Vs 1. KB Er Meydanı Münazaraları - 4. Raunt

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
a8812d3b79bcc9c2e725f8d4dd5656fa.jpg

Genel Bilgi
Galand ya da Doğruluğun Galand'ı serideki (belli bir noktadayken) en güçlü karakterlerden biridir. Şeytan Kral'ın özel birliği 10 Emir'den "Doğruluk" emrini almıştır ve bu yetenek sayesinde Galand'ın huzurunda yalan söyleyenler taşa dönüşürler. Büyü gücü fiziksel gücüne nazaran oldukça küçüktür bu yüzden daha çok yakın dövüşe aşinadır ve seride büyü yaptığı "Critical Over" harici (ruh çıkarma gibi kavmine ait özel yetenekler hariç) görülmemiştir. Ama boyu 4 metreden uzun olduğu ve oldukça büyük bir baltalı kargı kullandığı için daha uzak mesafelere de erişebilmektedir.

10 Emir'in bir parçası olarak Kutsal Savaş'ta büyük rol oynamıştır. Kutsal Savaş'ın sonlarında 4 Baş Melek'ten Sariel ve Tarmiel'e karşı 10 Emir'den Monspeed, Derieri, Fraudrin (yedek) ve Melascula ile birlikte savaşmıştır. Partneri Melascula tarafından "ihtiyar" olarak bile çağrılır ki kendisi 991 yaşındadır (3000 yıllık mühür sayılmazsa) bu da ne kadar tecrübeli olduğunu göstermektedir.

Güçlü Yanları

Kuvvet/Dayanıklılık
Galand, saf güç açısından bir canavardır. 3000 yıllık mühürden yeni kurtulduklarında "eski işe yaramaz oyuncak" dedikleri iki Albion'u Peri Ormanına ve Camelot Krallığı'na salarlar ve bu saldıklarının her biri Full Şeytan Hendrickson kadar güçlüdür ve Meliodas kendi başına Liz'in kılıcıyla Albion'a kayda değer bir hasar verememiştir (ki kendisi dal parçası ile bunu yaptı.). Aynı Meliodas eline Lostvayne'İ alınca bunu yaptı.
Ancak ortama Galand girince (ısınma için gittiğini söyledi.) alanı açtı ve Meliodas'ın Lostvayne'le yaptığı saldırıdan etkilenmedi ve Meliodas'ı gövdesinden deldi. Diane'nin (fiziksel olarak Meliodas'dan daha güçlü) çekiciyle yaptığı saldırıyı kolaylıkla tekmesiyle geri yolladı. Meliodas'ın Şeytan Markı formunu yanındaki şövalyelerle beraber alt etmiştir (1). Meliodas'ın o zamana kadar gördüğümüz en güçlü hali olan Wrath halinin (normal halinde kat kat güçlü) saldırıları ona çizik bile atamamıştır (1, 2) ve Meliodas'ın karanlığını görünce büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır. Ardından işi uzatmayıp hepsini ezmiştir (1) Merlin ve Gowther sayesinde bir şekilde kurtulmuşlardır.

İleriki bölümlerde Ban ile karşılaşıp onu ikiye bölmüştür (1, 2) ve Ban'a handikap vererek vurmasına izin vermiştir (Saldırıyı direk yedi.). Burada Ban onun, Melsacula'nın ve çevredeki canlıların güçlerinin yarısını alarak vurmuştur. Buna rağmen Galand kayda değer bir hasar almamıştır (Ardından birkaç kere daha vurulmasına almamıştır ve Melascula'nın Galand'a "O şu an senden daha güçlü." dediğini de belirtmek isterim.).
Hunter Fest bittiğinde gücünü geri alıp yere yumruk atarak oldukça büyük bir krater açmıştır (1). Ban, Elaine ve Jericho kaçarken onların yerini belirleyip (ormanın içindeler ve oldukça uzaktalar) golf oynayarak onları öldürmeye çalışmıştır (1, 2, 3, 4, 5, 6). Jericho onları kurtarınca Escanor'un barında saklanırlarken Galand rahat bir şekilde tapeyi yarıp içeri girmiştir. (1, 2)

Geçmişteki Kutsal Savaş'ta Tarmiel'i (4 Büyük Baş Melek'ten bir tanesi) ortadan ikiye ayırmıştır (1) aynı melek Derieri'nin yumruğuna (ilk yumruğuna) oldukça zayıf olduğunu söylemiştir. (Bazı yerlerde "Sinek öldüremezsin bu yumrukla ." dediği de yazıyor. Çeviri farklılıklarından dolayı böyle bırakıyorum.)

Critical Over
Galand'ın fiziksel gücünü üst ucuna çıkaran büyüdür. Bu formda dikenlerle kaplıdır ve kendisini tutamadığını belirtmiştir. Hikayede daha çok Escanor'u yükseltmek için basamak olarak kullanılmıştır bu yüzden bu formunu bir tek Escanor ile olan savaşında ve Kutsal Savaş'ta gördük.

Escanor'a karşı kullandığında yaptığı saldırının art etkisi kilometrelerce ya da en azından yüzlerce metre arkadaki tepeleri/dağları yerinden etmiştir. Madara'nın PS ile yaptığının minimalize edilmiş bir versiyonu diyebiliriz ve saldırı Escanor'a çarpıp durmuştur. Ona rağmen durum budur (1, 2, 3).

