Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel The Boys

Çok kötü bir final değildi bence ama biraz daha uzun ve görkemli olmasını isterdim.
Beklentilerimi baya düşürdüğümden çok hayal kırıklığı olmadı benim için. Aşağı yukarı böyle bir şey izleyeceğimizi tahmin ediyordum dizinin bütçesinin az olmasından ötürü. Bu dizi daha epik bir finali hak ediyordu kesinlikle ama şaşırtıcı olmadı böyle bitmesi tüm sezonu düşününce.

Fazla aceleye getirilmesi asıl sorundu bence yaşananlardan çok. Homelander'ın etrafı yakıp yıktığını görememek üzdü. Tüm savaşın bir ofiste geçmesi sönük kaldı. Homelander belli şekilde güçsüzleşmiş gibiydi. Butcher'da gördüğümüzden daha güçlüydü. Bu noktada Soldier Boy'u denklemden çıkarmaları kötü bir karar olmuş. Final savaşında görmek isterdim kesinlikle. Homelander'ın yenilgisi daha kabul edilebilir olurdu en azından. Kimiko'nun bir bölümde kazandığı güçle işi çözen kişi olması ucuz hissettirdi.

Ryan'ın yardıma gelmesi iyiydi. Homelander'dan yediği dayaktan sonra olaylara hiç karışmayabilirdi ama cesaretli davrandı. Bu sezon çok az gördük karakteri ama güzel bir son yazmışlar onun için. Ben babasının aksine gerçek bir süper kahraman olmasını bekliyordum ama sanırım böylesi onun için daha iyi. Hak ettiği gibi normal bir genç olarak yaşayabilir. Mothers Milk ona babalık yapacak gibi duruyor artık. Onunda yeniden evlenip hayatını yoluna koymasına sevindim.

Homelander'ı güçleri gitmiş halde görmek baya keyifliydi. Anthony Starr yine döktürmüş oralarda. A-Train'in dediği gibi güçleri olmadan aciz bir adam sadece. Butcher'a hayatı için yalvarmasını garipsemedim o yüzden. Yediği dayak ve ölüm anı diziden beklediğim gibi sert ve tatmin ediciydi. Canlı yayında olması da ekstra bir keyiflendirdi. Herkes görmüş oldu nasıl birisi olduğunu.

Ashley son anda bizimkilere yardım etti beklediğim gibi. Yine de bunca zaman Homelander'ın tarafından olmasını affettirmez tabi. Başkanlık koltuğundan olması iyi oldu. Deep'in ölümü de karakter için ironik bir son olmuş. Starlight ona bir şans vermesine rağmen inat ederek sadık kaldı Homelander'a. Homelander'ın bu bölüm ona dediklerinden sonra bir ihtimal ihanet eder mi diyordum ama karaktersizliğini gösterdi yine. Lord of the Seven Seas olarak ahtapot tarafından öldürüldü. Hak ettiğini bulmuş oldu.

Oh Father'ın çok basit şekilde ölmesi, Homelander'ın yanında iki süperden başka kimsenin olmaması gibi çok akla yatmayan kısımlar vardı. Artık mantıklı senaryo beklemiyordum diziden zaten o yüzden çok takılmadım bunlara. Üzerine çok düşünmeden izleyince istediğimi verdi bana.

Butcher'ın virüsü kullanmaya karar vermesini anlayabiliyorum. Haksız sayılmaz Vought olduğu sürece süperler her zaman olacak muhtemelen. İçlerinden yeni bir Homelander çıkmayacağının garantisi yok. Hughie'de başta Annie ve Kimiko olmak üzere binlerce kişinin ölmesini doğru bulmadı. Hughie'nin karakteri hep böyleydi, dizideki en iyi kalpli kişiydi. O yüzden Butcher'ı engellemeye çalışması normal. Bu ikilinin en sonunda birbirine ters düşeceği önceden beri hissettiriliyordu zaten.

Butcher'ın ciddi şekilde virüsü yayma niyeti yoktu gibi ama. İstese çoktan yapardı. Hughie'nin elinde ölmek istedi diye düşünüyorum. Zaten Homelander'ı öldürmesiyle amacına ulaşıp boşluğa düşmüş oldu. Ryan'ın onu geri çevimesi üstüne Terror'ın ölmesi derken tutunacak bir dal bulamadı muhtemelen. Ölüm sahnesi duygulandırdı. Karl Urban iyi oynamış baya. Hughie'de kardeşi Lenny'i görmesi, ölürken onun elini tutması etkileyiciydi. Karakter için yazılan sondan memnunum. Becka'nın yanına gömülmesi güzeldi, mezarında yazdıkları cümlede tebessüm ettirdi. Tam Butcher'a yakışır cinsten.

Sevmeyeni çok var ama Hughie mutlu bir son almayı hak ediyordu. Dizi onunla başladı onunla bitti. Başkanın teklifini reddedip eski işine dönmesi, kendi dükkanını açması hoştu. Homelander gitmiş olsa bile Vought için çalışmak istemezdim ben de olsam. Çocuğuna Robin ismini koyması garip geldi biraz. Ölen eski sevgilisinin anısı için güzel bir düşünce olsa da gerek yoktu.

Finalde göze batan şeyler vardı ama ben izlerken keyif aldım ve bir an olsun sıkılmadım. Tempo olarak iyiydi önceki bölümlerin aksine. Bazı konular hızlı geçiştirilmiş olsa da günün sonunda okey bir final bence. Daha vurucu ve kayıplı bir final daha iyi olabilirdi ama Homelander'ın kazanmasını beklemek saçmaydı en başından beri. Çizgi romanda bile kazanmıyor zaten. İyisiyle kötüsüyle 7 senelik yolculuk sona erdi. Son iki sezonda beklentileri tam karşılayamasalar da yine de diziyi izlediğime pişman değilim. Keyifli anlar yaşattılar bize. Bundan sonra gelecek projeler umarım elle tutulur işler olur.