Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel The Boys

Homelander

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Bu başlık altında The Boys serisi hakkında sohbet edebilir, tartışabiliriz.

The Boys'un bu zamana kadar ki en iyi bölümüydü 6. bölüm. Valla tüylerim diken diken oldu. Bölüm biraz rahatsız ediciydi (ciddi anlamda rahatsız edici) ama gerçekten güzel bir bölümdü.

Bu kadar iğrenip de izlemeye devam ettiğim tek eser.
Ne kadar iğrensem de kendini bir şekilde izlettiriyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
3. Sezon harikaydı

. Soldier Boy'un Homalender'a yaptığı üzücüydü. Babasının kendisine yaptığı şeyi Homalender'a yaptı

3 sezonu da bitirdim. Gerçi 2 ve 3. sezonu atlaya atlaya bitirdim. Hatta bazı önemli yerleri de atlamış olabilirim. Zaten ilgimi çeken şey hikayeden ziyade MCU ve DCU'da göremediğimiz kanlı savaşları görmek.

Filmdeki halk da ne kadar salak. Bi gün önce sövdükleri adama tapıyorlar diğer gün. Homelander'in zıvanadan çıkıp katliam yapmasını izlemek hoş olurdu. Gerçi veledi de yapabilir bunu. Bekleyelim yeni sezonları.

Preacher'ı okumama gerek yokmuş, bu adamın hikayelerini sevemiyorum.

Bence oyunculuklar ve prodüksiyon bu kadar iyi olmasa, bu kadar abartılmazdı.

Sezon 4 fragmanı düşmüş.

Sezon 3'ten sonra çok yüksek beklentim yok ama izleyeceğim sanırım yine de. En azından eğlenceli oluyor.

3x3 de mi ne kalmıştım. Sonra araya çok şey girdi devam edemedim. Bence gayet güzel dizi.

Dizi hakkında katılmadığım görüş: seriyi sadece Homelander'ın sırtadığı, onun dışında boş olduğu. Pek çok yerde bu görüşü gördüm. Bence Homelander dışında da güzel karakterler var ve en önemlisi seri sürükleyici. Deep karakteri bile gayet iyi bence, Homelander'a türlü yalakalık yapıp Homelander'ın bunu iplemediği, dalga geçtiği zorbalık yaptığı kısımlar bile çok renk katıyor mesela.

Gore dozu biraz fazla ve yer yer rahatsız ediyor ama kendince renk katıyor oralarda.

Yaptığı popüler kültür/woke kültür eleştirisi de hoş gayet. Devam edesim geldi.

4. sezonun ilk üç bölümü yayınlanmış. Sevenlerine duyurulur.

4.sezon’u bitirdim.

İlk birkaç bölüm çok sıkıcı olsa da ortalara doğru açılıp, sonlara doğru çok doyurucu bir hâl aldı. Özellikle 4,5,8.bölümler muhteşemdi.

İlk birkaç bölüm baysa da sonrasında aranılan The Boys absürtlüğü, gore’u, kara mizahı, dramı, sıcaklığı, aksiyonu, sürükleyicilliği ve tabii ki iğrençliği yerini aldı. Woke vs. Alt Right savaşını Alt Right kazandı diyebiliriz, final sezonunda neler olacak acaba?

Gayet doyurucu bir sezonu geride bıraktık.

Final sezonunun ilk bölümü bayağı iyiydi. İkinci bölümü henüz izlemedim ancak o da bayağı iyi gibi duruyor.

Starlight'ı da cin çarpmış iyice xD

Güzel bir başlangıç yapmışlar bence sezona.
Sezonun ilk sahnesinden Flight 37 mevzusuna girmelerini beklemiyordum. İlk sezondan beri ellerinde olan bu kozu sonunda kullanmaları iyi oldu. Homelander'ın girdiği tripleri, iyice dengesizleşmesini izlemek keyifliydi. Kendisi hakkında meme yapanların bile toplama kamplarına götürüldüğü karanlık bir dünyaya evrilmiş iyice ortalık. Amerika başkanı bile bir kukladan fazlası değil.

