Anime-Manga Genel Sohbet Başlığı

Bence 10 bölüm yeterli bu adamların bu işi kıvıramayacağını anlamak için.

Berserk'i diğer arklar uyarlanmadığı için çoğu kişi Golden Age ile biliyor zaten. Mangayla kıyas olsun diye 97 yapımı animesini izliyorum ben de, 20 bölüm kadar izledim. Fena olmamış değiştirdikleri-çıkardıkları şeyler olsa da. Bir Vinland Saga'nın animesi kadar değil ama iş yapar.

Keşke mümkün olsa da Conviction'da TV'ye uyarlanabilse.
Ya açıkçası ben çok kötü bulmuyorum çıkardıkları işi. Miura seviyesinde değil elbette ama kendini okutuyor, keyif alıyorum yani. Altından kalkması kolay bir miras değil. Devamını okuyabilmemiz bile mucize gibi geliyor bana. Tabi keşke Miura'nın kendi eliyle sonunu görebilseydik bu hikayenin.

97 animesine bakmıştım biraz ben de. Eli yüzü düzgün tek Berserk uyarlaması olduğu için fena değil. Manganın yanına yaklaşamaz ama o 2016 garabetinden sonra ilaç gibi geliyor.

Şöyle baba bir stüdyo devamını da yapsa keşke ama zor. Fanlar kendileri animasyon falan yapıyor artık o derece bir ilgi var aslında.

Ya açıkçası ben çok kötü bulmuyorum çıkardıkları işi. Miura seviyesinde değil elbette ama kendini okutuyor, keyif alıyorum yani. Altından kalkması kolay bir miras değil. Devamını okuyabilmemiz bile mucize gibi geliyor bana. Tabi keşke Miura'nın kendi eliyle sonunu görebilseydik bu hikayenin.
Ben de çok kötü bulmuyorum bu arada ama Miura seviyesinden bağımsız değerlendirirsek bile Berserk gibi bir seri için yeterli değil. Ama dediğin gibi yeterli gelmeyecekti büyük ihtimal başkası devralsaydı da. TOP Manga olarak geçen seri çünkü.

97 animesine bakmıştım biraz ben de. Eli yüzü düzgün tek Berserk uyarlaması olduğu için fena değil. Manganın yanına yaklaşamaz ama o 2016 garabetinden sonra ilaç gibi geliyor.
Bence iş yapar ya. Filmler de iyi diyorlar da filmler de aynı konuyu işlediğinden bakmayacağım. 2016 garabeti zaten kara leke. Yine benim bir arkadaşım vardı seriyi sadece animelerden takip eden o bile sövüyordu bayağı. shshshshs
Şöyle baba bir stüdyo devamını da yapsa keşke ama zor. Fanlar kendileri animasyon falan yapıyor artık o derece bir ilgi var aslında.
Bones ayarı bir stüdyo bile gayet altından kalkar bu arada illa Madhouse, Ghibli ayarı stüdyolar olmasına gerek yok. Ortalama bile yapsan seri sağlam olduğundan ilgi çeker. Misal Naruto'nun falan animesi çok mu iyi sanki ama tuttu deli gibi.

Ben de çok kötü bulmuyorum bu arada ama Miura seviyesinden bağımsız değerlendirirsek bile Berserk gibi bir seri için yeterli değil. Ama dediğin gibi yeterli gelmeyecekti büyük ihtimal başkası devralsaydı da. TOP Manga olarak geçen seri çünkü.
Berserk seviyesini düşününce evet pek yeterli değil. Diyaloglar falan minimuma indirilmiş, fazla şey eklemek istemiyorlar belli ki. Çizimlerde bir Miura olmasa da tarzını iyi yansıtıyor bence. Başka seri olsa zaten şikayet etmezdik ama top manga olunca işte beklenti daha fazla oluyor.
Bence iş yapar ya. Filmler de iyi diyorlar da filmler de aynı konuyu işlediğinden bakmayacağım. 2016 garabeti zaten kara leke. Yine de benim bir arkadaşım vardı seriyi sadece animelerden takip eden o bile sövüyordu bayağı. shshshshs
Müzikleri ve atmosferini güzel yapmışlar özellikle 97'de. Filmleri de gözüme güzel gelmedi benim ya. Üçüncü film bir tık daha iyi gibi sanki ilk ikisine göre ama CGI sevemiyorum ben. 2016 evlerden ırak zaten ben bu kadar kötü şey çok az gördüm jxhjxzz Berserk'i mangadan tüketmek en sağlıklısı.

Bones ayarı bir stüdyo bile gayet altından kalkar bu arada illa Madhouse, Ghibli ayarı stüdyolar olmasına gerek yok. Ortalama bile yapsan seri sağlam olduğundan ilgi çeker. Misal Naruto'nun falan animesi çok mu iyi sanki ama tuttu deli gibi.
Ya zaten hangi stüdyoyu versen mangasının yanında sönük kalacak. Ama yapılamaz olduğunu düşünmüyorum ben de. Vinland Saga kalitesinde bir iş yapılabilir gayet. Ortalama olsa bile tutar orası kesin. En az bir 4-5 sezonluk malzeme var üstelik.

Müzikleri ve atmosferini güzel yapmışlar özellikle 97'de.
Ya müzikler güzel de hep aynı şeyi çalıyorlar. Bir tanesini %70 çalıyorlarsa diğerlerini %10 falan. Denge tutmamış.

Filmleri de gözüme güzel gelmedi benim ya. Üçüncü film bir tık daha iyi gibi sanki ilk ikisine göre ama CGI sevemiyorum ben. 2016 evlerden ırak zaten ben bu kadar kötü şey çok az gördüm jxhjxzz Berserk'i mangadan tüketmek en sağlıklısı.
Mangadan takip etmeyen ettim dememeli bence direkt zaten.