Kutsal Savaş'ta Tarmiel'in Ark'ını (Özellikle Şeytanlar için ölümcül olan bir saldırı) normal halinde tutamasa da Critical Over ile kaldırıp diğerine atabilmiştir.

Hız
Merlin kazanamayacakları için ışınlamayı denediğinde etraftaki (Diane ve Meliodas hariç) herkes Merlin'in Galand'ı ışınladığını sanmıştır ancak Merlin Galand'ın büyüsünün etki alanından millerce öteye zıplayarak kaçtığını söylemiştir. Ardından Merlin anlayamadan arkasına geri belirmiştir (1). Slade Merlin'in önüne ona siper olmak için geçmese (ve Galand eğlencesine dövüşmese) Merlin'in öleceği bellidir.
Kutsal Savaş'ta Omega Ark'tan Melsacula'yı da alarak (ki Melascula'nın gitmeye niyeti yoktu.) kaçabilmiştir (1, 2).

Critical Over
Hızının arttığı kesin ama bu formda gösterdiği bir hız feati yok.

Zeka/Taktik/Tecrübe
Kendisi genelde pek taktik yapmasa da tecrübesinden dolayı karşı tarafın yapacağı hareketi kolayca tahmin edebilmektedir. Yani kas kafa değildir. Meliodas ile olan dövüşünde Meliodas'ın yaptığı taktikleri gayet rahat bir şekilde öngörmüştür. (1, 2)

Yenilenme
Galand Şeytan ırkının bir üyesi ve yüksek seviyeli bir şeytan olduğu için 7 kalbi vardır ve bu yedi kalbi yok etmeden öldürülmesi mümkün değildir. Yani zarar verilebilse bile Galand iyileşebilir

Escanor Galand oyunu oynarken Galand'ı ikiye bölmüştür ve Galand rahat bir şakilde kolarını ve gövdesini geri yerine bağlamıştır. (1, 2)
Kutsal Savaş'ta Ludoshel onu pek çok yerinden deldiğinde geri yenilenmiştir (1).

Sonuç
Rakibi pek tanımıyorum ancak featlerinden gördüğüm kadarıyla Galand'a zarar verebilecek bir fiziksel gücü yok hatta (şimdiye kadar baktıklarıma göre) Galand'a zarar verebilecek herhangi bir saldırısı yok ve Galand'da pek taktiksel savaşan birisi değil. Hibari de pek yalancı birisine benzemiyor o yüzden Doğruluk emri de bu dövüşte büyük ihtimalle bir işe yaramayacak. Gösterdiğim featlerden de anlaşılacağı gibi Galand'ın çok daha ezici bir fiziksel güce sahip olduğunu ve hız konusunda da Hibari'den geri kalmayacağını gösterdim. Taktik yapmasa bile bu tecrübesinin veya zekasının düşük olduğunu göstermiyor ve Hibari'nin yaptığı (o evrene özgü olmadığı sürece) taktikleri rahat bir şekilde öngörebilir. Öte yandan Hibari'nin Meliodas'ın Wrath formunda Lostvayne ile yaptığından daha büyük bir darbe vurup Galand'ı öyle delmesi gerekiyor ve gördüğüm featlerden yola çıkarak öyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyebilirim. Eğer olur da delebileceği bir feati varsa bile Galand oldukça rahat bir şekilde yenilenebiliyor. Galand'ın öldüğünü sandığı bir anda Galand yenilenerek ani bir saldırı ile onu indirebilir.

Sıralı gitmeyeceğim.
Escanor Galand oyunu oynarken Galand'ı ikiye bölmüştür ve Galand rahat bir şakilde kolarını ve gövdesini geri yerine bağlamıştır. (1, 2)
Kutsal Savaş'ta Ludoshel onu pek çok yerinden deldiğinde geri yenilenmiştir (1).
Hibari rakibini kesmez ama. Kesildiği için dövüşe devam etmiş olabilir, Naruto'daki Cerberus gibi. Hibari kılıçustası olsa başı derde girebilirdi evet.

