Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Bilim Ve Teknoloji Bölümünün Danışma, Soru Sorma Ve Bilgi Aktarma Yeri

Darkseid

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Burayı açmamın sebebi merak ettiniz bir konu varsa burada sorabilmeniz için. Böylece birbirimize danışabiliriz.

Ben ilk sorumu soruyorum. Güneş kadar sıcaklıkta olan bir ateş topu mu daha baskın gelir yoksa mutlak sıfır noktası mı?

Ben ilk sorumu soruyorum. Güneş kadar sıcaklıkta olan bir ateş topu mu daha baskın gelir yoksa mutlak sıfır noktası mı?
Mutlak sıfır noktası güneş sıcaklığından üstün olmalı. Sonuçta mutlak sıfır ve bunun aşağısı yok. (Sanırım.)

Ancak aynı kütlede bir maddenin iki iki farklı sıcaklığını birleştireceksen teknik olarak baskınlık değil beraberlik olur. Sıcak suyu ve soğuk suyu karıştırınca ılık su elde etmek gibi.

O zaman şöyle diyelim: İki farklı cisim uzaktan gelerek birbirleri ile çarpışacak. Bir tanesi güneş kadar sıcak diğeri ise mutlak sıfır noktası kadar soğuk. Bu ikisi de aynı kütleye ve hacme sahip. Birbirleri ile çarpıştıkların da ne olur ve hangisi daha baskın gelir?

Yani düz mantık bakarsak-273 ile birkaç bin derece arasında fark var. Ayrıca mutlak sıfır tam olarak net değil. Daha aşağısı da var. Mutlak sıfır bir maddenin atomlarının titreşmeyi bıraktığı noktadır ama şöyle bir şey denenmiş. Bir madde önce ısıtılıp sonra soğutulduğunda mutlak sıfır noktası aşağı kayabiliyor. -273,1 veya -273,2 dereceye kadar inmişlerdi sanırım. Çok büyük görünmeyebilir ama bu sınırın -273 derece olmadığını gösterir.

Lav elması eritebilir mi ? Önemli bir iş için lazım da :D
Hayır.Elmasın erime noktası 3500 derece cıvarı.Yanardağın ağzından çıkan lav 1000 derece civarı.
Fakat yüksek ihtimalle 1000 derecede yanar.Bi bakayım ona dönerim buraya tekrardan.
Edit:850 derecede elmas yanıyormuş.Yani 1000 derece lavı erimez ama yanar.Bi de önemli iş şahsi bir şey değilse bizimle de paylaşır mısın merak ettim baya ne gibi önemli bir iş olabilir diye :D .