hem de çok daha geniş işliyor evrenini.
Buna çok katılmıyorum.
Elindeki evren daha geniş ona lafım yok ancak daha geniş işlemiyor.
Claymore'un elindeki evren bir adadan ibaret idi. Berserk ise sınırlarını bilmediğimiz bir fiziksel dünya ve sınırlarını algılamamızın imkansız olduğu astral bir dünya var.
Buna oranla Berserk'de "location" yani "lokasyon" , "konum/yer" olarak kayıtlı 28 girdi var (google a "berserk locations" yazıp wikiadan bakabilirsiniz ve aynısını claymore a da deneyin). Claymore da ise 40 konum/yer var.
Berserk 30 küsür sene 373 bölüm gizemli bir fiziksel dünya ve daha da gizemli bir astral dünya var -> 28 lokasyon işlemiş
Claymore 13 sene 155 bölüm genelde bir adadayız -> 40 lokasyon işlemiş
Yani Berserk evreni geniş ancak öyle geniş geniş de işlendiğini düşünmüyorum. Elbette lokasyon sayısı her şeyi anlatmaz ancak bir fikir verebilir diye düşünüyorum. Ha bu arada işlemesi de şart değil yani, sen mevzu ettin diye söyledim.
İkon olma konusunda haklısın ancak o biraz popülarite ve ilk olmakla da alakalı yani One Piece, Fullmetal Alchemist'den daha ikon Dragon Ball, Magi'den ya da Reborn'dan çok daha ikon atıyorum ancak bu örneklerde ikon olanların diğerlerinden kötü olduğu net.
Zaten ben Claymore'u genel geçer olarak Berserk önüne koymadım. Kendi zevkim ve gözlemlerim sonucu böyle. Zaten bu ikisinin benzerlikleri var diye koydum (Claymore biraz AoT biraz berserk biraz da Naruto gibi ve birazda kendi özgün sihri olan bişi, tamamen berserk e benzemiyor) yoksa Seinen serilerin alayı gibi düşünsem Berserk'i 20th CB, Claymore, Vagabond, AoT ilk 90 bölümü, Vİnland Saga'nın arkasına koyardım ancak çok az farklarla yani, Berserk de gözüm de top seviyeye çok yakın sadece Miura'nın bazı şeylerin üzerine pek düşünmediği kanısındayım ve şimdi yeni devralan ekip bildiğin "bir de arkama döndüm baktım ki bir arpa boyu yol gitmişiiiimmmm." çekti seriye ondan hiç haz etmedim.
Rickert ile Guts tekrardan görüşecek gibi o güzel olur. Kushanlar bizim ekibe katılabilir. Zaten Griffith'ten pek hazzetmiyor onlar da.
Ya plot olarak malzeme var zaten yok değil, ancak hikaye bir Sisifos hikayesine dönüşecekse plot'un çok anlamı yok benim için, manası ve çözümlemesi olmayan durmaksızın çabalama ve uğraşı seveceğimi sanmıyorum. İnşallah öyle olmaz.