Galand Şeytan ırkının bir üyesi ve yüksek seviyeli bir şeytan olduğu için 7 kalbi vardır ve bu yedi kalbi yok etmeden öldürülmesi mümkün değildir. Yani zarar verilebilse bile Galand iyileşebilir.
Hibari'nin kutu yaratığı ile yaptığı saldırılara hedef olacak olursa, 7 kalbinden bir kaçı gidebilir.
Rakibi pek tanımıyorum ancak featlerinden gördüğüm kadarıyla Galand'a zarar verebilecek bir fiziksel gücü yok hatta (şimdiye kadar baktıklarıma göre) Galand'a zarar verebilecek herhangi bir saldırısı yok ve Galand'da pek taktiksel savaşan birisi değil. Hibari de pek yalancı birisine benzemiyor o yüzden Doğruluk emri de bu dövüşte büyük ihtimalle bir işe yaramayacak. Gösterdiğim featlerden de anlaşılacağı gibi Galand'ın çok daha ezici bir fiziksel güce sahip olduğunu ve hız konusunda da Hibari'den geri kalmayacağını gösterdim. Taktik yapmasa bile bu tecrübesinin veya zekasının düşük olduğunu göstermiyor ve Hibari'nin yaptığı (o evrene özgü olmadığı sürece) taktikleri rahat bir şekilde öngörebilir. Öte yandan Hibari'nin Meliodas'ın Wrath formunda Lostvayne ile yaptığından daha büyük bir darbe vurup Galand'ı öyle delmesi gerekiyor ve gördüğüm featlerden yola çıkarak öyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyebilirim. Eğer olur da delebileceği bir feati varsa bile Galand oldukça rahat bir şekilde yenilenebiliyor. Galand'ın öldüğünü sandığı bir anda Galand yenilenerek ani bir saldırı ile onu indirebilir.
Evet göstermiyor, ama göstermesi lazım. Luffy taktik yapmıyor ama Aizen'in taktiklerine cevap veremeyecek değil, yada taktik konusunda geri kalacak değil demek gibi bu, bu tabi uç bir örnek. Ben fiziksel güçte geri kaldığını görmedim Hibari'nin. Meliodas'ın taktiklerini öngörmesi de etkileyici değil, seriyi bitirmedim ama oraları biliyorum, dövüş akışı içerisinde gerçekleşiyor tecrübesi ve rakibini iyi tanıması sayesinde bunları yapması normal, ama bu onu büyük taktikleri çözen bir deha yapmaz.

Bunun dışında Hibari de aynısını Galand'a yapabilir. Galand da öldürdüğünü sandığında rakibi bir yerlerden çıkabilir feat'ini attım. Kutu yaratık ve yüzük kombolarıyla rakibinin üzerine onlarca kirpiden çıkan yüzlerce, binlerce diken saplayabilir ki dövüş büyük ihtimalle bunun gibi.

Dövüşün burada geçme ihtimali hayli yüksek, rakibi burayı bilmiyor ve oksijensiz kalacakken Hibari burayı iyi tanıyor, sonuç olarak kendi taktiği. İçeride oksijen az olduğu için de dövüşün uzadığı her an Hibari'ye avantaj.

Çok fazla diye attığın tekniklerin çok büyük kısmı (hatta hepsi, çünkü Galand serinin güç olarak yükseldiği sıralarda çoktan ölmüştü) Ban'ın, Meliodas'ın çok güçlü olmadığı kısımlar. Sonrasında yaptıkları dövüşlerle burada yapılan dövüşler arasında büyük farklar var. Ayrıca Ban'ı ikiye bölmesi etkileyici değil Ban zaten ölümsüz olduğu için saldırılardan kaçınmak gibi bir derdi yok, tek kesilip biçildiği sahne değil burası.

"Geçmişteki Kutsal Savaş'ta Tarmiel'i (4 Büyük Baş Melek'ten bir tanesi) ortadan ikiye ayırmıştır (1) aynı melek Derieri'nin yumruğuna (ilk yumruğuna) oldukça zayıf olduğunu söylemiştir. (Bazı yerlerde "Sinek öldüremezsin bu yumrukla ." dediği de yazıyor. Çeviri farklılıklarından dolayı böyle bırakıyorum.)"

Burası için de aynı şey geçerli, rakibi ikiye bölündükten sonra tekrar birleşebiliyor ve bundan da çok etkilenmiş gibi durmuyor. Hibari ortadan kesildiği zaman öleceğini bildiği için buna izin vermeyecek tabii ki.

Daha önce de söylediğim gibi Galand'ın çıkıp etkileyici şeyler yaptığı sırada emirlerin hepsi, günahlardan çok güçlüydü. Ama bu serinin ortaları bile değildi.

Evet Albion'lar ve Hendrikson arasında çok bir fark yok ama bu da etkileyici değil.

Hibari rakibine, Tonfasından çıkartacağı zincirler, dikenler, yüzüğüyle yapacağı, kutu hayvanıyla yapacağı ve bulut gücüyle yapacağı türlü taktiklerle akıl oyunları da yapabilir. Sadece güç olarak da etkileyici değil Hibari. Çoğaltma, büyütme ve sis oluşturabilir. Ayrıca elinde bu olduğu için sürpriz saldırı yemesi de zor, hem kalp sayısında bir anormallik olduğunu da fark edebilir.

Hibari sakin kalıp, rakibini çözerek ilerleyecektir. Ayrıca hız ve refleks olarak rakibinden üstün olduğu gibi, güç konusunda da aşağı değildir. Dayanıklılık featlerini zaten ilk mesajımda attım. Rakibiyle uzun süre göğüs göğüse çarpışabilen birisi, bunu Xanxus'a karşı yaptı ve o sıralar, yüzüğü yoktu ve kutusu yoktu. Yani göğüs göğüse, çarpıştığının yanı sıra türlü teknikleri de var. Tonfasından çıkartacağı zincirler sayesinde rakibini de yakalayabilir..

