Eveeeet finaller bitti ve şu anlık rahatım o yüzden arada kafamdaki hesaplamaları, iddiaları falan buraya aktarabilirim. Bugün çoğunuzun muhtemelen bilmediği Behemoth'un boyutunu kabaca hesap etmeye çalışacağım.
Behemoth Four Knights of the Apocalypse serisinden (Nanatsu no Taizai'ın devamı niteliğinde olan seri) İblis Diyarında ikamet eden dev bir canavar. Görünüşe göre yaratığı durdurabilecek bir tek İblis Kral varmış zamanında. Çok detayına inmeyeceğim hikayedeki konumuyla ilgili ama muazzam boyutta olduğu için (FT'deki Aldoron'dan, Naruto'daki Juubi'den vs. büyük) burada bir boyutunu hesaplayıp size sunmak istedim.
Şimdi epeyce bir boy kıyası yapacağız, en küçükten başlayalım:
Albion'un boyu şu şekilde:
Albion'un yanında kıyas amaçlı konulmuş şey bir Kızıl İblis. 8 metre boydalar (bilginin direkt yazdığı kaynağı bulamadım ama Kızıl İblislerin seri içindeki görünümlerinden yola çıkarak o boyutlar normal) ve piksel hesabıyla şişman Albion abimiz 120 metre bir şey çıkıyor.
Şimdi Behemoth'a geçelim:
Buradan Albion'un yanındaki kıllardan birinin en kalın bölümünü 160 metre buldum. Oradan başka bir kılın en kalın yeriyle sırtındaki en küçük dağ gibi dikenin uzunluğunu 8700 metre buldum. Yani o gördüğünüz en küçük diken Everest Dağı kadar var. Ne yazık ki Behemoth'un yaydığı kalın miasma yüzünden bacaklarının nereye vardığını veya sırtının ne kadar ileri vardığını görmüyoruz. Kafasının hemen arkasındaki diken 50 km civarı çıkıyor ama perspektifte küçük diken geride kaldığından çok doğru bir ölçüm olmaz diye düşünüyorum. Öyle ya da böyle sırf panele sığan kısmından bile yüksekliğinin 100 kilometreden fazla olduğunu söyleyebiliriz. Uzunluğunu konuşmak biraz daha zor kıvrımlı bir halde durduğundan ama yüzlerce kilometreden başladığı kesin.
Her türlü devasa bir yaratık. Şimdilik tek sefer gördük kendisini bir daha da görüneceğinin garantisi yok ama o zamana kadar durum bu şekilde. Bu aynı zamanda tanrı seviye karakterlerin skalasını da etkiliyor. Sonuçta yaratığı uykuya yatırmış tek kişi İblis Kral'mış şimdiye kadar.
Behemoth Four Knights of the Apocalypse serisinden (Nanatsu no Taizai'ın devamı niteliğinde olan seri) İblis Diyarında ikamet eden dev bir canavar. Görünüşe göre yaratığı durdurabilecek bir tek İblis Kral varmış zamanında. Çok detayına inmeyeceğim hikayedeki konumuyla ilgili ama muazzam boyutta olduğu için (FT'deki Aldoron'dan, Naruto'daki Juubi'den vs. büyük) burada bir boyutunu hesaplayıp size sunmak istedim.
Şimdi epeyce bir boy kıyası yapacağız, en küçükten başlayalım:
Albion'un boyu şu şekilde:
Şimdi Behemoth'a geçelim:
Her türlü devasa bir yaratık. Şimdilik tek sefer gördük kendisini bir daha da görüneceğinin garantisi yok ama o zamana kadar durum bu şekilde. Bu aynı zamanda tanrı seviye karakterlerin skalasını da etkiliyor. Sonuçta yaratığı uykuya yatırmış tek kişi İblis Kral'mış şimdiye kadar.