Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Avrupa Yakası

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
1507118969134.jpg

Bana göre şiir yazılır, Türk dizi tarihinin en ikonik dizilerinden birisidir tartışmasız. Gülse Birsel'in senaristlik yeteneklerini konuşturduğu çok iyi bir kurgudur. Burhan, Şahika, Gaffur, Sacit, Volkan gibi diziyi sırtlayan ve özellikle Burhan, Şahika ve Gaffur gibi komik karakterlerin yanında Şesu, Tanrıverdi, Sertaç, Aslı, Tacettin ve Cesur gibi daha az da olsa ki Sertaç ve Tacettin 1. Bölümden beri oynar ama çok fazla da espri yapmazlar ama sahneye yakışırlar. Aslıyı buraya kattım çünkü çok komik değildir, ancak sahneyi çok zenginleştirir özellikle çatışma açısından. Misal Sertarçın Volkanı gazlayıp birlikte, yırtmaya çalışmaları ama her seferinde hüsrana uğramaları. Bir keresinde, Volkanın kasetini kenar mahalleye götürüp dağıtırsak sempatik oluruz demişti, Tacettin'in de "Bende baklava getireyim bari sevaptır." demesiyle kenar mahallede bayağı bir hırpalanıp gelmişlerdi 3. Sezondu sanırım. Şesu ve Tanrıverdi ise en çok zirveyi Burhan ile olan tartışmalarında görmüşlerdir. Ayrıca Tahsin Baba gibi klasik Türk aile babası ve oturaklı bir karakterinde çok yakıştığını düşünürdüm. Allah rahmet eylesin. Devamı çekse 1-2 mecburi eksikle gene çekilir diyorum.

Cem ile Burhan'ın ev arkadaşlığı yaptığı bölümler favorimdir. Tabii o sıralar Volkan yoktu ama.

Çocukluğumda çok severdim bu diziyi. Volkan ve Sertaç ikilisine gülerdim. Aslı'ya aşık çaycı Şehsu'da iyi karakterdir. Yeni gelen çaycıyı hiç sevmiyordum.