Yüksek miktarda zehir, ağzında patlayan bombalar, üstüne gelen füzeler Hibari hepsiyle başa çıkmıştır. Ve rakibinin aksine seri başında değil, her zaman "En güçlü muhafız" ünvanını elinde tutmuştur. Yaptığı odanın içerisinde kutu hayvanına vereceği alevle onu çoğaltıp, büyütebilir böylelikle tüm alanı kaplayan saldırılar yapabilir. Bu saldırılara karşı 7 kalbinin olmasının da bir önemi kalmaz.

Kendisi gibi gardiyan olan Yamamotoyu rahatlıkla devirebilmektedir.
Kozu varmış öyle yapmış ve Galand'ın baltalı kargısı birkaç metre uzunluğunda ve o kancanın yakaladığı silahtan daha kaba bir silah. Ki yakalasa bile Galand'ın elinden alabilecek bir fiziksel güç görmedim.

Kendisi gibi gardiyan olan Yamamotoyu rahatlıkla devirebilmektedir. Bu sefer iki gardiyanla birlikte dövüşüyor ve herhangi bir şekilde, zorlanmıyor gülerek dövüşüyor.Çok güçlü olmasa da rakibi serinin fodder'ı değildir belli seviyede güçlüdür tek bir vuruşuyla pencereden uçuruyor. Mukuro'yu da havaya uçuruyor ki Mukuro çok güçlü birisi, ana karakterin rakibiydi daha sonra o da gardiyan oldu. Dayanıklılık açısından da Mukuro Hibari'nin vücudunu ele geçiriyor, ama kullanamıyor, Hibari'nin bu vücutla Hiper son arzu alevleri kullanan Tsuna'yı yere yapıştırarak, zemini kırıyor. Rakibi buz klonları kullanıyor, Hibari ise Tonfa'larına yerleştirdiği zincirlerle bunlardan kolaylıkla kurtulabiliyor, bu tekniği Bulut gardiyanı olmasının bir getirisi diyebiliriz. Uzaktan saldırılara Tonfa zincirleriyle aşina olduğu gibi, iğne toplarıyla da bunu yapabilir hem de alelade bir biçimde değil, saldırısı güçlü.
Bütün gardiyanlar ile yaptığı dövüşlere cevap vermek istemiyorum bu yüzden direk buraya söyleyeceğim.

Buz klonlarının ne kadar güçlü olduğu hakkında bir fikrim yok ama bir zinciri sağa sola salladığında yok olduklarına göre çok güçlü olduğunu sanmıyorum.
Yine buzdan klonları yok ediyor (iğne fırlatma featinden bahsediyorum.) ve Tsuna'yı yere yapıştırıp zemini kırması etkileyici değil. ben sana dal parçasıyla tepe yaran adam atıyorum, sen bana birini yere yapıştırarak zemini kıran adamı atıyorsun.

1, 2 saldırılar aniden geliyor ve Hibari bu saldırıları zorluk yaşamayı bırak, mimik yapmadan engelliyor yakın dövüşte Hibariye üstün gelmek epey zor. Bombalı saldırıya maruz kaldıktan sonra zarar görmeden kurtulur.
Sınıf büyüklüğünde bir patlamadan zarar görecek olsaydı Galand karşısında hiç dayanamazdı.

Bir fili öldürecek seviyede zehre maruz kalsa da hiç bir şey olmamış gibi ayakta duruyor Phantom Knight tarafından atılan bir füzeyi tonfasıyla engelliyor.
Zehrin bir şeytana pek etkisi olacağını sanmıyorum. Düşük seviye şeytanlara karşı bile zehir işe yarasaydı millet büyülü silahlarla değil zehirli karışımlarla dalardı ve Galand yüksek seviye bir şeytan. Demek ki zehir yenilenmesini aşamıyor.
Atılan füzeden daha iyi el bombaları gördüm. Patlama adamın gövdesi kadar.

Serinin sonlarında çıkan ve tıpkı Tsuna gibi son arzu alevleri kullanan Enma'nın, alışılmadık gücüyle yaptığı yer çekimi manipülasyonuna karşı duruyor, hatta bu sırada yerde küçük bir krater oluşuyor.
Karşı falan durmamış baya yeri öpmüş, yanındaki dört arkadaşıyla beraber kraterde yatıyorlar. Krater de öyle ahım şahım bir şey değil. Daha sonra ayağa kalktığında da gururunun incindiğini söylüyor. Yani karşılık verecek gücü yokmuş demek ki. Üstelik karşılarındaki adam öldürmek istemediğini acı çektirmek istediğini söylüyor. Ona rağmen durum bu yani.

Rakibi saldırısıyla otelin çatı katını uçuruyor, Hibari bu saldırıya doğrudan maruz kalsa da, hiç bir şey olmuyor.
Eğer yaralarını önceden aldıysa bilmiyorum ama yara bere içinde. Yaraları önceden almış olsa da saldırı zaten bir binanın çatısını uçuracak güçteymiş.
Galand da 3000 yıllık mühürden yeni kurtulduğunda yüzlerce kilometreyi 72 adımda aşarak geliyor (ve hedefinin 70 adım olduğunu söyleyip paslandığını ifade ediyor.) ve sadece alan açmak için silahını bir sağa bir sola salladığında bu oluyor. (1, 2) Yani otelin çatısını havaya uçurmak şirinmiş.

