Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Alita:Battle angel

Mergen

Müdavim Baykuş
Tecrübeli Kullanıcı
[img='https://d13ezvd6yrslxm.cloudfront.net/wp/wp-content/images/alitabattleangel-eyepaint-700x299.jpg',none,461][/img]

Söze girmeden önce orjinal mangasını okumadım, okumayı da düşünmüyorum belki çok aksiyon çekerse canım okurum;
https://myanimelist.net/manga/768/Gunnm

Son zamanlarda bir filmden etkilenerek, sinirlenerek yada meh işte diyerek çıkmıştım ama ilk defa karnım doyarak çıktım diyebilirim. Örneklendirme sanatına başvuracaksam etkilendiğim film üst kalite de küçük porsiyonlu bir yemek dersem, alita için ortalama üzeri bir fast-food yemeği patlayana kadar yemek diyebilirim ve filmden çıkarken onun gazını çıkartım resmen. Oh be dedim, sonunda anlamlı aksiyon sahneleri, akıcı bir cgı.

Şunu belirtmeden geçemeyeceğim filmi izlemeyecektim, ona abi anime gözü mü koydunuz zaten cameron yapımcıymış anca görsel efekt olur, son zamanlarda doyduk cgı deyip geçmiştim ama iyi yorumlara denk gelince ve 4 haftadır imaxte olmasıyla, ee hadi bir gideyim bari dedim ve beklentinin ortalama olmasından dolayı, böyle bir film görünce şok yaşadım desem yeridir. Sinema da ara olunca lan hangi anasını sevdiğim durdurdu dercesine sinirlendim resmen. Bu filmi ben eleştirmen şapkasını takıp eleştiremem arkadaşlar çünkü ben battle shoenen seviyorum, anlamlı dövüşler izlemeyi seviyorum. Senaryo o kadar umurumda değil bu tarz yapımlarda, karakterlerin motivasyonunu ver ve bana karakterlerin birbirine ölüme girmesini izlet ve her sahnenin bir anlamı olsun. Ha diyeyim senaryo basit ve düz, bazı yan karakterlerin motivasyonu muğlak daha doğrusu araya karıştırılmış gibi.

Film abd de gişe yapamadı bu arada, uzakdoğu kurtarır mı diye bekliyoruz. 2. film çıkmalı çünkü daha manganın yarısına geldiler ve asıl aksiyonu daha görmedik bile. Filmi battle shoenen seviyorsanız, görsel olarak iyi tasarlanmış post apocalypse, distopya evrenlerini seviyorsanız ve en önemlisi sınırsız aksiyon görmek istiyorsanız filme gidin. Mümkünse de imax de gidin.