Butcher'da insanlığını gittikçe kaybetmeye başladı. Bu sezon Boys ekibi ile ciddi şekilde ters düşebilir gibi geliyor. Toplama kampından kaçış sekansı güzeldi. A-Train günü kurtararak kefaretini ödemiş oldu ve etkileyici bir ölüm sahnesi izletti bizlere. Homelander'ın yüzüne karşı korkmadan gerçekleri tükürmesi, ölürken bile gülmesi iyiydi. Yolun ortasındaki kadına çarpmamasıyla da ilk bölüme güzel bir parallelik kurmuşlar.

Soldier Boy'u tekrar izlemek sevindirici. Dizideki ekrana en yakışan karakterlerden biri kesinlikle. Homelander ile olan dinamikleri eğlenceli. Homelander'ın babasının gözüne girmeye çalıştığı sahneler özellikle. Soldier Boy'un virüsten ölmeyeceğini çoğu kişi tahmin etmiştir herhalde. Bari fragmana başka sahnelerini koymasaydınız adamın. Bu Rock Hard karakteri de tam Boys dizisine yakışır absürtlükteydi, sahneleri güldürdü. Frenchie ve Kimiko'yu sonunda çift olarak izleyebildiğimiz içinde ayrıca mutluyum. Kimiko'yu konuşurken görmeye alışmak biraz zor oldu ama böyle de sevimli sahneler çıkmış ortaya.

3. bölüm fena değildi.
Soldier Boy ile Homelander'ın arasındaki etkileşimi izlemesi keyifli. Soldier Boy baya yerin dibine sokuyor adamı her fırsatta. Homelander'da övgü bekleyen bir çocuk gibi sürekli hayal kırıklığına uğruyor. Soldier Boy sırf ona gıcıklığına Firecracker ile yattı. Bu adamdan korkulur valla.

Homelander'ın hayal gördüğü sahne eğlenceliydi. Anthony Starr yine döktürmüş oralarda. İyice kafayı yemeye başladı süt banyosu falan yapıyor. Homelander kendisini sevmeyenlere karşı bir katliam yapacak gibi duruyor. V1 bulabilmek veya üretebilmek için her yola başvuracak belli ki. Eğer bulursa ölümsüz olacağı söylendi. Nasıl alt edilecek bu adam bilemiyorum. Virüs tek çareydi o da kalmadı şu an. Tekrar yapılması zaman alacak.

Translucent'in oğlu Maverick'i görmüş olduk. Çocuk iyi birine benziyordu yazık oldu. En azından şu vücutları patlatan karakter ölmüş oldu. Deep Homelander'dan takdir alma arzusu yüzünden Black Noir'ın bile kuyusunu kazdı. Çok ezik karakter cidden ama güldürüyor izlerken. Stan şimdi Homelander'ın elinde. V1 bulmak için kullanacaktır Stan'i.

Ryan iyi büyümüş valla güçlenmiş gibi de duruyor fakat Homelander karşısında şansı yoktu. Elinden geleni yaptı ama o açıdan takdir ettim en azından kan alabildi. Homelander'da hiç acımadan dağıttı yüzünü çocuğun. Butcher Ryan ikilisini izlemekte hoşuma gidiyor. Birbirlerine ters gitseler bile içten içe değer verdiklerini hissedebiliyorsun. Yine de Butcher Homelander'ı ortadan kaldırma karşılığında Ryan'ın ölmesine bile okey olabiliyor. Bu yolda kim olursa olsun harcayabilme potansiyeline sahip gibi. Belki Hughie istisna olabilir ama göreceğiz bakalım.

4. bölüm bu sezonun şu ana kadar ki açık ara farkla en kötü bölümü olmuş. Birkaç ufak şey dışında çok anlamsız bir geçiş bölümü olmuş.

5. bölüm fena değildi ama pek bir şey olmadı yine. Son sezon olunca insan daha fazlasını bekliyor.
Çok bir hikaye ilerlemesi olmasa da geçen bölüme göre daha keyifliydi en azından. Olayları farklı karakterlerin bakış açısından anlatma işini sevdim farklı bir tarz olmuş. Firecracker bölümün en ön plana çıkan karakterinden biriydi. Homelander için büyüdüğü kiliseye ve kendisini vaftiz eden rahibe bile ihanet etti. Oyuncu güzel bir performans göstermiş gerçekten içinde bulunduğu ikilemi iyi yansıtmış, özelikle tv progamı sunduğu sahnede. Homelander'ı gerçekten seven tek kişi olmasına rağmen ölenin o olması da trajik oldu. Soldier Boy ile yakınlık kurmayacaktı hiç. Aslında yaşama şansı da vardı Homelander'ı dinleyip gitmeyi kabul etseydi. Boşu boşuna ölmüş oldu.