Bulut Gardiyanı yüzüğü 1. Vongola tarafından yapılan ve güç sınırlandırıcısını yapay olarak kaldırılan orjinal sürümüne yükseldi. Daha sonra o da Versiyon X'e yükseltildi. Bu yüzükler sayesinde gücü normalden daha fazla artabiliyor. Özellikle Versiyon X ile normal form arasında dağlar kadar fark var.
Bir feat görmediğim için bunu tanıtım olarak alıyorum.

Kutular, yüzüklerinin sayesinde, kullanılabilir. Ellerindeki tek yüzük, Vongola yüzükleri değildir ancak bu en güçlüsüdür. Bulut Gardiyanı özelliği yayılma, çoğalmadır. Yayılma özelliğine örnek olarak bunu gösterebilirim.
Kısaca dikenli toplar yapabiliyor ama bu dikenler Meliodas'ın Wrath formunda üstelik elinde Lostvayne varken çizemediği zırhı nasıl delecek?

Ayrıca bu özelliği hapis etmek için de kullanabilir, burada ölüm arzusu kurşunuyla vurulmuş ve eldiven kullanan Tsuna'yı hapsetmiş ve Tsuna buradan ancak kendi hayvanının çok saf alev kullanma özelliğiyle kurtulabilmiştir. Ve Tsuna'nın kullandığı eldiven de hayvan da diğerlerinin kullandığı nesnelerden çok güçlüydü.
Eğer yine çatı patlatan, bina uçuran seviyede bir saldırıysa Galand oradan Base halinde çok rahat çıkar.

Ve elinde iki tane var. Beton odayı yok edip, çelik direkleri deviriyor, hem de içerinden odayı parçalayarak yapıyor.
Dağ/Ada seviye adamlardan konuşurken beton kırmak çelik boru düşürmek pek de etkileyici değil.

Gene kutu özelliğini kullanıyor, burada bulut alevleri özelliğini kullanarak, tekniği tersten yapıyor ve içeriden yada dışarıdan kırılması neredeyse imkansız bu kürenin, ayrıca içerideki oksijenin büyük kısmını tüketiyor yani oksijensiz bir ortam diyebiliriz. Üstelik seride bu tekniğin içinde kutu silahları devre dışı kalıyor ek olarak seride Hibari bu dövüşü kaybederken "Gerisini sana bırakıyorum." diyor ve orjinal beden Hibari uyanıyor yani bunu yaparken orjinal Hibari uyuyordu, gerçek bedeniyle daha etkileyicisini yapabilir.
Ve bu Galand'a işlemez çünkü: Hibari "Dövüşen insanları kürenin içinde bırakır." diyor ve Galand bir şeytan yani teknik otomatikman iptal oldu. Ki Galand seviyesinde birinin onun içinde tutulacağını sanmıyorum.

Burada kutu hayvanına çok miktarda Bulut Alevi yüklüyor ve kirpi çoğalarak inanılmaz miktarda büyüyor, olanlar zaten gözüküyor attığım kaynakta. Çoğalma özelliği sayesinde bu topuzlarla savunma da yapabilir, rakibinin bu savunmayı geçmesi kolay olmaz. Yüksek bir uçurumun tepesine ulaşacak derecede çoğaltıp köprü yapabilir. Tekniği tamamen büyütebildiği gibi sadece iğne kısımlarını da uzatabilir. Sadece bulutun özelliklerini de kullanabiliyor.
Kısaca çeşitli boyutlarda ve sayılarda dikenli top yapabiliyor ve dikenlerini uzatıp kısaltabiliyor ama dediğim gibi bunlar Galand'ı nasıl delecek?

Zincirle, çok güçlü rakibine karşı ki bu rakip evrende çok korkulan bir topluluğun en güçlü üyelerinden. Zinciriyle saldırısını engelleyebiliyor, onu tutup sarabiliyor ve çoklu iğne topuzlarıyla etrafını sarabiliyor.
İşte sıkıntı da bu. O evrenin en güçlü topluluğunun en güçlü adamlarından biri ki adamın tehlikeli olma sebebi hax yetenekmiş galiba. Millet Hibari'nin saldırısından neden kurtulmadığına/kurtulamadığına falan şaşırıyordu. Eminim normalde de iyi bir savaşçıdır (rakibi) ama korkulmasının sebebi ezici güç değil hax yeteneğiymiş anladığım kadarıyla.

Tonfasından kanca çıkartabilir böylelikle rakibinin kullandığı silahı kendi avantajına çevirebilir.
Yukarıda cevap verdim.

Sıradan bir tonfadan farklı olarak gene kontrol edebilir sivri uçlar kullanabilir. Tonfasının içindeki delikler sayesinde bu sayede tonasını rüzgar oluşturabilecek kadar hızlı çevirebilir. 1.
Rüzgar oluşturmamış havada çevirip saldırıları savuşturmuş. Yani ya sen yanlış feat attın ya da yanlış gördün.

Bu biraz daha tepki çeviklik gibi, son arzu alevli Tsuna'ye nereden geldiğini anlamayacak kadar hızlı vuruş yapıyor hemde saldırısından hızlıca kaçıp, öyle vuruyor.
Tsuna'nın şaşırdığı belli ama nereden geldiğini anlamadığını söylediği bir yer geçmiyor. Saldırısından kaçmak dediğin de bir yumruktan kaçmak için bir adam yana kayması. Saldırı geniş çaplı değil yani.

