Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Chainsaw Man

redstak

Müdavim Baykuş
Üstat Kullanıcı
İngilizce: Chainsaw Man
İlk Çıkış: 3 Aralık 2018
Bölüm Sayısı: 75 ( devam ediyor.)
Mangaka: FUJİMOTO Tatsuki (Yazar ve Çizer)
Dergi: Shonen Jump
Tür: Komedi, Drama, Aksiyon, Şonen, Doğaüstü ...

EZL-2LbXsAMauiV.jpg

Tanıtım
Denji geçinmek için vücudunun parçalarını satan fakir bir oğlandır. Ama bir gün testere şeytanı olan Pochita isimli köpekle tanışır. Pochita'yla kanı karşılığı anlaşma yapan Denji arzuladığı hayata kavuşacak mıdır

Moderatör tarafında düzenlendi:
Birazını okumuştum. Belki sonra devam ederim. Güzel seri. Biraz Tokyo Ghoul havası aldım.

Denji geçinmek için vücudunun parçalarını satan fakir bir oğlandır.
Tam öyle değil aslında. Babasının borçlarını kapatmaya çalışıyordu.

30'lara kadar okumuştum yapı olarak bir anti-shonen. Mangakanın önceki mangasını(Fire Punch) da belirli miktarda okuduğum için çokta etkilenip coşamadım genel kitle gibi. Yine de Fire Punch'dan iyiydi.

İddialardaki gibi Shounen Jump'da yapılmış en iyi şey olduğunu pek düşünmüyorum. Bana hitap etmiyor.

Birazını okumuştum. Belki sonra devam ederim. Güzel seri. Biraz Tokyo Ghoul havası aldım.

Denji geçinmek için vücudunun parçalarını satan fakir bir oğlandır.
Tam öyle değil aslında. Babasının borçlarını kapatmaya çalışıyordu.
Ben de diyorum niye hoşuma gitmedi. Tokyo Ghoul'a benzediği içinmiş. :D

-Writted by the biggest Tokyo Ghoul hater ever.

Renkli çizimlerini güzel bulduğum ve konsept ilgincime gittiği için bir süredir radarımdaydı, sonunda başlayayım dedim. Şu an otuz dörtteyim.

İlk olarak, serideki karakterler çok yüzeysel. Bu neredeyse bütün karakterler için geçerli ama özellikle baş karakter için geçerli. Sırf "beklentilerin tersi" diye bunu övecek değilim. Hikayelerdeki motifleri tersine çeviren veya değiştiren ama buna rağmen pek çok katmana sahip olan bir sürü karakter var. Baş karakterin motivasyonunun yüzeyselliği hikayenin bir parçası olsa bile, bunun kötü işlendiğini değiştirmiyor.

İkinci olarak, serideki olaylar çok hızlı gerçekleşiyor. Daha karakterler arasındaki ilişkiler kurulmadan, doğru düzgün diyalog yaşanmadan, sürekli bir olay oluyor. Bu sebeple, karakterlerin başına gelenleri ve hikayeyi önemsemek iyice zorlaşıyor. Karakterlerin yüzeysel kalmasındaki en önemli etkenlerden birisi bu sürekli hızlandırılmış anlatım.

Üçüncü olarak, diyalog yazımını hiç sevmedim. İnsanın ilgisini çekecek replik neredeyse hiç yok. Bu konuda seri oldukça zayıf.

Dördüncü olarak, karakterlerin yaşadıkları duygular düzgün çizilmiyor. Yüzlerindeki ifade değişimi oldukça az. Yukarıda belirttiğim etkenlerle birleştirince, karakterler, yaşayan ve nefes alan şeyler değil de, yapay oldukları çok belli olan oyuncaklar gibi duruyor. "Bu insan nasıl bir şey yaşayacak, acaba başına ne gelecek?" değil de, "Bu oyun karakterine nasıl bir damage vurulacak?" diye bakıyor insan.

Bütün bu etkenler sebebiyle, hikayenin en zayıf yanının karakterler olduğunu söyleyebilirim. Sevdiğim yanlarına gelirsek...