Homelander kendisini Tanrı olarak görüyor artık iyice çizgiyi aştı zaten. Adama ait İncil falan yapılıyor. Soldier Boy'da bu durumun ne kadar saçma olduğunun farkında ama Homelander'a karşı yumuşadı gibi duruyor. Umarım ondan taraf olmaz sonuna kadar. İzlemesi keyifli bir ikili olsalar da Soldier Boy'u gözümde düşürür Homelander'ı ciddi anlamda benimsemesi. İkisinin Stan Edgar ile konuştuğu sahneyi beğendim. Stan yine Homelander'a karşı dik duruşunu bozmadı baya güzel eleştirdi. Soldier Boy zekice bir hamleyle adamın torununu işin içine sokunca istediklerini aldılar tabi.

Homelander ve Soldier Boy'un Los Angeles macerası bölümün en keyifli kısmıydı. Supernatural oyuncularını yıllar sonra bir arada görmekten keyif almıştır çoğu kişi diye düşünüyorum kısa süreliğine olsa da. Marathon karakteri üzerinden MCU ve Sony filmlerine yapılan göndermeler hoştu. Seth Rogen gibi ünlüleri ve aralarındaki muhabbetleri görmekte eğlenceliydi. Homelander'ı gaz ile bayıltmalarını beklemiyordum. Soldier Boy ikna olsaydı cidden ölebilirdi Homelander. Soldier Boy'un ünlüleri kendine kalkan olarak kullanıp teker teker öldürtmesi fenaydı. Bu adamda da gram merhamet duygusu yok. Homelander'ın yanında biraz daha iyi kalıyor sadece. Artık önümüzdeki bölüm V1'ı bulacaklardır. Homelander ölümsüz gibi bir şey olacak bu gidişle nasıl alt edecekler bilemiyorum. Sadece virüsle ölürse basit kaçar gibi.

Sister Sage'in planını da öğrenmiş olduk sonunda. Başından beri bekliyordum arka planda bir işler çevirdiğini. Dünyanın en zeki karakteri olarak gecen birinin öylece Homelander için çalışmasına imkan yoktu. Planı da baya kaotik, insanların ve süperlerin birbirini katletmesini sağlayıp huzurlu bir şekilde tüm gün kitap okumak. Homelander'ın ölmesini isteme sebebi bile buymuş. Artık Ashley'de onun tarafında gibi duruyor. Ashley'den Soldier Boy'un zihnini okumasını istedi bunların sonu nereye varacak bakalım.

Black Noir'ın sivil hayatını da görmüş olduk. Black Noir rolünde konuşamadığı için o konuşma tutkusunu tiyatroya giderek sergiliyormuş. Adam karakterinin Jared Leto ve Paul Rudd gibi oyunculara sallaması komikti, klasik The Boys eleştirileri. Black Noir ile Adam baba oğul gibi bir ilişki kurmuşlar, ikisinin de ortak nefreti Deep. Tabi Deep Noir'ın bu gizli hayatını öğrenince işin sonu iyi olmadı. Adam'ın ölümü serideki en korkunç ölümlerden biriydi. Giderayak güldürdü son sözüyle. Artık Noir ve Deep tamamen düşman oldular diyebiliriz. İkisinden biri diğerini öldürecek bence. Deep baya sinir bozucu bir tip olsa da adamı izlemek keyifli ya.

Terror'ın bakış açısından gördüğünüz kısımlar herhalde bölümün en gereksiz yerleriydi. Terror'ın seksi Homelander hayali ben ne izliyorum dedirtti bir an. Köpek hiç boş durmuyor valla peluş oyuncağı ne hale getirmiş. Bu kısımlardaki tek önemli detay Butcher'ın biraz olsun insani yanını görmemizdi herhalde. Köpeğine karşı her daim hassas. V1 bulurlarsa Annie ve Kimiko için de kullanmayı kabul etti. Kendisi için kullanmayı istemiyor gibi. Dizinin sonunda Butcher'ın ölmesi baya yüksek ihtimal.