Okulun disiplin komitesi başkanı olduğu için sigara içilmesine izin vermeyecektir tabii ki, Gokudera ne olduğunu anlamadan ağzındaki sigarayı alıveriyor.
Sıradan bir insansa öyle alması gayet basit. Ki zaten dibine girmiş adamın.

Keskin nişancı tarafından hedef alınıyor ve tepki bile vermeden kurşundan kurtuluyor.
Sıradan bir dürbünlü tüfek mermisinden kaçmak için özel bir çaba gerekseydi karakterin Galand'dan yavaş olduğu aşikar olurdu.

Daha çok refleks olarak 6 bıçağı birden gene herhangi bir mimik bile yapmadan tutuveriyor, çünkü etrafı tellerle çevrili ki bu yaptığını daha da etkileyici kılıyor.
Bıçakları kimin attığını da atanın ne kadar hızlı/güçlü olduğunu da bilmiyorum o yüzden yorumsuz bırakıyorum.

Ağır yaralı haldeyken rakibiyle hızlı bir mücadeleye girip, başa çıkabiliyor. Xansus ile dövüşü 1 ve 2 Xansus silah kullanan birisi ve dövüş uzaktan yapılmıyor. Hibari bu saldırıların hepsinden kurtuluyor.
İlk saldırısına karşılık veriyor ama sonrası yok ve ağır bir yara görmedim. Belki çeviri yanlış olabilir ya da çizimler pek iyi olmadığı için fark edememiş olabilirim.
Kurtulduğu saldırı bir binanın bir katını havaya uçuruyor. Galand böyle bir saldırıdan kaçınmayı bırak saldırı ona çarpsaydı bile Galand'ı yerinden kımıldatamazdı.

Manga sahnesini bulamadım ama tonfasını bulut alevleriyle kaplayabiliyor. Eğer rakibini göremezse az bir miktar alevi yüzüğünü radar görevi görmesi için kullanabilir,
Alevlerin tehdit olacağını sanmıyorum çünkü tehdit edecek bir feati yok.
Radarı da kullanmasına gerek yok. Galand illüzyon yapmıyor kaldı ki yakın dövüşteyken yapacak zamanı da yok. Ayrıca teknik sadece birilerinin yerini göstermede işe yarıyor. Hala Galand'a zarar verebilecek bir feati yok, olsaydı bile Galand'ın yenilenmesi çok üst düzey ve hala 7 kalbini bulabilecek tek bir tekniği yok.

Yüzüğünü henüz ilk kez kullanmasına rağmen inanılmaz derecede alev yayar. Burada 10 Milyon Volt alev üretebiliyor, bu da Tsuna'nın 200.000 volt ile yaptığı X burner farkı düşünün. Yüzükler doğa enerjisi diyeyim, ona göre belirleniyor. Her bir şeyin kendine has özelliği var yağmurun dinginlik, bulutun vakurluk gibi. Ek olarak Hibari'nin özelliği Bulutun sis kullanabilme özelliği vardır.
Öncelikle iki elini de 200.000 ile yüklemiş. Yani 400.000 ve gördüğüm kadarıyla birisini öne diğerini arkaya ateşlemiş. Sonuç: 3 laboratuvar odasını havaya uçurmuş. Odaların büyüklüğünü bilmiyorum ama dikenli top featlerinden yola çıkarak oda en fazla bina büyüklüğündedir diyorum. Yani 400.000 ile 3 oda yok ediyorsa 10.000.000 ile (25 katı) 75 oda yok eder. Yine Galand'a tehdit değil.

Attığım featlerin çoğunda Galand seri başı NnT karakterleriyle dövüşüyor ama bu hala Meliodas'ın dal parçasıyla tepe yardığı, Ban'la bilek güreşi yaparak 10 tane Semt Seviye yaratığın yıkamadığı zindanı yıktıkları gerçeği değişmiyor ve Meliodas'ın güç olarak 7 kişilik takımın tam ortasında olduğunu hatırlatırım. Ki Meliodas'ın altındakiler Meliodas'tan çok zayıf değiller ama Meliodas'ın üzerindekiler (Escanor'u hiç saymıyorum.) Meliodas'a fark atıyor. Yani Meliodas'ın yaptığı yıkımı veya daha büyüğünü büyüyle yapabilirler ki Meliodas'tan zayıf olan Diane'nin (dev kız) fiziksel gücü Meliodas'tan fazla.

Anlaşılmamış featler olabilir (manganın çizimleri pek iyi değil.) o yüzden söyleyeyim. Galand'ın Ban'ı kestiği feati attığımda asıl olay Galand'ın Ban'ı kesmesi değil yaptığı saldırının art etkisinin yeri en azından yüzlerce metre (gayet olası bir biçimde kilometrelerce) öteye kadar yarmasıdır.

Ve Critical Over ile de saldırısı Escanor'a çarpıp, durmasına rağmen arkadaki (yine yüzlerce metre/kilometrelerce ötedeki) dağları/tepeleri yerinden etmiştir.