- Hikayenin geçtiği evren ilgi çekici bir yapıya sahip. Aslında o kadar sıradışı veya akıl alan bir şey değil ama hoş bir şahsına münhasırlığı var. Bu yüzden insan bu evrende geçen yeni şeyler görmek istiyor. Çok katmanlı işlenmeseler bile anormal psikolojiye sahip karakterler olması, bir anda "büyük" olaylar olabilmesi (örn. Gun Devil'ın yaptığı saniyelerle ölçülen olay), serinin anormal psikolojiyi benimsemesi ve kutlaması falan ilgi çekici şeyler. Tabii bunlar yine oldukça yüzeysel kalıyor. Seriyi okurken sürekli bir "Ah be, azıcık daha özen göstersen çok daha güzel olurmuş!" dedim.

- Duygular düzgün verilmese de, karakter çizimleri fena değil. Görsel olarak karakter tasarımları da aynı şekilde. Buna genelgeçer bir yargı diyemem ama kişisel olarak tarzı hoşuma gitti. Bu durum, özellikle kadın karakterlerde belirgin.

- Serinin kendisine pek bir etkisi yok ama kapaklardaki renkli çizimler oldukça güzel.

Benim için, hakkındaki hype ile karşılaştırınca birçok açıdan sevmediğim ama evrenin ilginçliği dolayısıyla ilgimi biraz çeken bir seri oldu. Eh işte diyebileceğim bir yapım.

Aralıklı okuyarak güncele geldim de hiçbir şey anlayamadım. 75 ve 79 arası bölümleri okuyan varsa bi aydınlatabilir mi?

Nasıl da göz kırpmadan öldürdü Power'i. İlerde çok kaşmer çıkcak bu Makina.[/düzenlendi]

Mangasını şimdi bitirdim, bir kaç sorum var.

Testere adamdan veya Makimadan daha güçlü iblisler var mı acaba? Karanlık iblisi ve onun gibi hiç yenilmeyen iblisler varsa bu Karanlık iblisi ve Karanlık iblisi gibi olan diğer iblisler, Testereden ve Hükümden daha güçlü oluyor sanırım. Her ne kadar testerenin yediği iblisler unutulsa da, bu güç, hiç yenemeyeceğin bir iblisle karşılaşınca pek bir işe yaramayacaktır. Birde şöyle bir şey var, Testere ve Hüküm bizim dünyamıza gelebiliyorsa o zaman cehennemde başka bir iblisin onları öldürebilecek kadar güçlü olduğu anlamına geliyor. Ayrıca Makima öldükten sonra cehenneme gidip, cehennemde yeniden öldürülüp bizim dünyamız da Nayuta olarak yeniden doğması bunu kanıtlıyor. Yalnız Makima daha öldürüleli 1 gün oldu yav, kadını hemen cehennemde bulup öldürmüşler, anında bizim dünyamıza yeniden geldi.

Acaba manganın devamı olacak mı? Daha bilmediğimiz çok şey var ve yarıda kaldı gibi.

Mangasını şimdi bitirdim, bir kaç sorum var.

Testere adamdan veya Maximadan daha güçlü iblisler var mı acaba? Karanlık iblisi ve onun gibi hiç yenilmeyen iblisler varsa bu Karanlık iblisi ve Karanlık iblisi gibi olan diğer iblisler, Testereden ve Hükümden daha güçlü oluyor sanırım. Her ne kadar testerenin yediği iblisler unutulsa da, bu güç, hiç yenemeyeceğin bir iblisle karşılaşınca pek bir işe yaramayacaktır. Birde şöyle bir şey var, Testere ve Hüküm bizim dünyamıza gelebiliyorsa o zaman cehennemde başka bir iblisin onları öldürebilecek kadar güçlü olduğu anlamına geliyor. Ayrıca Maxima öldükten sonra cehenneme gidip, cehennemde yeniden öldürülüp bizim dünyamız da Nayuta olarak yeniden doğması bunu kanıtlıyor. Yalnız Maxima daha öldürüleli 1 gün oldu yav, kadını hemen cehennemde bulup öldürmüşler, anında bizim dünyamıza yeniden geldi.

Acaba manganın devamı olacak mı? Daha bilmediğimiz çok şey var ve yarıda kaldı gibi.
Mangası devam edecek.

Maxima derken Makima demek istiyorsan; evet, ondan güçlü şeytanlar var.

Animesinin ilk bölümünü izleyen var mı? Ben genel olarak beğendim. Sadece Testere Adam'a dönüştüğü sırada cgi biraz göze batıyordu. Testerelerin görünüşü iyi değildi.
lmYFIym.jpg