Ya zaten hangi stüdyoyu versen mangasının yanında sönük kalacak. Ama yapılamaz olduğunu düşünmüyorum ben de. Vinland Saga kalitesinde bir iş yapılabilir gayet. Ortalama olsa bile tutar orası kesin. En az bir 4-5 sezonluk malzeme var üstelik.

Yeni anime yapılıyor muymuş neymiş. Haberler var nette bayağı.

Ya müzikler güzel de hep aynı şeyi çalıyorlar. Bir tanesini %70 çalıyorlarsa diğerlerini %10 falan. Denge tutmamış.
Valla o kadarını hatırlamıyorum izleyeli oluyor. Birkaç müziğini sevdiğimi hatırlıyorum. Doğrudur.

Mangadan takip etmeyen ettim dememeli bence direkt zaten.
Mangadan sıfırdan okunmalı animesini izlemişsen bile. Dediğin gibi değiştirilen, çıkarılan yerler var.

Yeni anime yapılıyor muymuş neymiş. Haberler var nette bayağı.
Fan yapımı diye biliyorum bunu. Üzerine baya çalışıyorlar ama resmi bir anime kadar bekleniyor neredeyse.

Fan yapımı diye biliyorum bunu. Üzerine baya çalışıyorlar ama resmi bir anime kadar bekleniyor neredeyse.
Hadi ya. Bakarız.
Valla o kadarını hatırlamıyorum izleyeli oluyor. Birkaç müziğini sevdiğimi hatırlıyorum. Doğrudur.
Müzikler güzel zaten de hep aynısını çalıyor ya da direkt müziksiz geçiyor sahneyi. Ama bazı anlarda cidden atmosferle uyumlu müzikler çıktı yalan yok.

m7p5jup.png

Aynen agabi Sukuna falan filan.

12 senenin ardından Death Note rewatch atmak...

Boşa en iyi olarak anılmıyor bence, popüleritesini ve saygınlığını sonuna kadar hak eden bir eser. Her yönüyle 4/4'lük bir seri. FMA da Death Note da favorilerim arasına kafadan girmiyor ama kalitelerini kabul etmek lazım.

Code Geass'ı da severim ama Death Note'un yanına yaklaşamaz bence.

Bu arada ben L'den sonraki bölümleri de çok iyi buluyorum. Near ve Mello da gayet iyi çarlardı. Sadece L o kadar iyi bir karakterdi ve o kadar baskındı ki insanlar yadırgadı.

Bende Death Note mangasını daha bu salı bitirdim. Güzeldi, gözüme batan aşırı kısımları oldu, ama gene de tamamını ele aldığımızda büyük keyif alarak okuduğum bir mangaydı. Death Note'u bitirdikten sonra aynı gün Happiness diye bir mangaya başladım. Bu aralar çokta uzun olmayan manga serilerini tercih ediyorum çünkü çok daha kısa sürede bitiyorlar ve bir manga serisi bitirince moral oluyor bana, bu manga serisini de devirdik diye.

Death Note eşsiz bir eser özgünlük olarak. Ona benzer anime/manga bulmak zor gerçekten. Çok iyi olmasının dışında bu yüzden de birden fazla kez izlediğim bir animedir. Tekrar izlenebilirliği baya yüksek bence.

Death Note eşsiz bir eser özgünlük olarak. Ona benzer anime/manga bulmak zor gerçekten. Çok iyi olmasının dışında bu yüzden de birden fazla kez izlediğim bir animedir. Tekrar izlenebilirliği baya yüksek bence.
Mangasını da okumanı tavsiye ederim. MAL'da yorumlarda gördüğüm kadarıyla, mangası animeden daha iyi diyenler var, zaten bu yüzden bunca zaman sonra mangasını okudum. Animesini izleyeli uzun yıllar oldu o yüzden zaten bir daha üstünden geçmek istiyordum, hem de manganın daha iyi olduğunun söylenmesi animeyi bir daha izlemek yerine bu sefer mangayı okumayı tercih etmemi sağladı. Animeden faklı kısımlar var, özellikle sonu, gene tabi ki kaybeden taraf aynı, ama kimi yerlerde olan biten biraz farklı animeden.

Assassination Classroom'un 2.sezonunu izliyorum ağır ağır, müsait oldukça. Başlangıçta çok sıkıcı ve yavan geliyor, hiçbir karaktere bağlanamıyor ve dikkate alamıyorsunuz. Ancak ilerledikçe sıcak bir sınıf/aile ortamını oluşturmayı başarıyor. Koro Sensei ise çok ikonik bir karakter onu hariç tutuyorum tabii ki ilk bahsettiğim örnekten.

Şu anlık çerezlik hoş, sıkmıyor. Ancak biraz alışma süreci var. Birkaç bölüm izleyip "Ya bu ne?" diye kapatmak da olası bir şey. Ancak ilerledikçe sarıyor.

Boku no Hero Academia'ya benziyor bir taraftan.

Bir de klasik canım sıkıldıkça Gintama'yı tekrar izliyorum arada birkaç bölüm atıyorum. O zaten hiç şaşmaz. Gelmiş geçmiş en sevdiğim eserlerden biri. Asla vazgeçmem. Tee Türkiye'de kimse bilmezken izleyip misyonerliğini yapardım, o günlerden bu günlere bağım hiç eskimedi. Hâlâ büyük keyif veriyor.

Dragon Ball mangasını okumaya ara verdim bu aralar, Saiyan Arc bitmişti en son. O da çerezlik hoş, okutturuyor kendini.

Geri