Yukarıda da gösterdiğim gibi Hibari'nin Galand'a çizik bile atabilecek bir feati (belki şu yüzüğünden alev çıkarma hariç, tabi o da alevlerde ustalaşmış hali ve Galand'ın base hali için geçerli) olmadığını kanıtladım.
Tsuna'nın bile birkaç oda yok eden alevleriyle o dikenli kürelerden çıkabildiğini gördüğümüze göre Galand'ın silahını bir savuruşu oradan çıkmak için yeterli. Yani Galand'ı hapis de edemezsin.
Dikenlerin Galand'ı delebilecek güce sahip olmadığını kanıtladım.
Galand'ı herhangi bir şekilde delse bile (ki gördüğüm kadarıyla mümkün değil.) yenilenmesi var ve 7 kalbinin olduğunu da bilmiyor ve ısı yaydığı tekniği de sadece kişilerin yerini gösterdiği ve iç organlarla ilgili bir şeyi içermediği için o da mümkün değil.
Süper insan gücüne sahip olsa da Galand'ın canavarımsı gücüyle baş edecek seviyede değil.
Rakibin başka gücü var mı bilmiyorum ama illüzyon ve klonlarla daha önce karşılaşmış biri o yüzden geniş çaplı saldırılarla başa çıkabileceğini düşünüyorum.

Elinin altında bunlardan üstün başka teknikler/hile teknikler olmadığı sürece Galand'ı yenemez. Kondisyon olarak da Galand üst seviye bir şeytan olduğu kesin bir gösterimi yok ama Hibari'den geri kalacak durumda olmadığını düşünüyorum.

Özür dileyerek tek bir yerde araya giyeceğim. Yoksa yanlış anlamaya yer vermiş Garou. İnsanları hapsetme olayı tamamen lafın gelişi, seride zaten sadece insan var KHR’de. Yani teknik otomatik olarak iptal olmuyor.

Cevabım ve bakış açım biraz saçma olmuş olabilir. :D

Flying Raijin'in tanıttığı karakteri tanımıyorum. Tanıtımı oldukça güzel, ancak bir sorun var. Fiziksel metin altında paylaşılan featler bu evreni bilmeyen birisi için -benim gibi- takip etmesi, anlaması biraz zorlayıcı olabilir. Mesela Yamamato kimdir, onu devirebilmesi fiziksel açıdan neye tekabül etmektedir gibi örnekler bir çok soruyu uyandırıyor okuyucuda. Featleri karakterler üzerinden vermektense olaylar üzerinden vermek hem featleri daha anlaşılır kılardı, hem de evreni bilmeyen birisi daha kolay takip edebilirdi. Killua'da bunu yapmıştınız. Pitou örneği hariç tanıtımdaki tüm featler olaylar üzerineydi, Killua'da kullandığınız tarzı kullansaydınız daha güzel olabilirdi. Anladığım kadarıyla da olay üzerine featler şunlar: Bombalı saldırı, fili öldürecek güçte olan zehre karşı direnç, füze saldırısı, yer çekimi manipülasyon direnci ve otelin çatı katını havaya uçurması. Yüzük kısmında da yüzüğün ne işe yaradığını anlamadım. Sadece güç mü arttırıyor? Arttırıyorsa bu güçten kastımız overall bir güç müdür yoksa sadece fiziksel ya da büyü gücü mü? Geri kalan kısımda bir sorunum yok, gayet anlaşılır ve bilgilendiriciler. Nanatsu No Taizai evrenini biliyorum, fakat madem Hitman Reborn evrenine bir yabancı gözüyle baktım şartların eşit olması için aynı şekilde buna da öyle bakmam gerek. Bahsettiğim sorun Galand'ın karakter tanıtımında da var elbet, ama bunda olay üzerine featler daha fazla. Meliodas'ın dal ile tepe yarması, Galand'ın dağları paramparça etmesi, yüzlerce kilometreyi 72 adımda geçmesi, silahını bir sağa bir sola sallayıp oldukça büyük bir yeri yıkması çok etkileyici geldi bana. Galand'ın nasıl bir skalasyon içinde olduğunu anlamamız için güzel detaylar. Bilmeyen birisi yine yabancı kalsa da, featler karakter fightlarından ziyade yaşanılan olayların kendisi üzerine olduğu için okuyucu daha kolay takip edebiliyor. Ve sonuç kısmı, tanıtım karşılaşmasının sonucunu belirleyen yer olmuş. Oldukça iddialı ve hoş bir kısım. Karakter tanıtımına da güzel bir şekilde yedirmiş ve tanıtım kısmında Garou'nun önde olduğunu düşünüyorum. Tartışma ve cevaplar kısmında da aynı şekilde Garou'nun önde olduğunu düşünüyorum. Karşı argümanları gayet başarılı, uzun, detaylı ve tatmin edici cevaplar vermiş. Rakibinin güç seviyesinin düşük olduğunu tier (bina seviyesi gibi) sistemine göre kanıtlaması, söylemesi oldukça etkileyici. Aynı şekilde ''Dağ/Ada seviye adamlardan konuşurken beton kırmak, çelik boru düşürmek pek de etkileyici değil.'' gibi cevapları sayesinde aradaki güç farkının ne kadar büyük olduğunu anlamış oldum. Çok güzel ve etkileyiciler. Oyumu Garou'dan yana kullanıyorum. Tebrikler @Garou, iyi bir iş çıkarmışsın. Aynı şekilde sen de öyle @Flying Raijin. Aynı şekilde @Nabu'ya da teşekkür ederim bana oy hakkı tanıdığı için.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında bunu söylemek için tüm oylamanın bitmesini bekliyordum ancak benden önce @omerbzkrt değindiği için, üstünü pekiştirmek istiyorum. Yani ismini etiketlediğime değdi. Güzel ve detaylı yorumun için teşekkürler.