Dizinin bitmesine bu kadar az kalmış hala böyle bir bölümün çıkıyor olması beni üzdü açıkçası. Açıkçası bana göre bu kadar iyi başlangıç yapıp, sonra nasıl böyle düştüğünü anlamlandıramıyorum.

Bölümü farklı karakterlerin arasında ayırıyorsun, karakterlere daha derin bir bakış getirmeye çalışıyorsun eyv bu normalde şikayetçi olacağım bir şey değil. Ancak bunun zamanı çoktan geçti, dizinin bitmesine 3 bölüm kalmış sen bir anda kimsenin umrunda olmayan bir karakteri 20dk aşırı sıkıcı bir şekilde işliyorsun. Bak hadi tamam eyw burası böyle geçti, bundan sonra demek ki bir şeyler olacakta bu kadar gösteriyorlar diyosun sonra bölümün sonunda işlenilen şeylerin hepsini yok sayıp karakteri öldürüyosun. Yav babacım amaç nedir burda? Bir karakteri hiçbir önceden hazırlık olmadan (A-Train gibi Deep gibi vs.) böyle saçma sapan bölümü doldurmak için arka-plan hikayesi yazıyorsun sonra dalga geçer gibi bölümün sonunda karakteri diziden çıkartıyorsun...

En ayar olduğum kısım ise Homelander'ın son iki bölümdür düştüğü durumlar. Bu adam ilk sezonun başından beri durdurulamaz bir güç olarak tasvir edildi bize ancak son 2 bölümde bakıyoruz ki hiç öyle değilmiş yani...

Sonra bu bölümde öğrendiğimiz başka bir şey Homelander ve Vought'a karşı garezi olan ve onlara karşı planlar yapan bir tek bizim bildiğimiz ekip Boys değilmiş. Tamam bu olabilir bir şey ancak bizim Boys'un bu ekiple neden bir kere bile görüşmeye çalışmadığı anlamlandırabildiğim bir şey değil. Özellikle aralarında Homelander'ı bile bayıltabilen birinin olduğu düşünülünce... Ha öyle gizli saklı da değiller yani. Ama galiba serinin başından beri Homelander'a karşı koz olarak kullanabileceği her şeyi düşünmeden elde etmeye çalışan Butcher için bile bunlar çok da değerli değillermiş anlaşılan...

Dünyanın en zeki insanının amacının da böyle bir şey olması komedi xD Yav istediğin şeyi yapman için ekstra bir şey yapmana gerek yok ki... Hele Homelander'ın güncel durumunu düşününce yani.

Terror kısımlarını geçiyorum direkt yani.. Anlatılacak bir şey var mı? Tamam absürt komedi ok The Boys biraz da bu zaten ama sırası değil.

En beğendiğim kısım Noir'in kısmı oldu. Bu sezonun başından beri bir şeyler oluyor onunla ilgili o yüzden biraz daha görmek hoşuma gitti. İnşallah sonraki bölümde ölmez o da bir anda :D

Açıkçası beklentim bayağı düştü... Bakalım sonraki bölüm nasıl olacak.

Ya bir yerden bittiği için üzülüyorum ancak bu kadar kötü bir final da olmamalıydı. Yazık valla çok yazık. Çok daha fazla yapılabilecek şey varken, saçma sapan seks şakalarını artık bir kenara bırakıp çok daha güzel bir sezon yapılabilirdi. O kadar çok üstü açık, yarım yamalak ve tamamlanmamış şey vardı ki. Ancak yazarlar bunların üstünde durmak yerine iki tane yetişkin insanın birbirinin g*tlerini kokladığı tarzı sahneleri veya Elon Musk göndermesi yapmayı tercih ettiler...

Şu fan yapımı işler bile bence çok daha iyi ve seriye yakışır bir son yapardı.

Beklentinin epey aşağısında kaldı kabul de Shingeki no Kyojin, Game of Thrones finali kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum. Zayıf bir sezon olmakla beraber berbat da diyemem, saçma şeyler vardı elbette. 4.sezonu da öyle çok kötü bulmamıştım, sadece bir yere bağlanmadı. Bir yere bağlanmayan çok mesele bıraktı.

Acısıyla tatlısıyla çok iyi bir diziydi bence, izlediğime memnunum. Müthiş keyif aldım.

Son düzenleme: