel olduğu hikayeler görmüştük) .. Nitekim aslında adam direkt konsept olarak Superman'den daha mühim bir figür.. Suçla ya da Tiranlarla savaşmanın ötesinde 7 Günahı kapsayan her şey Shazam'ın mıntıkası.. Bu nokta da normalde bu adam daha güçlü olmalı... Çünkü bu adam 6 tanrı/yarı tanrının güçlerini tek bedende taşıyan birisi. Ama Shazam ve MM net bir şekilde Superman'den şovu çalmasınlar diye bilerek güçsüzleştirilen ya da hiç ama hiç sahne alamayan tipler.
Misal bakınız bu karakterlerin Yeni 52 de kendi serilerine sahip olma durumu MM için 14 sayı, Shazam için 7-8 sayı falan onlarda da yeni köken hikayelerini anlatıyor. Shazam adalet birliğinde çok az rol aldı en son Darkseid War'da önemli bir rol aldı.. Şİmdi Rebirth de gene kayıp. Martian Manhunter adalet birliğinden dahi çıkarıldı :smile: Yani Superman'e rakip olabilecek (hem güçi hem zeka, hem sempati açısından) kim varsa yıllardır kıyıya köşeye atıldılar.
DC'nin Superman benzeri ve superman güç sınıfındaki unutulmuş karakterleri:
Sodam Yat
Shazam
Martian Manhunter
Mon-El
Captain Comet
Mr.Majestic
Apollo
Orion
The Olympian
Superboy
Firestorm
Alan Scott
Obsidian
Doctor Fate vs vs dikkat ederseniz dikkati ve spot ışıklarını Supe üzerinden alabilecek kim varsa yıllardır hiç dokunulmamışlar.
------------ ---
(Mesajın bu kısmı TÇ kurucularından Ryu Hayabusa'nın bir mesajına karşılıktı.Ancak konuyla alakalı olduğundan bunu kısmı çıkarmıyorum)
Kozmikler hakkında dediklerinize gelirsek öyle gerçeklik yaratan absürt tipler DC'de de çok hatta Marvel'dan daha güçlü ama DC'deki sorun bunlar 1-2 sayı için yaratıılmışlar hocam sonra yıllaaaaarca kayıp

Sonra benzeri bir işe bakması benzer bir OP karakter daha yaratılmış falan

Marvel da sürekli karakter yaratmıyor aynı kozmikleri kullanıyor bu da sana net bir hiyerarşi veriyor. Darkseid'a gelince zaten, DC'nin kanayan yaralarından biri adam. Morrison bu adamı Anti-Life Equation+ Omega Effect ile Multiversal yaptı. Geoff Johns ise Darkseid ile Anti-Monitor'ü ayağa düşürdü ayağa O kadar değişken ki.
Bitirdim hocam