Arkadaşlar bir şeyi anlamamışsınız (yarışmacılara diyorum). İlk 2 el. Tek bir evren ile ilerliyorduk. O yüzden atıyorum. "Itachi ergen iken Orochimaru kalibresinde birini ürkütebilmiştir." vs dediğin zaman yorumlayanların bir "haaa eveeet, doğru, doğru... çok önemli aga bunlar" vs deme şansı var. Çünkü 1.si evren bizim ülkemizde ve genel olarak çok tanınıyor ve karşısındaki rakip de aynı evrenden olduğu için, kafanda skalalar oluşturmak çok kolay.

Ancak başka evren vs başka evren mücadelesine girdiğinizde. Bana öncelikle o evrenin averaj değerlerini vermelisin. @omerbzkrt inde dediği gibi "Hibari, Yamamoto'yu yenmiştir" demenin hiç bir anlamı yok.

Ancak sen önceden "Serinin başındaki Yamamoto özel beyzbol sopasıyla bir tank mermisini savuşturup o tankı yok etmiştir" dersen. O zaman benim Yamamoto'nun nasıl bir azman olduğunu anlama şansım artar.

Aynı şekilde Garou'da , Galand için "Gönderdiği minyonlar full şeytan hendrickson kadar ediyordu." demesinin gram anlamı yok. Önce o adam ne yapar ? Şehir mi yıkar, dağ mı yıkar, hax mı atar ? Onu bileyim ki ben Galand'ın skalasyonunu anlayayım.

Yanlış anlamayın bu @Norrin Radd ve @Earendill maçında da yaşandı. Aslında farklı evrenlere geçtik geçeli, bu olay yaşanıyor. Ancak bence, ilk defa bu maçta bu olay çok göze batar oldu. Neden ?

Çünkü mesajlar, feat, anlatım ve argüman olarak çok dolular (uzun zamandır ilk defa) ancak bu sefer de yorumlayanın bundan ne çıkarması gerektiğine dair gram bir fikri oluşmayacaktır.

Yani siz ikiniz Garou ve Flying Raijin , NNT evrenini biliyor ve o yüzden aranızda anlaşıyor olabilirsiniz. Ancak sizin mesajlarınızı kendiniz oylamıyorsunuz. 3.cül şahıslar yapıyor. Nitekim sunumlarınız ve argümanlarınız serileri bilmeyenler tarafından bile anlaşılabiliyor olmalı.

Bu yüzden önce karakterlerinizin fiziksel ve mental bir skalasını yaratın. Zayıflık ve üstünlüklerini göz önüne serin. Ve hangi tarafın kendi üstünlüklerini , karşı tarafın zayıflıklarına dikte edebileceğini ve neden böyle olduğunun argümanını yaratın.

Yoksa Tanıtım + Evren içi gösterimler VS Tanıtım + Evren içi Gösterimler tarzı bir maçın gram ama gram anlamı yok benim yorumculuğum açısından. Ve @omerbzkrt in bunu görmesi beni memnun etti. Çünkü sadece ben söylesem "ya Utkan abi sen çok didik didik ediyorsun!" diyebilirdiniz :D Ancak göründüğü üzere bu farkedilen bir sorun.

Bu arada bu mesajı rahatlıkla atıyorum. Çünkü iki tarafta bu hatayı yaptığından oylamayı etkieyeceğini düşünmüyorum.

2 evreni de 2 karakteri de bilmiyorum.Efor sarfettim anlayıp yorumlamaya ama benim için gerçekten çok zor bir durum.O yüzden bu raundda affınıza sığınarak oy kullanmak istemiyorum.

Arkadaşlar sadece 1 oy geldi. Valla az kaldı turnuvayı kökten iptal edeceğim.

Arkadaşlar sadece 1 oy geldi. Valla az kaldı turnuvayı kökten iptal edeceğim.
Şunu dememin üzerinden 2 gün geçti. Ve bu süre içinde oy vermesini beklediğim.

@Ascalon , @Savior , @Earendill gibi bazıları yer yer çevrimiçi de oldular. @Norrin Radd zaten sanırım bir şeylerle meşgul son 2 raunt da çok pasif idi.

Yani bu kadar ilgisizlik olacaksa ben boşuna vakit harcayıp, karakter ayarlama, maç hazırlama, lig takibi yapma vs hiç uğraşmayayım arkadaşlar.

Ben tamamen kararsız kaldım. İki tarafta güzel tanıtım yapmış ancak iddia çok az.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri